Om tapsfri lyd i Apple Music

Vår forpliktelse til lytteopplevelsen din

Apple Music leverer en uovertruffen lytteopplevelse som er definert av de høyeste standardene for lydkvalitet. Vi utviklet vår egen implementering av AAC (Advanced Audio Codec). Denne leverer lyd som praktisk talt ikke kan skilles fra det originale studioopptaket. Vi introduserte også Apple Digital Masters for å levere opptak av høyeste kvalitet. Og nå tilbyr vi Apple Music-abonnenter et ekstra alternativ som gir tilgang til hele katalogen vår kodet ved hjelp av tapsfri lydkomprimering – uten at det koster noe ekstra.

Hva er tapsfri lydkomprimering?

De fleste lydkomprimeringsteknikker mister en viss mengde data fra den originale kildefilen. Tapsfri komprimering er en form for komprimering som beholder alle de originale dataene.

Apple har utviklet sin egen tapsfrie lydkomprimeringsteknologi kalt Apple Lossless Audio Codec (ALAC). I tillegg til AAC er hele Apple Music-katalogen nå også kodet ved hjelp av ALAC i oppløsninger fra 16-bit / 44,1 kHz (CD-kvalitet) opptil 24-bit / 192 kHz.

Selv om det i praksis ikke er mulig å skille mellom AAC og tapsfri lyd, gir vi Apple Music-abonnenter muligheten til å få tilgang til musikk i tapsfri lydkomprimering.

Dette må du vite om tapsfri lyd i Apple Music

• Strømming av tapsfri lyd over et mobil- eller Wi-Fi-nettverk bruker betydelig mer data. Og nedlasting av tapsfri lyd bruker betydelig mer plass på enheten. Høyere oppløsninger bruker mer data enn lyd med lavere oppløsninger.

• AirPods, AirPods Pro (1. generasjon og 2. generasjon med Lightning-ladeetui), AirPods Max og trådløse Beats-hodetelefoner bruker Apple AAC Bluetooth-kodeken for å sikre fantastisk lydkvalitet. Bluetooth-tilkoblinger er imidlertid ikke tapsfrie.

• AirPods Pro (2. generasjon) med MagSafe-ladeetui (USB-C) leverer tapsfri lyd med ultralav forsinkelse når de er sammenkoblet med Apple Vision Pro.

• Hvis du vil ha en tapsfri versjon av musikk som du allerede har lastet ned fra Apple Music, må du slette musikken, slå på Lossless Audio for enheten din og deretter laste ned musikken på nytt fra Apple Music-katalogen.

Slik lytter du til tapsfri lyd på iPhone eller iPad

Dette trenger du

Du kan lytte til tapsfri lyd på en iPhone eller iPad som er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, ved hjelp av

• en kablet tilkobling til hodetelefoner, mottakere eller høyttalere tilkoblet strøm

• de innebygde høyttalerne

• en ekstern digital-til-analog-omformer for å lytte til sanger med samplingsfrekvenser som er høyere enn 48 kHz

Slik slår du tapsfri lyd på eller av

1. Gå til Innstillinger > Musikk.

2. Trykk på Lydkvalitet.

3. Trykk på «Lossless Audio» for å slå det på eller av. Herfra kan du velge lydkvalitet for strømming og nedlasting av lyd.

• Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 48 kHz

• Hi-Res Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 192 kHz

Slik lytter du til tapsfri lyd på Mac

Dette trenger du

Du kan lytte til tapsfri lyd på en Mac som er oppdatert til den nyeste versjonen av macOS, ved hjelp av

• en kablet tilkobling til hodetelefoner, mottakere eller høyttalere tilkoblet strøm

• de innebygde høyttalerne

• 14-tommers MacBook Pro og 16-tommers MacBook Pro støtter innebygd avspilling av sanger med en samplingfrekvens på opptil 96 kHz.

• For å lytte til sanger med samplingsfrekvenser som er høyere enn 48 kHz på andre Mac-datamaskiner, trenger du en ekstern digital-til-analog-omformer.

Slik slår du tapsfri lyd på eller av

1. Åpne Apple Music-appen.

2. I menylinjen velger du Musikk > Valg.

3. Klikk på Avspilling-fanen.

4. Velg eller velg bort «Lossless audio» under Lydkvalitet for å slå dette på eller av. Herfra kan du også endre innstillingene for strømming og nedlasting av tapsfri lyd.

• Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 48 kHz

• Hi-Res Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 192 kHz

Slik lytter du til tapsfri lyd på HomePod

Dette trenger du

Slik slår du tapsfri lyd på eller av

1. Åpne Hjem-appen på iPhone eller iPad.

2. Trykk på Hjem-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Hjeminnstillinger.

4. Trykk på navnet ditt under Personer.

5. Trykk på Apple Music.

6. Slå av eller på Lossless Audio.

Slik lytter du til tapsfri lyd på Apple TV 4K

Dette trenger du

Slik slår du tapsfri lyd på eller av

1. Gå til Innstillinger > Apper.

2. Velg Musikk.

3. Velg Lydkvalitet.

4. Velg eller velg bort Lossless. Apple TV 4K støtter foreløpig ikke Hi-Res Lossless (samplingsfrekvenser som er større enn 48 kHz).

