Koble til og bruk AirPods Max

Med AirPods Max kan du lytte til musikk, ringe, bruke Siri og mye mer.

Bruk iOS- eller iPadOS-enheten din til å konfigurere AirPods Max

Hvis du konfigurerer AirPods Max for første gang, må du sørge for at enheten du vil sammenkoble med, er oppdatert. Deretter følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til Hjem-skjermen.

2. Ta AirPods Max ut av Smart Case, og hold hodetelefonene ved siden av enheten du vil sammenkoble med AirPods Max innen 60 sekunder, til du ser en konfigurasjonsanimasjon på enheten du vil sammenkoble. Hvis du ikke ser animasjonen, må du sørge for at iOS- eller iPadOS-enheten er oppdatert, eller sammenkoble AirPods Max med iOS- eller iPadOS-enheten manuelt ved å gå til Innstillinger > Bluetooth. Hvis du ikke ser statuslyset blinke hvitt på AirPods Max, trykker du på og holder inne støykontroll-knappen frem til lyset blinker hvitt.

3. Trykk på Koble til for å sammenkoble AirPods Max med enheten din eller for å konfigurere funksjoner som Hei, Siri hvis du ikke har gjort det ennå.

ios16-iphone13-pro-connect-airpods-max
  4. Hvis du vil oppleve romlyd, trykker du på «Se og hør hvordan det fungerer» for å starte konfigureringen.

5. Trykk på Ferdig. Hvis du er logget på iCloud, konfigureres AirPods Max automatisk for alle støttede enheter du har som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

Finn ut hvordan du konfigurerer AirPods Max med en Mac eller en enhet som ikke er fra Apple, for eksempel en Android-telefon.

Lytt til og kontroller lyden med AirPods Max

airpods-max-side-button-digital-crown-tech-spec

Når du setter AirPods Max på hodet mens du spiller av lyd på enheten din, spiller AirPods Max automatisk av lyden fra enheten. Hvis du tar AirPods Max av hodet, settes lyden på pause. Hvis du setter dem på hodet igjen innen 15 sekunder, fortsetter avspillingen automatisk. AirPods Max setter også lyden på pause hvis du løfter den ene hodetelefonen vekk fra hodet.

Øreputene til AirPods Max er merket med L og R. Sørg for å plassere venstre hodetelefon (L) på venstre øre og høyre hodetelefon (R) på høyre øre for å få den beste lydkvaliteten og ytelsen.

Oppbevar AirPods Max i Smart Case for å bevare batterinivået bedre. Hvis du oppbevarer AirPods Max løst i vesken eller sekken, kan det medføre skade.

Hvis du vil koble til underholdningssystemet om bord på et fly, kobler du en Lightning-til-3,5 mm-lydkabel til AirPods Max for å bruke dem i kablet modus.

For å justere volumet, skru opp volumet med Digital Crown. Hvis det virker som om volumet ikke går høyere, justerer du volumet på telefonen.1 For å endre hvilken retning du må dreie Digital Crown i for å øke og senke volumet, gå til Innstillinger > Bluetooth > AirPods Max > Digital Crown.

Hvis du har konfigurert Hei, Siri, kan du si «Hei, Siri» for å stille spørsmål Du kan også trykke på og holde inne Digital Crown for å bruke Siri.

Bytt mellom Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving

Med AirPods Max kan du bestemme om du vil høre omgivelsene. Trykk på støykontroll-knappen for å bytte mellom Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving. Du kan velge hvilke moduser trykkhandlingen veksler mellom, i Innstillinger > Bluetooth > AirPods Max > Knappen veksler mellom.

Styr lyden

For å styre lyden, bruk Digital Crown:

• Hvis du vil spille av og sette lyd på pause eller dempe deg selv under en telefonsamtale, trykker du én gang på Digital Crown. For å gjenoppta avspillingen eller oppheve demping av deg selv trykker du på den igjen.

• For å spole frem, trykk to ganger på Digital Crown.

• For å spole tilbake, trykk tre ganger på Digital Crown.

