Over de iTunes-bibliotheekbestanden

iTunes gebruikt iTunes-bibliotheekbestanden en de map 'iTunes Media' om muziek en andere media te ordenen en te bewaren.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De iTunes-bibliotheekbestanden houden bij welke media u aan iTunes toevoegt, hoe u deze ordent en andere informatie zoals afspeellijsten, hoeveel keer een nummer is afgespeeld en beoordelingen.

Over het bestand iTunes Library.itl

Het bestand iTunes Library.itl is een database met de muzieknummers in uw bibliotheek en de afspeellijsten die u hebt gemaakt. Bepaalde gegevens die specifiek zijn voor muzieknummers, worden in dit bestand bewaard. Als u dit bestand verwijdert, wordt in iTunes een nieuwe, lege kopie gemaakt de volgende keer dat u het programma opent. Uw afspeellijsten, beoordelingen van muzieknummers, opmerkingen of overige informatie gaan verloren. Het bestand iTunes Library.itl wordt alleen door iTunes gebruikt en is het enige waarvan Time Machine een reservekopie maakt in OS X.

Nieuwe versies van iTunes bevatten soms verbeteringen voor de iTunes-bibliotheek. Wanneer u de nieuwe versie van iTunes opent, wordt de bestaande bibliotheek in iTunes bijgewerkt naar de nieuwe structuur en wordt een kopie van de oude bibliotheek in de map 'Previous iTunes Libraries' geplaatst.

Over het bestand iTunes Library.xml

Het bestand iTunes Library.xml bevat bepaalde maar niet alle informatie die ook in het bestand iTunes Library.itl wordt bewaard. Het doel van het bestand iTunes Library.xml bestaat erin muziek en afspeellijsten beschikbaar te maken voor andere programma's op een computer, zoals iPhoto, GarageBand, iMovie en software van andere fabrikanten, in OS X Mountain Lion en lager. Deze programma's gebruiken dit bestand zodat u muziek uit de iTunes-bibliotheek eenvoudiger aan projecten kunt toevoegen.

iTunes 12.2 en hoger maken standaard geen bestand iTunes Library.xml aan. Als u OS X Mountain Lion of lager of een programma van een andere fabrikant met het XML-bestand gebruikt, moet u ondersteuning voor de oude bibliotheek-XML inschakelen:

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk boven in het scherm het menu 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. Selecteer 'Deel iTunes-bibliotheek-XML met andere programma's'.

Het bestand iTunes Library.xml wordt niet meer gebruikt door de nieuwste versies van Apple mediaprogramma's in OS X Yosemite en hoger. Sommige programma's van andere fabrikanten hebben dit bestand mogelijk nog nodig. Neem contact op met de ontwikkelaar van de software voor meer informatie.

Als iTunes traag lijkt te openen, maakt u de selectie van 'Deel iTunes-bibliotheek-XML met andere programma's' ongedaan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.