Bruk Volumjustering i iTunes for å angi et konsekvent volum for musikken

Slå på Volumjustering i iTunes for å spille av alle sangene i samme volum.

Når Volumjustering er på, skanner iTunes sangene i biblioteket ditt og beregner egenskaper ved sangenes avspillingsvolum. Når du legger til nye sanger i biblioteket ditt, samler iTunes inn informasjon i bakgrunnen. Disse dataene lagres enten i ID3-koden for «normaliseringsinformasjon» eller i iTunes-musikkbiblioteksdatabasen. Lyddataene i musikkfilene blir aldri endret. Hvis du koder eller «ripper» en sang fra en CD, lagrer iTunes volumjusteringsnivået i sangens ID3-koder.

Når Volumjustering er av, ignorerer iTunes Volumjustering-dataene som er lagret for hver sang, men de blir ikke fjernet fra iTunes-musikkbiblioteket eller ID3-kodene.

Slå på Volumjustering

1. Åpne iTunes på datamaskinen.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Avspilling-fanen.
  4. Velg Volumjustering.
  5. Klikk på OK.

Volumjustering virker med filtypene MP3, AAC, WAV og AIFF.

Ved et plutselig høyt avspillingsvolum brukes den innebygde begrensningen i iTunes som en beskyttelse mot klipping.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.