Service en reparatie aan de Mac

Lees hoe u een reparatie van uw Mac-desktop of Mac-notebook kunt aanvragen en wat de kosten daarvoor zijn.

Hoe kan ik reparatie aanvragen voor mijn Mac?

Als u uw Mac wilt laten repareren, kunt u een reservering maken bij een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat. Afhankelijk van de plaats waar u service ontvangt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online bekijken.

Vraag service aan

Wat zijn de kosten?

Er worden geen kosten in rekening gebracht als het probleem wordt gedekt door de garantie, het AppleCare Protection Plan of de consumentenwetgeving. Als het probleem niet wordt gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie. Vraag uw servicevertegenwoordiger om een schatting.

Service aan de batterij

Als er een probleem is met de batterij, is er mogelijk geen reparatie nodig voor uw Mac-notebook. Met deze tips kunt u de prestaties van uw batterij maximaliseren. Als u uw Mac niet kunt inschakelen of als het scherm zwart wordt, volgt u deze stappen om het probleem op te lossen.

Service aan de batterij van uw Mac-notebook wordt mogelijk gedekt door de garantie, de consumentenwetgeving of het AppleCare Protection Plan. Dit zijn de prijzen voor service buiten garantie. We moeten uw product mogelijk eerst testen om de uiteindelijke serviceprijs te kunnen vaststellen.

Product Service aan de batterij
11-inch/13-inch MacBook Air
139 €
13-inch/15-inch MacBook Pro
139 €
12-inch MacBook 209 €
13-inch/15-inch MacBook Pro met Retina-display 209 €

Andere serviceproviders hanteren mogelijk andere prijzen en voorwaarden. Alle prijzen zijn in euro (€) en inclusief btw.

Accessoires

Alle Apple accessoires worden gedekt door Apple's 1-jarige beperkte garantie. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan. Als de batterij van uw accessoire uitgeput is en uw garantie is verlopen, kunt u het accessoire tegen een vergoeding vervangen.

Product
Service aan de accessoirebatterij
Magic Keyboard 35 €
Magic Keyboard met numeriek toetsenblok 35 €
Magic Mouse 2 35 €
Magic Trackpad 2 35 €

Andere serviceproviders hanteren mogelijk andere prijzen en voorwaarden. Alle prijzen zijn in euro (€) en inclusief btw. Indien verzending noodzakelijk is, worden aanvullende verzendkosten van 12,10 € toegevoegd.

AppleCare Protection Plan

Het AppleCare Protection Plan biedt u deskundige telefonische support en aanvullende serviceopties voor hardware tot maximaal drie jaar na de oorspronkelijke aankoopdatum van uw Mac. Als u het AppleCare Protection Plan niet tegelijk met uw Mac hebt gekocht, kunt u een AppleCare Protection Plan aanschaffen binnen één jaar na de aankoopdatum van uw Mac als deze niet is beschadigd.

U hebt mogelijk ook rechten op grond van de consumentenwetgeving. De voordelen van Apple's Beperkte Garantie en van het AppleCare Protection Plan vormen een aanvulling op de rechten die u geniet op grond van de consumentenwetgeving.

Voorbereiden op service

Voordat u de Mac naar ons terugstuurt, moet u FileVault inschakelen en een reservekopie van uw gegevens maken. U hebt de reservekopie nodig als uw Mac opnieuw moet worden geformatteerd tijdens het reparatieproces. Apple is niet verantwoordelijk voor verlies van gegevens.

Lees het privacybeleid van Apple