macOS High Sierra

Wat is een Apple ID?

Met je Apple ID heb je toegang tot iCloud, de iTunes Store, de iBooks Store, de App Store, FaceTime en andere voorzieningen van Apple. Een Apple ID bestaat uit een e-mailadres (bijvoorbeeld emiliebakker@icloud.com) en een wachtwoord. Ga naar de Apple ID-accountwebsite voor meer informatie over de Apple ID of om een Apple ID aan te maken.

Je kunt meerdere Apple ID's hebben. Om verwarring te voorkomen, raadt Apple echter aan om dezelfde Apple ID te gebruiken voor iCloud, de iTunes Store, de iBooks Store, de App Store en andere voorzieningen van Apple. Zie het Apple Support-artikel Log in met uw Apple ID voor meer informatie.

Een Apple ID aanmaken

Je kunt op verschillende manieren een Apple ID aanmaken:

• Met een nieuw @icloud-e-mailadres: Klik in het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren op 'Maak nieuwe Apple ID aan'. Je opent dit paneel door Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en vervolgens op 'iCloud' te klikken.

Opmerking: Op sommige locaties kun je in plaats van een e-mailadres een telefoonnummer gebruiken als Apple ID.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

Als je al met een Apple ID bent ingelogd, moet je uitloggen voordat je op deze manier een nieuwe Apple ID kunt aanmaken.

• Met een bestaand e-mailadres: Ga naar de Apple ID-accountwebsite en klik op 'Maak je Apple ID aan'.

Opmerking: Op sommige locaties kun je in plaats van een e-mailadres een telefoonnummer gebruiken als Apple ID.

• Voor een kind: Voeg het kind toe aan de groep van Delen met gezin. Zie Je gezin beheren voor instructies.