Macin tallennustilan optimointi

macOS voi tehdä lisätilaa Macillesi optimoimalla tallennustilaa. Kun tilaa tarvitaan, se säilyttää tiedostot, kuvat, videot, iTunesin elokuvat ja TV-ohjelmat ja sähköpostiliitteet pilvessä ja pitää ne saatavilla kun niitä tarvitaan. Tiedostot eivät vie tilaa Macilla ja voit ladata alkuperäiset tiedostot, kun tarvitset niitä. Viimeisimmät tiedostot ja optimoidut versiot kuvistasi ovat aina Macillasi.

Tallennustilan optimoinnin suositukset Tallennus-osiossa.
  • Jos haluat nähdä suositukset ja päättää, kuinka optimoit Macin tallennustilan, valitse Omenavalikko > Tietoja tästä Macista, klikkaa ikkunan yläreunassa Tallennus ja klikkaa Hallitse.

Suositus

Kuvaus

Tallenna iCloudiin

Auttaa tallentamaan tiedostot työpöydältä ja Dokumentit-kansiosta iCloud Driveen, tallentamaan kuvat ja videot iCloud-kuvakirjastoon, tallentamaan viestejä ja liitteitä iCloudiin sekä optimoimaan tallennustilan säilyttämällä vain viimeksi avatut tiedostot, kun tila käy vähiin.

Katso lisätietoja kohdasta Työpöydän ja dokumenttien tallentaminen iCloud Driveen ja Kuvien ja videoiden pitäminen ajan tasalla kaikkialla iCloud-kuvakirjastolla ja Viestien synkronoiminen iCloudissa.

Voit myöhemmin muuttaa näitä asetuksia iCloudin Järjestelmäasetuksista ja Kuvat-asetuksista.

Optimoi tallennustila

Auttaa iTunesin ja Mailin liitteiden tallennustilan optimoinnissa. Kun Macilla tarvitaan lisätilaa, katsotut elokuvat ja sähköpostiliitteet poistetaan Macista automaattisesti.

Lisätietoja on kohdissa Tallennustilan optimoiminen ja Mailin Tilin tiedot -asetukset.

Voit myöhemmin muuttaa näitä asetuksia iTunes- ja Mail-asetuksista.

Tyhjennä roskakori automaattisesti

Poista automaattisesti kohteet, jotka ovat olleet roskakorissa yli 30 päivää. Voit muuttaa tätä asetusta myöhemmin Finderin asetuksista; katso lisätietoja kohdasta Tiedostojen ja kansioiden poistaminen.

Vähennä tilankulutusta

Löydä tiedostoja, ohjelmia, kirjoja, elokuvia ja muita tilaa vieviä kohteita nopeasti ja poista sitten käsin kohteet joita et enää tarvitse. Jos tarvitset ohjeita, katso Tiedostojen etsiminen ja poistaminen.

Kun Macillasi tarvitaan lisää tilaa, macOS myös muun muassa poistaa turvalllisesti poistettavat välimuistitiedostot ja lokit, kuten esimerkiksi tilapäiset tietokantatiedostot, keskeytyneet lataukset, vaiheittaiset macOS- ja ohjelmapäivitykset ja Safarin sivujen datan.

Huomaa: Jos levysi on osioitu, ehdotukset koskevat ainoastaan osiota, jossa kotihakemistosi sijaitsee.

Voit nähdä, paljonko levytilaa on käytetty ja vapaana, valitsemalla Omenavalikko > Tietoja tästä Macista ja klikkaamalla Tallennus. Jos haluat lisätietoja, katso Näytä käytetty ja vapaana oleva tallennustila.