Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving på AirPods Pro og AirPods Max

AirPods Pro og AirPods Max har tre moduser for støykontroll: Aktiv støyreduksjon, Lydfremheving og Av. Du kan veksle mellom dem, ut ifra hvor mye av omgivelsene du vil høre.

Hva er Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving?

Med Aktiv støyreduksjon brukes en mikrofon på utsiden til å fange opp eksterne lyder. AirPods Pro (1. eller 2. generasjon) og AirPods Max motvirker så disse med antistøy, slik at de eksterne lydene blir dempet før du hører dem. En mikrofon på innsiden lytter etter uønskede lyder internt i øret ditt, og AirPods Pro og AirPods Max motvirker også disse med antistøy.

Med Lydfremheving blir lyden på utsiden sluppet inn, slik at du kan høre hva som foregår rundt deg. Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving fungerer best når AirPods Pro sitter godt i ørene.

Hvis du har AirPods Pro (2. generasjon) og den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, kan du også bruke Lydtilpasning, som justerer støykontroll-innstillingene basert på omgivelsene dine.

Veksle mellom modusene for støykontroll

Du kan veksle mellom modusene for støykontroll direkte fra AirPods Pro eller AirPods Max, eller du kan bruke iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac. Når du veksler mellom moduser, hører du en kimelyd.

Når du bruker iOS, iPadOS, watchOS eller macOS til å veksle mellom modusene for støykontroll, er Aktiv støyreduksjon tilgjengelig som Støyreduksjon.

Bytting mellom modusene for støykontroll på AirPods Max

Når du har på deg AirPods Max, trykker du på Støykontroll-knappen for å veksle mellom Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving. Du kan tilpasse hvilke moduser du veksler mellom (Aktiv støyreduksjon, Lydfremheving og Av) i Bluetooth-innstillingene på iPhone, iPad eller Mac.

airpods-max-noise-mode-sound-mode-button-right-side

Bytting mellom modusene for støykontroll på AirPods Pro

Trykk på og hold inne trykksensoren på skaftet til en AirPod til du hører en kimelyd.

airpods-pro-change-noise-mode-sound-mode-sensor-right

Når du har på deg begge AirPods, kan du trykke på og holde inne trykksensoren på en valgfri AirPod for å veksle mellom Aktiv støyreduksjon, Lydfremheving og Av. Med AirPods Pro (2. generasjon) kan du også bytte til Lydtilpasning. Du kan tilpasse hvilke moduser du vil veksles mellom i Bluetooth-innstillingene på iPhone, iPad eller Mac.

Hvis du kun vil bruke Aktiv støyreduksjon i én AirPod, bruker du iPhone eller iPad og går til Innstillinger > Tilgjengelighet > AirPods og slår på «Støyreduksjon med én AirPod». Deretter holder du inne på trykksensoren for å veksle mellom støykontrollmoduser.

Bytting mellom modusene for støykontroll på iPhone eller iPad

1. Åpne Kontrollsenter på enheten din med iOS eller iPadOS.

2. Mens du har på deg AirPods Max eller begge AirPods, trykker du på volumskyveknappen og holder den inne til du ser tilleggskontrollene.

3. Trykk på Støykontroll-symbolet nederst til venstre.

ios-16-iphone-14-pro-control-center-volume-noise-control-noise-cancellation-transparency-mode
  4. Trykk på Støyreduksjon, Lydfremheving eller Av.

Du kan også tilpasse og veksle mellom modusene for støykontroll i Innstillinger:

1. Med AirPods i ørene og koblet til iPhone eller iPad går du til Innstillinger.

2. Trykk på navnet til AirPodsene dine.

3. For å veksle mellom modusene for støykontroll trykker du på Støyreduksjon, Lydfremheving eller Av. For å velge modusene for støykontroll du vil bruke med trykksensoren på AirPods Pro eller Støykontroll-knappen på AirPods Max, velger du to eller tre moduser under Knappen veksler mellom.

ios-16-iphone-14-pro-settings-airpods-noise-control-transparency

Veksle mellom moduser for støykontroll på Apple Watch

1. Mens du hører på lyd gjennom klokken, trykker du på AirPlay-symbolet .

2. Trykk på Støyreduksjon, Lydfremheving eller Av.

watchos-9-watch-s8-music-now-playing-airplay-airpods-noise-cancellation

Bytting mellom moduser for støykontroll på Mac

1. Med AirPods Pro eller AirPods Max koblet til en Mac, klikker du på Kontrollsenter i menylinjen.

2. Klikk på Bluetooth.

3. Velg AirPods Pro eller AirPods Max og deretter Støyreduksjon, Lydfremheving eller Av.

macos-ventura-macbook-pro-menu-bar-sound-airpods-noise-control-transparency-noise-cancellation

Du kan også velge de to eller tre modusene for støykontroll du vil bruke med trykksensoren på AirPods Pro eller Støykontroll-knappen på AirPods Max:

1. Med AirPods Pro eller AirPods Max koblet til en Mac, velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på «Trykk og hold for å veksle mellom» for å velge de to eller tre modusene for støykontroll som du vil veksle mellom.

macos-ventura-system-settings-airpods-press-and-hold-cycle-between-noise-control-options

Finn ut hva du kan gjøre hvis Aktiv støyreduksjon ikke fungerer som forventet på AirPods Pro.