Beperkingen gebruiken op een Apple TV

Met 'Beperkingen' kunt u ouderlijk toezicht instellen zodat u de toegang tot bepaald materiaal en sommige functies op een Apple TV kunt beperken.

Zorg er eerst voor dat de Apple TV de nieuwste software heeft.

Beperkingen inschakelen

1. Ga in het hoofdmenu naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  2. Selecteer 'Beperkingen' om deze in te schakelen.
  3. Maak een viercijferige toegangscode aan wanneer u hierom wordt gevraagd.
  4. Voer de vier cijfers nogmaals in om te bevestigen en selecteer 'OK'.

Beperkingen op Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie)

Hoewel diverse opties beschikbaar zijn, kunt u Beperkingen aanpassen in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen':

• 'Geef toegang': selecteer deze optie wanneer u een bepaalde app of functie niet met een wachtwoord wilt beveiligen of beperken.
  • 'Beperk': kies deze instelling om een viercijferige toegangscode te vereisen voor aankopen, gehuurde items of het gebruik van apps.
  • 'Blokkeer' of 'Nee': kies deze opties om toegang tot materiaal of functies te blokkeren.
  • 'Toon' of 'Ja': kies deze opties wanneer u een app of functie niet wilt beperken.
  • 'Verberg': selecteer deze optie om een app of functie te verbergen.

Specifieke functies of inhoud beperken

Hier vindt u enkele voorbeelden van wat u kunt beperken en de bijbehorende opties:

• Aankopen, gehuurde items of aankopen vanuit apps uit de iTunes Store: selecteer 'Sta toe', 'Beperk' of 'Blokkeer'.
  • Muziek en podcasts: selecteer 'Schoon' om expliciet materiaal te filteren. Selecteer 'Expliciet' om niet te filteren.
  • Films, tv-programma's en apps: selecteer uw locatie en filter of blokkeer inhoud op basis van films of leeftijdsclassificaties.
  • Expliciete taal voor Siri: selecteer 'Verberg' om expliciet taalgebruik te filteren. Selecteer 'Toon' om niet te filteren.
  • Multispelergames en schermopname: selecteer 'Ja' of 'Nee'.
  • AirPlay-instellingen, Vergaderruimteweergave, Locatievoorzieningen, Ververs op achtergrond, Tv-aanbieder en Koppeling Remote-app: selecteer: 'Sta toe' of 'Beperk'.

U kunt ook uw wachtwoordvoorkeuren voor de iTunes Store en App Store aanpassen.

Beperkingen op een Apple TV (2e of 3e generatie)

Hoewel diverse opties beschikbaar zijn, kunt u Beperkingen aanpassen in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen':

• 'Verberg': selecteer deze optie om apps in het hoofdmenu te verbergen.
  • 'Vraag': kies deze beperking om een viercijferige toegangscode te vereisen voor aankopen, gehuurde items of het gebruik van apps.
  • 'Toon' of 'Sta toe': als u een app of functie niet met een wachtwoord wilt beveiligen, kunt u 'Toon' of 'Sta toe' selecteren.

Specifieke functies of inhoud beperken

Hier vindt u enkele voorbeelden van wat u kunt beperken en de bijbehorende opties:

• Aankopen en gehuurde items: selecteer 'Sta toe', 'Verberg'* of 'Vraag'.
  • Films en programma's: selecteer uw locatie en filter of blokkeer materiaal op basis van beoordelingen.
  • Expliciete muziek of podcasts: selecteer 'Sta toe' of 'Vraag'.
  • AirPlay-instellingen: selecteer 'Sta toe', 'Verberg' of 'Vraag'.
  • Instellingen voor Vergaderruimteweergave: selecteer 'Sta toe', 'Verberg' of 'Vraag'.
  • Apps: ga naar 'Instellingen' > 'Hoofdmenu'. Kies de app die u wilt beperken en selecteer 'Verberg' of 'Vraag'.

U kunt ook de wachtwoordvoorkeuren voor de iTunes Store en de App Store aanpassen.

*Als u 'Verberg' selecteert, worden uw films en tv-programma's niet in het hoofdmenu weergegeven en kunnen deze niet worden afgespeeld.

Publicatiedatum: Fri Oct 06 01:17:57 GMT 2017