Slik bruker du kontogjenoppretting når du ikke kan tilbakestille Apple-ID-passordet ditt

Hvis du bruker tofaktorautentisering og ikke får logget deg på eller tilbakestilt passordet, kan du få tilgang igjen etter en venteperiode for kontogjenoppretting.

Hva er kontogjenoppretting?

Kontogjenoppretting er en prosess som er laget for å gi deg tilbake tilgangen til Apple-ID-kontoen din når du ikke har nok informasjon til å nullstille passordet ditt. Av sikkerhetsgrunner kan det ta flere dager eller enda lenger før du får tilgang til kontoen din igjen. Vi vet at denne forsinkelsen passer dårlig, men det er viktig at vi sikrer kontoen og informasjonen din.

Før du starter venteperioden for kontogjenoppretting, kan du prøve å tilbakestille passordet ditt.

• Hvis du ikke vet hva Apple-ID-en din er, kan du prøve e-postadressen eller telefonnummeret ditt. I tillegg til Apple-ID-en din kan du logge deg på og tilbakestille passordet med andre e-postadresser eller telefonnumre som er registrert på Apple-ID-kontoen.

• Finn ut hvordan du tilbakestiller Apple-ID-passordet ditt på en klarert enhet eller via kundestøtteappen på et familiemedlems iPhone, iPad eller iPod touch.

• Hvis du konfigurerer en kontakt for kontogjenoppretting, kan vedkommende hjelpe deg med å tilbakestille passord.

Bare bruk kontogjenoppretting som en siste utvei når du ikke kan logge på eller tilbakestille passordet for Apple-ID-en.

Etter at du har startet kontogjenoppretting

Når du har spurt om kontogjenoppretting, får du en e-post med bekreftelse av forespørselen din. Du får også vite dato og tidspunkt for når du kan forvente å få tilgang til kontoen din igjen. Du mottar denne e-posten innen 72 timer.

• Hvis du sendte inn forespørselen om kontogjenoppretting med iforgot.apple.com Hvis du bruker enheten, kan gjenopprettingen av kontoen bli avbrutt.

• For å unngå forsinkelser bør du slå av andre enheter som er logget på med Apple-ID-en din, inntil kontogjenopprettingen er fullført.

Når venteperioden er over, kontakter Apple deg via tekstmelding eller et automatisert anrop med instruksjoner for hvordan du får tilbake tilgangen til kontoen din. Følg instruksjonene for å få tilgang til Apple-ID-en din igjen.

I enkelte tilfeller kan du fremskynde gjenopprettingsprosessen for kontoen eller tilbakestille passordet ditt umiddelbart ved å bekrefte en sekssifret kode som sendes til den primære e-postadressen din. Du kan kanskje også forkorte ventetiden ved å oppgi kredittkortopplysninger for å bekrefte identiteten din. Hvis du får dette alternativet, mottar kortutstederen din en autorisasjonsforespørsel.*

Sjekk statusen på forespørselen din

Du kan når som helst se hvor lang tid det er igjen til kontoen er klar for gjenoppretting, eller til du får mer informasjon. Bare gå til iforgot.apple.com og skriv inn Apple-ID-en din.

Avbryt forespørselen din

• Hvis du husker informasjonen din og klarer å logge på, avbrytes venteperioden automatisk, og du kan bruke Apple-ID-en din umiddelbart.

• Følg instruksjonene i e-postbekreftelsen hvis du vil avbryte en gjenopprettingsforespørsel du ikke har sendt.

*Apple Pay fungerer ikke som kredittkort. Hvis du legger inn kredittkortopplysningene dine riktig og du blir bedt om å skrive inn sikkerhetsinformasjonen på nytt, må du kontakte kortutstederen. Utstederen kan ha avslått autorisasjonsforsøkene dine.