macOS High Sierra

Inloggen bij de App Store

Voordat je via de App Store een programma kunt kopen of bijwerken, moet je met een bestaande Apple ID inloggen of een nieuwe Apple ID aanmaken als je nog geen Apple ID hebt.

Het Apple ID-inlogvenster in de App Store.

Met je Apple ID heb je toegang tot de iTunes Store, de App Store, de iBooks Store, iCloud, FaceTime en andere voorzieningen van Apple. Een Apple ID bestaat uit een e-mailadres (bijvoorbeeld emiliebakker@icloud.com) en een wachtwoord.

Opmerking: Op sommige locaties kun je in plaats van een e-mailadres een telefoonnummer gebruiken als Apple ID.

Zie de pagina Apple ID Support voor meer informatie over Apple ID. Om er een aan te maken, ga je naar de website voor Apple ID-accounts.

Al je aankopen worden aan je Apple ID-account gekoppeld en kunnen niet naar een andere Apple ID-account worden overgezet. Als je aankopen doet vanaf je iPad, iPhone of een andere Mac, moet je altijd met dezelfde Apple ID inloggen om alle gekochte producten te kunnen zien en beschikbare updates te kunnen downloaden.

Het is raadzaam om dezelfde Apple ID te gebruiken voor alle Apple voorzieningen, zoals de iTunes Store, App Store en iBooks Store. Als je echter al verschillende Apple ID's voor verschillende voorzieningen gebruikt, kun je die blijven gebruiken. Zie de pagina Support voor iTunes en het gedeelte "Verschillende Apple ID's gebruiken voor iCloud en iTunes" op de pagina Log in met uw Apple ID voor meer informatie.

Open de App Store

• Inloggen met je Apple ID: Kies 'Store' > 'Log in' en voer de gegevens van je Apple ID in.

• Een Apple ID aanmaken: Kies 'Store' > 'Maak account aan'. Een andere mogelijkheid is om 'Store' > 'Log in' te kiezen en op 'Maak Apple ID aan' te klikken.

• Accountinstellingen bekijken: Log in en kies 'Store' > 'Toon mijn account'. De accountinstellingen bestaan onder andere uit je Apple ID, je factuurgegevens en de bijnaam die je gebruikt bij het beoordelen van programma's. Je kunt ook aankopen bekijken die je hebt verborgen.

• Uitloggen: Kies 'Store' > 'Log uit'.