Slik lytter du til tapsfri lyd på Apple Vision Pro

Dette trenger du

Du kan lytte til tapsfri lyd på Apple Vision Pro med:

• de innebygde høyttalerne

• AirPods Pro (2. generasjon) med MagSafe-ladeetui (USB-C)

Slik slår du tapsfri lyd på eller av

1. Gå til Innstillinger > Apper.

2. Trykk på Musikk.

3. Under Lyd trykker du på Lydkvalitet.

4. Slå av eller på Lossless Audio.

Slik lytter du til lossless på Android-enheten din

Dette trenger du

Du kan lytte til lossless på en Android-enhet med den nyeste versjonen av Apple Music-appen med:

• en kablet tilkobling til hodetelefoner, mottakere eller høyttalere tilkoblet strøm

• For å lytte til sanger med samplingsfrekvenser som er høyere enn 48 kHz, kan du trenge en ekstern digital-til-analog-omformer.*

*Hør med Android-enhetens produsent for å se om enheten krever en ekstern digital-til-analog-omformer.

Slik slår du tapsfri lyd på eller av

1. Åpne Apple Music-appen.

2. Trykk på Mer-knappen Mer-knappen.

3. Trykk på Settings.

4. Trykk på Lydkvalitet.

5. Trykk på Lossless for å slå det på eller av. Herfra kan du velge lydkvalitet for strømming og nedlasting av lyd.

• Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 48 kHz

• Hi-Res Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 192 kHz

Slik lytter du til tapsfri lyd på PC

Dette trenger du

Du kan lytte til musikk med tapsfri lyd på en PC med Apple Music-appen for Windows ved å bruke:

• de innebygde høyttalerne

• en kablet tilkobling til hodetelefoner, mottakere eller høyttalere tilkoblet strøm

• en ekstern digital-til-analog-omformer for å lytte til sanger med samplingsfrekvenser som er høyere enn 48 kHz*

*Kontakt produsenten av PC-en for å sjekke om enheten krever en ekstern digital-til-analog-omformer.

Slik slår du tapsfri lyd på eller av

1. Åpne Apple Music-appen.

2. Øverst klikker du på Sidepanel-handlingersidepanel-handlinger og deretter på Innstillinger.

3. Klikk på Avspilling.

4. Under Lydkvalitet slår du Lossless Audio på eller av. Herfra kan du velge lydkvalitet for strømming og nedlasting av lyd.

• Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 48 kHz

• Hi-Res Lossless for en maksimal oppløsning på 24-bit / 192 kHz

Vanlige spørsmål om tapsfri lyd

Kan jeg lytte til tapsfri lyd med AirPods, AirPods Pro, AirPods Max eller Beats-hodetelefoner?

AirPods, AirPods Pro (1. generasjon og 2. generasjon med Lightning-ladeetui), AirPods Max og trådløse Beats-hodetelefoner bruker Apple AAC Bluetooth-kodeken for å sikre fantastisk lydkvalitet. Bluetooth-tilkoblinger er imidlertid ikke tapsfrie.

AirPods Pro (2. generasjon) med MagSafe-ladeetui (USB-C) bruker en proprietær trådløs lydprotokoll som kan levere tapsfri lyd med ultralav forsinkelse når de er sammenkoblet med en Apple Vision Pro.

Kan jeg lytte til tapsfri lyd via Bluetooth?

Vi leverer musikk med tapsfri lydkomprimering til iPhone, iPad, Mac og Apple TV. Tapsfri lyd spilles av normalt på Bluetooth-høyttalere og -hodetelefoner. Bluetooth-tilkoblinger støtter imidlertid ikke tapsfri lyd.

Kan jeg høre på tapsfri lyd med Apples Lightning-til-3,5 mm jackplugg-adapter?

Ja. Lightning-til-3,5 mm jackplugg-adapteren Den inneholder en digital-til-analog-omformer som støtter tapsfri lyd på opptil 24-bit / 48 kHz.

Kan jeg høre på tapsfri lyd med Lightning-til-3,5 mm-lydkabelen for AirPods Max?

Lightning-til-3,5 mm-lydkabelen AirPods Max kan kobles til enheter som spiller Lossless- og Hi-Res Lossless-opptak med eksepsjonell lydkvalitet. Med den analoge til digitale konverteringen i kabelen blir riktignok ikke avspillingen helt tapsfri.

Hva slags innhold er ikke tilgjengelig i tapsfri lyd?

• Radiostasjoner

• Direktesendte radiostasjoner og innhold på forespørsel fra Apple Music 1, Apple Music Hits og Apple Music Country

• Musikkvideoer

Kan jeg laste ned iTunes-kjøpene mine på nytt i tapsfri lyd?

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du laste ned musikk i tapsfri lyd fra Apple Music-katalogen.

Kan jeg høre på tapsfri lyd med CarPlay?

Du kan høre på tapsfri lyd med CarPlay via USB-tilkobling. Strømming av tapsfri lyd i en bil over et mobilnettverk bruker betydelig mer data.

Tilgjengeligheten av Apple Music kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.