Soita ja vastaanota tavallisia puheluja Macilla

Kun haluat soittaa tai vastaanottaa puhelun, sinun ei tarvitse ryhtyä etsimään iPhoneasi – voit käyttää Maciasi. Kun joku soittaa sinulle, Macillasi tulee näkyviin ilmoitus ja voit vastaanottaa puhelun.

Voit aloittaa puhelun Macillasi FaceTimessa, Yhteystiedoissa, Safarissa, Mailissa, Kartoissa, Spotlightissa ja monissa muissa ohjelmissa.

Huomaa: Macilla soittamasi ja vastaanottamasi puhelut kuluttavat puheaikaa, joka saattaa olla maksullista.

Vaatimukset

Kun haluat soittaa ja vastaanottaa puheluita Macillasi, varmista seuraavat asiat:

iPhonen käyttöönottaminen

• iOS 9 tai uudempi: Valitse Asetukset > Puhelin. Näkyviin tulee eri vaihtoehtoja operaattorista riippuen.

• Jos ”Wi-Fi-puhelut” näkyy, napauta sitä ja laita ”Wi-Fi-puhelut tällä iPhonella” päälle.

Kun laitat Wi-Fi-puhelut päälle, näkyviin saattaa tulla Lisää Wi-Fi-puhelut muille laitteille -painike. Napauta sitä, jos haluat sallia puhelut käyttäen laitteita, jotka eivät ole samassa Wi-Fi-verkossa kuin iPhone, tai jos puhelin on pois päältä. Muussa tapauksessa voit edelleen soittaa puheluita Macilla, mutta iPhonen on oltava päällä ja samassa Wi-Fi-verkossa kuin Mackin.

Huomaa: Kaikki operaattorit eivät tue Wi-Fi-puheluita laitteissa, jotka eivät ole samassa Wi-Fi-verkossa kuin iPhone. Jos haluat tietoja, katso Applen tukiartikkeli Wi-Fi-puhelun soittaminen. Sinulla pitää olla iPhone 5s, iPhone 5c tai uudempi.

• Jos ”Puhelut muilla laitteilla” on näkyvissä, napauta sitä ja laita se päälle.

Tällä asetuksella voit soittaa puheluita laitteilla, jotka ovat samassa Wi-Fi-verkossa kuin iPhone.

• iOS 8: Valitse Asetukset > FaceTime ja laita ”Puhelu iPhonen kautta” päälle.

Wi-Fi-puheluiden laittaminen päälle tai pois päältä Macilla

Jos laitat Wi-Fi-puhelut päälle iPhonella tai kun avaat FaceTimen Macilla, sinua saatetaan pyytää laittamaan Wi-Fi-puhelut päälle Macilla. Jos näin ei käy, toimi seuraavasti.

1. Avaa FaceTime ja valitse FaceTime > Asetukset.

2. Valitse Puhelut iPhonesta.

Jos tätä asetusta ei näy, varmista, että Mac täyttää kaikki yllä mainitut vaatimukset, ja avaa FaceTime-asetukset uudelleen.

3. Jos Päivitä Wi-Fi-puheluihin -painike tulee näkyviin, klikkaa sitä ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Tämä painike tulee näkyviin, jos operaattori tukee Wi-Fi-puheluita silloin, kun iPhone on pois päältä tai eri Wi-Fi-verkossa.

Jos haluat laittaa puhelut pois päältä, poista Puhelut iPhonesta -kohdan valinta.

Klikkaa ”Päivitä osoitteesi hätätilanteita varten” ja syötä tai vahvista osoite, jota käytetään hätäpalveluille. Jos haluat lisätietoja, katso Applen tukiartikkeli Wi-Fi-puhelun soittaminen.

Puheluiden soittaminen

Ennen kuin voit soittaa puhelun Maciltasi, sinun on oltava kirjautuneena sisään FaceTimeen ja FaceTimen on oltava päällä.

• FaceTimessa: Syötä hakukenttään puhelinnumero ja klikkaa Ääni-painiketta  (tai käytä Touch Baria). Klikkaamalla Ääni-painiketta voit myös katsoa aiemmat puhelut.

• Yhteystiedoissa: Valitse yhteyshenkilö, siirrä osoitin puhelinnumeron kohdalle ja klikkaa puhelinpainiketta .

• Safarissa: Klikkaa verkkosivulla puhelinnumeroa ja klikkaa Soita.

• Mailissa: Aseta osoitin puhelinnumeron päälle sähköpostissa, klikkaa ponnahdusvalikkoa ja valitse miten haluat soittaa puhelun.

• Kartoissa: Klikkaa nähtävyyttä, klikkaa tietopainiketta ja klikkaa Soita.

• Spotlightissa: Syötä henkilön tai paikan nimi Spotlight-hakukenttään ja valitse sopiva hakutulos. Siirrä osoitin puhelinnumeron kohdalle ja klikkaa puhelinpainiketta .

• Kalenterista: Avaa tapahtuma, etsi sininen alleviivattu puhelinnumero tapahtuman tiedoista ja klikkaa sitten numeroa.

• Muistutuksista: Avaa muistutuslista ja klikkaa alleviivattua sinistä puhelinnumeroa. Tai aseta osoitin muistutuksen päälle, klikkaa tietopainiketta , etsi puhelinnumero merkinnöistä ja klikkaa sitten numeroa.

Puheluihin vastaaminen

• Saapuvan puhelun hyväksyminen: Klikkaa Vastaa.

• Tekstiviestin lähettäminen iMessagella: Klikkaa Kieltäydy-kohdan vieressä nuoli alas ja valitse Vastaa viestillä.

Huomaa: Tämä valinta näkyy vain silloin, kun sekä sinä että soittaja olette kirjautuneena iMessageen.

• Muistutuksen luominen takaisin soittamisesta: Klikkaa Kieltäydy-kohdan vieressä nuoli alas ja valitse Muistuta.

Jos Macissasi on Touch Bar, voit vastata sillä puheluun ja lähettää viestin tai kieltäytyä näistä sekä asettaa muistutuksen.

Puhelujen hallitseminen

Kun puhut puhelua Macilla, puhelua voidaan hallita myös seuraavilla tavoilla:

• Vaihda FaceTime-videopuheluun: Klikkaa Video (tai käytä Touch Baria).

• Käytä Koputuspalvelua: Jos puhut puhelua ja näkyviin tulee ilmoitus uudesta puhelusta, klikkaa Pitoon ja vastaa. Vaihda puheluiden välillä klikkaamalla Vaihda puhelua -painike.

• Aloita neuvottelupuhelu, kun toinen puhelu on pidossa: Kun puhut puhelua ja toinen puhelu on pidossa, klikkaa Yhdistä.

• Siirrä puhelu iPhonellesi: Kun Mac on iPhonesi lähellä, napauta Handoff-kuvaketta, joka näkyy iPhonen lukitusnäytön vasemmassa alakulmassa.

Kun iPhone ei ole lukittu, iPhonen näytön yläreunaan saattaa tulla Wi-Fi-puheluiden asetuksista riippuen näkyviin Palaa puheluun koskettamalla -banneri. Jos haluat lisätietoja, katso Applen tukiartikkeli Jatkuvuustoimintojen järjestelmävaatimukset iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa.

Vinkki: Jos puhelu on käynnissä ja sinun täytyy reagoida automaattisen puhelinjärjestelmän kehotuksiin, klikkaa työpöydän oikeassa yläreunassa olevaa puheluilmoitusta ja vastaa käyttämällä näppäimistön numeronäppäimiä.