Het welkomstscherm dat verschijnt als je de iPad voor het eerst inschakelt.

Aan de slag

Stel een paar basisfuncties in voordat je je nieuwe iPad gaat gebruiken.

Basisconfiguratie

Het toegangsscherm van de iPad, met een schermvullende foto van de aarde. Aan de linkerkant staan widgets voor Klok, Agenda, Herinneringen, Weer en de batterij van de Apple Pencil.

Voeg je eigen stijl toe

Je kunt je iPad helemaal aanpassen aan je eigen stijl, interesses en weergavevoorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld het toegangsscherm aanpassen, widgets aan het beginscherm toevoegen en de tekst groter of kleiner weergeven.

Je iPad personaliseren

Een FaceTime-groepsgesprek met vier deelnemers. De FaceTime-regelaars staan linksonder in het scherm, met onder andere de knoppen 'Luidspreker', 'Camera', 'Geluid uit', 'Deel' en 'Einde'. Het beeld van de beller wordt rechtsonder in een kleine rechthoek weergegeven.

Blijf in contact

Met de iPad blijf je gemakkelijk in contact met de mensen die belangrijk voor je zijn. Je kunt gesprekken beginnen in Berichten, FaceTime-gesprekken voeren en zelfs samen met anderen films kijken en naar muziek luisteren.

Contact houden met familie en vrienden

Het scherm van een iPad waarop Stage Manager is ingeschakeld. De huidige vensters staan in het midden van het scherm. Andere recente apps staan in een lijst aan de linkerkant van het scherm.

Multitasken met de iPad

Informatie over hoe je met meerdere apps tegelijk kunt werken en kunt schakelen tussen de apps die je het meest gebruikt.

Je werkruimte aanpassen

Een Freeform-bord met tekeningen van planten en onderaan het tekengerei.

Je creativiteit stimuleren

Ontdek met de Apple Pencil nieuwe manieren om jezelf uit te drukken.

Meer doen met Apple Pencil

Het scherm voor 'Maak account voor kind aan', met velden voor de voornaam, achternaam en geboortedatum van het kind.

Voorzieningen voor kinderen configureren

Wanneer je besluit dat je kinderen groot genoeg zijn om een eigen iPad te hebben, kun je een Apple ID voor hen aanmaken. Je kunt ze toevoegen aan 'Delen met gezin', hun gebruik in goede banen leiden via ouderlijk toezicht en andere kindvriendelijke voorzieningen configureren.

iPad configureren voor je kind

Om in de iPad-gebruikershandleiding te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.