macOS High Sierra

Aankopen delen met je gezin

Als gezinslid heb je meteen toegang tot aankopen die andere gezinsleden met elkaar delen. Je kunt hun aankopen op elk gewenst moment downloaden of afspelen op je apparaten. Je kunt andere gezinsleden op dezelfde manier toegang geven tot je aankopen. Afzonderlijke aankopen die je niet met andere gezinsleden wilt delen, kun je verbergen.

Voordat je gezinsaankopen kunt delen, moet je lid worden van een gezin.

Aankopen van andere gezinsleden bekijken en downloaden

1. Ga naar het gedeelte 'Aankopen' van de iTunes Store, App Store of iBooks Store.

• In iTunes: Kies 'Account' > 'Gezinsaankopen' (of kies 'Account' > 'Log in').

Open iTunes

• In de App Store: Klik op 'Aankopen' in de knoppenbalk.

Open de App Store

• In iBooks: Kies 'Store' > 'Beginpagina' en klik op 'Aangeschaft' onder 'Direct naar' aan de rechterkant.

Open iBooks

2. Klik op je naam (iTunes Store of iBooks Store) of klik op 'Mijn aankopen' (App Store), naast 'Aankopen' linksbovenin, en kies vervolgens het gezinslid van wie je de aankopen wilt bekijken.

3. Download de gewenste onderdelen.

Als een gezinslid een aankoop start, wordt deze rechtstreeks in rekening gebracht bij de account van de organisator van het gezin. Na de aankoop wordt het onderdeel toegevoegd aan de account van het gezinslid dat de aankoop heeft gestart en wordt het onderdeel gedeeld met de rest van het gezin. Als de organisator Delen met gezin beëindigt, behoudt iedereen de onderdelen die hij of zij heeft gekocht, ook als de organisator van het gezin die onderdelen heeft betaald. Zie iCloud-opslagruimte beheren voor informatie over het kopen van extra opslagruimte in iCloud.

Een aankoop verbergen voor andere gezinsleden

Je kunt je afzonderlijke aankopen bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store verbergen, zodat ze niet beschikbaar zijn voor andere gezinsleden.

1. Ga naar het gedeelte 'Aankopen' van de iTunes Store, App Store of iBooks Store.

• In iTunes: Kies 'Account' > 'Gezinsaankopen' (of kies 'Account' > 'Log in').

Open iTunes

• In de App Store: Klik op 'Aankopen' in de knoppenbalk.

Open de App Store

• In iBooks: Kies 'Store' > 'Beginpagina' en klik op 'Aangeschaft' onder 'Direct naar' aan de rechterkant.

Open iBooks

2. Voer een van de volgende stappen uit:

• In iTunes: Selecteer het type materiaal dat je wilt verbergen, plaats de aanwijzer op het onderdeel dat je wilt verbergen en klik vervolgens op de verwijderknop .

• In de App Store: Houd de Control-toets ingedrukt terwijl je op het onderdeel klikt dat je wilt verbergen en kies vervolgens 'Verberg aankoop' uit het contextuele menu.

• In iBooks: Plaats de aanwijzer op het onderdeel dat je wilt verbergen en klik op de verwijderknop .

Een aankoop niet meer verbergen

Wanneer je afzonderlijke aankopen bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store hebt verborgen, kun je deze later weer zichtbaar maken, zodat ze beschikbaar zijn voor andere gezinsleden.

1. Ga naar het gedeelte 'Accountinformatie' van de iTunes Store, App Store of iBooks Store.

• In iTunes: Kies 'Account' > 'Toon mijn account' (of kies 'Account' > 'Log in').

Open iTunes

• In de App Store: Kies 'Store' > 'Toon mijn account'. Als je dit menucommando niet ziet, kies je 'Store' > 'Log in'.

Open de App Store

• In iBooks: Kies 'Store' > 'Toon mijn Apple ID'. Als je dit menucommando niet ziet, kies je 'Store' > 'Log in'.

Open iBooks

2. Scrol omlaag naar het gedeelte 'iTunes in de cloud' (iTunes Store of iBooks Store) of het gedeelte 'Verborgen aankopen' (App Store) en klik vervolgens rechts van 'Verborgen aankopen' op 'Beheer'.

3. Voer een van de volgende stappen uit:

• In iTunes: Selecteer het type verborgen materiaal dat je niet meer wilt verbergen, zoek het onderdeel dat je niet meer wilt verbergen en klik vervolgens naast het onderdeel op 'Hef verbergen op'.

• In de App Store: Zoek het onderdeel dat je niet meer wilt verbergen en klik vervolgens naast het onderdeel op 'Hef verbergen op'.

• In iBooks: Zoek het onderdeel dat je niet meer wilt verbergen en klik vervolgens naast het onderdeel op 'Hef verbergen op'.

Stoppen met het delen van je aankopen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

2. Klik op 'Beheer gezin', klik op je naam aan de linkerkant en schakel vervolgens 'Deel mijn aankopen' aan de rechterkant uit.

Aankopen delen via een andere Apple ID

Je kunt de Apple ID wijzigen die je gebruikt voor de aankopen bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store die je met je gezin wilt delen. Je kunt deze Apple ID één keer in de 90 dagen wijzigen. Je gezin kan alleen muziek, films, tv-programma's, boeken en programma's downloaden die met je nieuwe Apple ID zijn aangeschaft. Onderdelen die eerder zijn gedownload, werken mogelijk pas weer als ze opnieuw zijn aangeschaft.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

2. Klik op 'Beheer gezin', klik op je naam aan de linkerkant, klik op 'Wijzig' aan de rechterkant en volg de instructies op het scherm.

Nadat je de Apple ID hebt gewijzigd, ontvangen je gezinsleden een e-mail om hen op de hoogte te stellen van de wijziging.

Opmerking: Om aankopen te delen, moeten gezinsleden zich in hetzelfde iTunes Store-land bevinden. Als een gezinslid het land of de regio in de iTunes Store wijzigt, is het mogelijk dat die persoon geen toegang meer heeft tot de aankopen van andere gezinsleden. Het is ook mogelijk dat geïnstalleerde programma's die met andere gezinsleden werden gedeeld, dan niet meer werken. Zie het Apple Support-artikel Je land of regio in de iTunes Store wijzigen voor meer informatie.