Service en reparatie aan de Mac

Lees hoe u een reparatie van uw Mac-desktop of Mac-notebook kunt aanvragen en wat de kosten daarvoor zijn.

Hoe kan ik reparatie aanvragen voor mijn Mac?

Maak een afspraak bij een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider om service aan uw Mac-notebook te laten uitvoeren. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat.

Start een supportverzoek om service aan uw Mac-desktop te laten uitvoeren.

Afhankelijk van de plaats waar u service ontvangt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online bekijken.

Wat zijn de kosten?

Er worden geen kosten in rekening gebracht als het probleem is gedekt onder garantie, het AppleCare Protection Plan of de consumentenwetgeving. Als het probleem niet is gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie. Vraag uw servicevertegenwoordiger om een schatting.

Service aan de batterij

Als er een probleem is met de batterij, is er mogelijk geen reparatie nodig voor uw Mac-notebook. Met deze tips kunt u de prestaties van uw batterij maximaliseren. Als u uw Mac niet kunt inschakelen of als het scherm zwart wordt, volgt u deze stappen om het probleem op te lossen.

Service aan de batterij van uw Mac-notebook is mogelijk gedekt door een garantie, de consumentenwetgeving of het AppleCare Protection Plan. Dit zijn de prijzen voor service buiten garantie. We moeten mogelijk uw product testen om de uiteindelijke serviceprijs vast te stellen.

Product Service aan de batterij
MacBook Air van 11-inch/13-inch
EUR 139
MacBook Pro van 13-inch/15-inch
EUR 139
MacBook Pro van 17-inch
EUR 189
MacBook van 12-inch EUR 209
MacBook Pro van 13-inch/15-inch met Retina-display EUR 209

Prijzen en voorwaarden kunnen verschillen bij andere serviceproviders. Alle prijzen zijn in euro (€) en inclusief btw.

Accessoires

Alle Apple accessoires worden gedekt door Apple's 1-jarige beperkte garantie. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan. Als de batterij van uw accessoire uitgeput is en uw garantie is verlopen, kunt u het accessoire tegen een vergoeding vervangen.

Product
Service aan de accessoirebatterij
Magic Keyboard EUR 35
Magic Keyboard met numeriek toetsenblok EUR 35
Magic Mouse 2 EUR 35
Magic Trackpad 2 EUR 35

Prijzen en voorwaarden kunnen verschillen bij andere serviceproviders. Alle prijzen zijn in euro (€) en inclusief btw. Indien verzending noodzakelijk is, worden aanvullende verzendkosten van EUR 12,10 toegevoegd.

AppleCare Protection Plan

Het AppleCare Protection Plan biedt u deskundige telefonische support en aanvullende serviceopties voor hardware tot maximaal drie jaar na de oorspronkelijke aankoopdatum van uw Mac. Als u het AppleCare Protection Plan niet tegelijk met uw Mac hebt gekocht, kunt u een AppleCare Protection Plan aanschaffen binnen één jaar na de aankoopdatum van uw Mac als deze niet is beschadigd.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van Apple's Beperkte Garantie en van het AppleCare Protection Plan vormen een aanvulling op uw rechten die op grond van de consumentenwetgeving worden verleend.

Voorbereiden voor service

Voordat u de Mac naar ons terugstuurt, moet u FileVault inschakelen en een reservekopie van uw gegevens maken. U hebt de reservekopie nodig als uw Mac opnieuw moet worden geformatteerd tijdens het reparatieproces. Apple is niet verantwoordelijk voor het verlies van gegevens.

Lees het privacybeleid van Apple