Over iTunes Plus

Lees hier meer over iTunes Plus, de structuur van hoge kwaliteit voor nummers en muziekvideo’s die in de iTunes Store beschikbaar zijn.

iTunes plus verwijst naar nummers en sommige muziekvideo’s* van hoge kwaliteit met een AAC-structuur die geen DRM (Digital Rights Management) hebben.

Alle nummers die nu in de iTunes Store verkrijgbaar zijn, zijn iTunes Plus. Als u in de iTunes Store al muziek met DRM hebt gekocht, kan het zo zijn dat u met een iTunes Match-abonnement DRM-vrije versies van uw muziek kunt downloaden. In de iTunes-bibliotheek moet in de kolom iCloud-status van de tracks Gematcht of Aangeschaft verschijnen. Hetzelfde album of nummer moet ook nog steeds verkrijgbaar zijn in de iTunes Store.

Volg deze stappen op uw computer om muziek te upgraden naar iTunes Plus:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord als u dit nog niet hebt gedaan.
  3. Klik boven in iTunes op het tabblad Mijn muziek.
  4. Klik op het nummer of album dat u wilt upgraden.
  5. Druk op de Delete-toets van het toetsenbord. Klik in het bericht dat verschijnt op Verplaats naar prullenmand.
  6. Klik boven in iTunes op het tabblad iTunes Store.
  7. Klik rechts in het iTunes-venster op Aankopen onder Snelkoppelingen.
  8. Klik rechts boven in iTunes op Muziek.
  9. Zoek het nummer of album dat u wilt upgraden.
  10. Klik om de nieuwe versie te downloaden in iCloud op het nummer of op het album   op het icoon Download.

*Deselecteer om iTunes Plus-muziekvideo’s te downloaden Download SD-video’s met hoge kwaliteit onder iTunes-voorkeuren. SD-video’s in hoge kwaliteit zijn niet compatibel met alle iPods van een oudere generatie en hebben bovendien DRM.