Bruk Volumjustering i iTunes for å angi et konsekvent volum for musikken

Slå på Volumjustering i iTunes for å spille av alle sangene i samme volum.

Når Volumjustering er på, skanner iTunes sangene i biblioteket ditt og beregner egenskaper ved sangenes avspillingsvolum. Når du legger til nye sanger i biblioteket ditt, samler iTunes inn informasjon i bakgrunnen. Disse dataene lagres enten i ID3-koden for «normaliseringsinformasjon» eller i iTunes-musikkbiblioteksdatabasen. Lyddataene i musikkfilene blir aldri endret. Hvis du koder eller «ripper» en sang fra en CD, lagrer iTunes volumjusteringsnivået i sangens ID3-koder.

Når Volumjustering er av, ignorerer iTunes Volumjustering-dataene som er lagret for hver sang, men de blir ikke fjernet fra iTunes-musikkbiblioteket eller ID3-kodene.

Slå på Volumjustering

1. Åpne iTunes på datamaskinen.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. Klikk på Avspilling-fanen.
  4. Velg Volumjustering.
  5. Klikk på OK.

Volumjustering virker med filtypene MP3, AAC, WAV og AIFF.

Ved et plutselig høyt avspillingsvolum brukes den innebygde begrensningen i iTunes som en beskyttelse mot klipping.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.