Antwoordencentrum voor service aan Mac-notebooks

Meer informatie over serviceopties, garantie en prijzen voor MacBooks.

Hoe kan ik reparatie aanvragen voor mijn Mac-notebook?

Apple biedt verschillende manieren om support en service voor uw MacBook, MacBook Pro of MacBook Air te krijgen. Kies wat het beste bij u past. Als u problemen met uw besturingssysteem hebt, kunnen onze supportartikelen mogelijk antwoord geven op uw vraag. We kunnen u ook helpen een gebarsten scherm te repareren, batterijen te vervangen en andere problemen op te lossen.

Apple Support-artikelen lezen

Neem contact op met ons

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw product en uw Apple ID bij de hand hebt wanneer u contact met ons opneemt.

Het serienummer van een Apple-product vinden
Service aanvragen

Inleveren

Als u persoonlijke hulp wilt, neemt u contact op met een erkende Apple-serviceprovider of maakt u online een afspraak bij een Apple Store. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat.

Een erkende Apple-serviceprovider zoeken
Een afspraak bij een Apple Store maken
Een reservekopie van uw Mac maken en u voorbereiden op service

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, het AppleCare Protection Plan of het consumentenrecht valt. Als het probleem niet is gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie. Vraag uw servicevertegenwoordiger om een schatting.

Prijzen van Apple voor batterijservice bekijken
Uw garantiedekking controleren

Hoe lang duurt het?

Reparatiebron

Tijd bij benadering

Erkende Apple-serviceprovider Uw servicevertegenwoordiger vragen
Apple Store (op afspraak) Tot 5 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceaanvraag controleren

Dekking van de beperkte garantie van Apple

Uw product en de accessoires van Apple zijn gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door onze beperkte garantie. De beperkte garantie van Apple vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

De beperkte garantie van Apple lezen
Uw garantiestatus controleren
Uw aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over consumentenrecht

Kan ik aanvullende dekking voor mijn Mac-notebook kopen?

AppleCare Protection Plan geeft u deskundige telefonische support en extra opties voor hardwareservice tot drie jaar na de datum waarop u uw Mac-notebook hebt gekocht. U kunt het AppleCare Protection Plan kopen tot maximaal één jaar na de datum van aankoop van uw Mac-notebook.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van de beperkte garantie van Apple en van het AppleCare Protection Plan vormen een aanvulling op uw rechten die op grond van de consumentenwetgeving worden verleend.

Meer informatie over het AppleCare Protection Plan

Service buiten garantie

De garantie op reparaties vervalt wanneer:

• Uw Mac-notebook meer dan een jaar oud is
  • Uw Mac-notebook een probleem heeft dat niet onder de garantie valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

De kosten voor reparatie buiten garantie zijn afhankelijk van het type service en of uw probleem wordt gedekt onder een AppleCare Protection Plan. U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving ter aanvulling op de garantie van Apple.

Prijzen van Apple voor reparaties buiten garantie bekijken
De beperkte garantie van Apple lezen
De reparatievoorwaarden van Apple lezen

Service aan de batterij

Als uw batterij een fabricagefout heeft en gedekt wordt door de beperkte garantie van Apple, een AppleCare Protection Plan of het consumentenrecht, zullen we deze zonder extra kosten repareren. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan.

Mogelijk moeten we uw product testen om de oorzaak van uw batterijproblemen te vinden. Als uw Mac-notebook niet is gedekt, kunnen we de batterij tegen een vergoeding vervangen.

U krijgt extra voordelen als u een AppleCare Protection Plan hebt. Als uw Mac-notebook slechts tot 80 procent of minder van zijn oorspronkelijke capaciteit kan worden opgeladen en is gedekt door uw AppleCare-abonnement, zullen we de batterij kosteloos repareren.

Na de service bieden we garantie voor hardwaredefecten die optreden in een vervangende batterij gedurende een periode van één jaar na de servicedatum van de batterij. Net als de garantie op uw oorspronkelijke batterij dekt deze garantie slijtage door normaal gebruik niet.

Meer informatie over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
Prijzen van Apple voor batterijen buiten garantie bekijken

Apple-accessoires

De accessoires van Apple die bij uw Mac worden geleverd, zoals de lichtnetadapter, zijn gedekt door onze garantie en het consumentenrecht. Deze zijn ook gedekt door uw AppleCare Protection Plan. Wanneer u service krijgt, hebt u het serienummer van uw Mac-notebook nodig. Neem voor servicedetails contact op met Apple of met een erkende Apple-serviceprovider.

De beperkte garantie voor accessoires van Apple lezen
Contact opnemen met Apple Support

U voorbereiden op service aan de Mac-notebook

• Maak een reservekopie van uw gegevens. U hebt de reservekopie nodig als uw Mac-notebook opnieuw moet worden geformatteerd tijdens het reparatieproces. Apple is niet verantwoordelijk voor het verlies van gegevens.
  • Schakel FileVault in, waarmee de gegevens op uw Mac-notebook worden gecodeerd.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires als u service krijgt.

Meer informatie over reservekopieën
Meer informatie over beveiliging van Apple OS X en FileVault
FileVault inschakelen (of opnieuw inschakelen)
Het privacybeleid van Apple lezen

Na service

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw garantie van Apple of de dekking van uw AppleCare Protection Plan, waarbij de periode met de langste dekking geldt. We geven garantie op een vervangende Mac-notebook-batterij gedurende één jaar na service. Dit bieden we telkens aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple-serviceprovider krijgt. Dit heeft geen invloed op uw rechten onder de consumentenwetgeving.