Bruk telefonen og motta meldinger

For å styre telefonsamtaler, bruk Digital Crown:

• Trykk én gang for å svare på eller avslutte anrop.

• Trykk to ganger for å avvise innkommende anrop.

• Trykk én gang for svare på et nytt innkommende anrop og sette det første anropet på vent.

• Når to anrop er aktive, trykker du to ganger for å avslutte den nåværende samtalen og bytte til en annen.

• Trykk og hold inne for å avvise et nytt innkommende anrop.

• Trykk to ganger for å avslutte lytting via hodetelefonene og sende anropet til telefonen.

Hvis du mottar et anrop mens du bruker AirPods Max, kan Siri informere deg om det. Siri kan også lese opp innkommende meldinger via AirPods Max.

Bytt enhet

Slik bytter du fra å lytte til en enhet med AirPods Max til å lytte til en annen.

Bytt automatisk

Du trenger iOS 14.3 eller nyere, iPadOS 14.3 eller nyere eller macOS Big Sur 11.1 eller nyere for at AirPods Max skal kunne bytte mellom enheter automatisk.2 Enhetene dine må være pålogget med samme Apple-ID ved bruk av tofaktorautentisering. Du kan for eksempel svare på en samtale på iPhone mens du hører på musikk på iPad. AirPods Max bytter automatisk fra musikken på iPaden til telefonsamtalen på iPhonen.

I noen situasjoner med macOS Big Sur ser du et varsel om AirPods Max på skjermen på Macen. Når du holder pekeren over varselet, vises en Koble til-knapp. Klikk på Koble til for å bekrefte at du vil at AirPods Max skal bytte til Macen eller forbli der.

Hvis du vil slå av automatisk bytting for en iPhone eller iPad, går du til Innstillinger > Bluetooth på den aktuelle enheten mens du har AirPods Max på ørene. Trykk på Info-knappenInfo-knappen ved siden av AirPods Max på listen over enheter. Trykk på Koble til iPhone [eller iPad], og trykk på Når sist tilkoblet denne iPhonen [eller iPaden]. For å slå på igjen denne funksjonen, trykk på Automatisk.

Hvis du vil slå av automatisk bytting for Macen, åpner du Bluetooth-innstillingene på Macen mens du har AirPods Max på ørene. Klikk på Alternativer-knappen ved siden av AirPods Max på listen over enheter. Klikk på Koble til denne Macen, og velg deretter Når sist tilkoblet denne Macen. For å slå på igjen denne funksjonen, velg Automatisk.

Bytt manuelt

Om nødvendig følger du denne fremgangsmåten for å velge en annen enhet for lydavspilling eller for å bytte lyden over til andre hodetelefoner eller høyttalere.

På iOS- eller iPadOS-enheten din

1. Åpne Kontrollsenter på iPhone eller iPod touch, eller iPad.

2. Trykk og hold inne på lydkortet øverst til høyre i Kontrollsenter for å styre lyden.

3. Trykk på AirPlay-symboletAirPlay-symbolet og velg enheten i listen.3

ios-16-iphone-13-pro-control-center-audio-card-music-playing-airpods-max

På Mac

Trykk på volumkontrollenvolumkontrollen fra menylinjen, og velg AirPods Max eller andre høyttalere under Ut-enhet.3

Lad AirPods Max

For å lade AirPods Max, sett inn Lightning-kabelen som fulgte med AirPods Max, på undersiden av den høyre hodetelefonen. Du kan bruke en USB-C-til-Lightning-kabel eller en USB-til-Lightning-kabel. Deretter kobler du den andre enden av kabelen til en USB-lader eller -port.

Når du ikke bruker AirPods Max, bør du oppbevare dem i Smart Case for å bevare batterinivået.

Finn ut mer om lading.

Dette trenger du

Du trenger minst én av disse:

1. Hvis du ikke ser volumkontrollen på menylinjen, kan du finne ut hvordan du legger den til.

2. Lyden skal ikke byttes fra en enhet til en annen hvis du er i en samtale, som for eksempel en telefonsamtale, en FaceTime-samtale eller en videokonferanse.

3. AirPods Max vises bare når de er i nærheten og klare for bruk.