Tervetuloa macOS:ään

Macisi sisältää macOS:n, maailman kehittyneimmän pöytäkoneiden käyttöjärjestelmän. macOS sisältää päivittäin käyttämäsi ominaisuudet ja ohjelmat ja mahdollistaa Macin, iPhonen, iPadin, iPod touchin ja Apple Watchin toimimisen yhdessä.

Mac-tietokone, jossa näkyy avoimia ohjelmia työpöydällä.
Ohjelman Handoff-kuvake Apple Watchista Dockin vasemmassa reunassa.

Työskentele saumattomasti kaikilla laitteillasi

Mac toimii muiden laitteidesi kanssa, joten sinun ei tarvitse keskeyttää päivän työskentelyä. Esimerkiksi Handoffin avulla voit aloittaa raportin iMacilla, jatkaa sitä iPadilla ja tehdä sen valmiiksi, kun olet taas pöytäkoneellasi. Jos haluat tarkistaa, salliiko Mac Handoffin, klikkaa Dockissa Järjestelmäasetukset-kuvake ja klikkaa sitten Yleiset. Lisätietoja Handoffista.

Useita ohjelma-ikkunoita on avoinna työpöydällä.

Saa enemmän aikaan ohjelmilla Macissa

Macin mukana tulee hauskoja ohjelmia jokapäiväisten asioiden tekemiseen. Voit muun muassa selata verkkoa Safarilla, lähettää tekstiviestejä Viestit-ohjelmalla ja jakaa kuvia Kuvat-ohjelmalla. Avaa ohjelma klikkaamalla sen kuvaketta Dockissa. Näet kaikki Macin ohjelmat klikkaamalla Dockissa Launchpad-kuvake.Lisätietoja Mac-ohjelmista.

Spotlight-ikkuna, jossa näkyy lennon tilan hakutulokset.

Etsi Macista ja muualta

Unohditko, minne tallensit dokumentin? Haluatko tarkistaa elokuva-aikataulut? Spotlightilla voit etsiä ohjelmia, kuvia ja muita tiedostoja Maciltasi ja hakea lennon tilan, uutiset, urheilun, sään ja muut tiedot verkosta. Spotlight voi myös tehdä yksikkömuunnoksia ja laskutoimituksia. Jos haluat etsiä, klikkaa Spotlight-kuvake valikkorivillä ja ala kirjoittaa. Lisätietoja Spotlightista.

Viestit-ohjelma Macissa ja iPhonessa, molemmissa näkyy sama keskustelu.

Näe sisältösi kaikilla laitteilla

Kun säilytät tietojasi ja tiedostojasi iCloudissa, voit aina käyttää niiden uusinta versiota kaikilla laitteilla. Ota iCloud käyttöön klikkaamalla Järjestelmäasetukset-kuvake Dockissa, klikkaamalla iCloud ja kirjautumalla sitten sisään Apple ID:llä. Lisätietoja iCloudista.

Esimerkkityöpöytä, jossa on Dock näytön vasemmassa reunassa ja muokattu taustakuva.

Tee Macista yksilöllinen

Olet omanlainen yksilösi. Myös Macisi voi olla sellainen. Käytä suosikkikuvaasi työpöydän taustakuvana, siirrä Dock sivulle tai muuta Sirin käyttämää ääntä. Jos haluat tutustua kaikkiin tapoihin, joilla voit muokata Macia, klikkaa Järjestelmäasetukset-kuvake Dockissa. Lisätietoja Järjestelmäasetuksista.

Jos haluat macOS High Sierran pikaesittelyn, katso Uutta macOS:ssä. Jos olet uusi Mac-käyttäjä, tutustu käyttöön Macin perusteissa.