Om iTunes-bibliotekfiler

iTunes bruker to iTunes-bibliotekfiler og iTunes Media-mappen til å organisere og oppbevare musikken din og andre mediefiler.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

iTunes-bibliotekfilene holder rede på mediene du legger inn i iTunes, hvordan du organiserer dem og annen informasjon, for eksempel spillelister, antall avspillinger og vurderinger av sanger.

Om iTunes-filen Library.itl

Library.itl-filen i iTunes er en database med sangene i biblioteket ditt og spillelistene du har opprettet. Noen sangspesifikke data blir lagret i denne filen. Hvis du sletter denne filen, oppretter iTunes en ny, tom kopi neste gang du åpner programmet. Spillelister, vurderinger av sanger, kommentarer og annen informasjon går tapt. iTunes-filen Library.itl brukes bare av iTunes, og den er den eneste som sikkerhetskopieres av Time Machine i OS X.

Nye versjoner av iTunes kan noen ganger inkludere forbedringer av iTunes-biblioteket. Når du åpner en ny versjon av iTunes, oppdaterer iTunes det eksisterende biblioteket til det nye formatet og legger en kopi av det gamle biblioteket i mappen Tidligere bibliotek.

Om iTunes-filen Library.xml

iTunes-filen Library.xml inneholder noe av, men ikke all informasjonen som er lagret i iTunes-filen Library.itl. Formålet med iTunes-filen Library.xml er å gjøre musikken og spillelistene tilgjengelig for andre programmer på datamaskinen, for eksempel iPhoto, GarageBand, iMovie og tredjeparts programvare i OS X Mountain Lion og eldre. Disse programmene bruker denne filen for å gjøre det enklere for deg å bruke musikk fra iTunes-biblioteket i prosjektene dine.

Som standard oppretter ikke iTunes 12.2 og nyere noen Library.xml for iTunes. Hvis du bruker OS X Mountain Lion og eldre eller en tredjeparts app som bruker XML-filen, må du aktivere XML-støtte for eldre biblioteker:

1. Åpne iTunes.
  2. Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
  3. Klikk på Avansert-fanen.
  4. Velg «Del XML for iTunes-bibliotek med andre programmer».

iTunes-filen Library.xml blir ikke lenger brukt av de nyeste versjonene av Apple-medieprogrammer i OS X Yosemite og nyere. Noen tredjeparts programmer kan fremdeles trenge den. Ta kontakt med programutvikleren for å få mer informasjon.

Hvis det virker tregt å åpne iTunes, kan du prøve å oppheve valget «Del XML for iTunes-bibliotek med andre programmer».

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.