Kirjojen lukeminen

Hanki kirjoja iBooks Storesta ja ala lukea.

Avaa iBooks

Avoimessa kirjassa olevat vaihtoehdot.

Muilla laitteilla ostettujen kirjojen käyttäminen

Jos olet ostanut kirjoja iBooks Storesta muilla laitteilla, saat ne näkyviin Macissa.

Jos haluat lisätietoja kirjojen ostamisesta iBooks Storesta, katso Ostoksien tekeminen iBooks Storessa.

Kirjan avaaminen ja sivulta toiselle siirtyminen

1. Kaksoisklikkaa kirjaa kirjastossa.

Huomaa: Jos kirjassa on iCloud-tilakuvake oikeassa yläkulmassa, voit ladata kirjan iCloudista kaksoisklikkaamalla sitä.

2. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Seuraavalle tai edelliselle sivulle siirtyminen: Siirrä osoitin kirjan oikeaan tai vasempaan reunaan ja klikkaa näkyviin tulevaa nuolta.

Voit myös pyyhkäistä oikealle tai vasemmalle ohjauslevyllä tai Magic Mousella tai käyttää Touch Baria tai näppäimistön nuolinäppäimiä. Lisätietoja eleistä, katso Ohjauslevy- ja hiirieleet.

• Sisällysluettelon näyttäminen: Siirrä osoitin kirjan yläreunaan ja klikkaa Sisällysluettelo-painiketta. Kirjan tyypistä riippuen näkyviin saattaa tulla tai .

• Aiemmin katsottujen, ei-peräkkäisten sivujen katsominen: Klikkaa sivun vasemmassa alakulmassa olevaa Takaisin sivulle -linkkiä (tai käytä Touch Baria). Tämä on hyödyllistä, jos katsot hakutuloksia tai eri osioita kirjan sisällysluettelosta.

Jos siirryt useita sivuja taaksepäin alkuperäiseltä sivulta, voit siirtyä takaisin sivulle, jolta aloitit, klikkaamalla Siirry sivulle -linkkiä oikeassa alakulmassa.

• Kuuntele kirja ääneen luettuna: Jos kirjassa on Lue ääneen -ominaisuus, kirjan yläreunan työkalupalkissa (tai Touch Barissa) näkyy kaiutinpainike . Kuuntele kirja luettuna ääneen klikkaamalla Kaiutin-painiketta ja sitten Aloita lukeminen. (Voit myös valita äänenvoimakkuuden ääneen lukemiselle ja sivujen kääntämisasetuksia.)

Jos kirjassa ei ole Lue ääneen -ominaisuutta, voit laittaa Macin puhumaan tekstin siirtymällä haluamallesi sivulle ja valitsemalla Muokkaa > Puhe > Aloita puhuminen. Lisätietoja löytyy kohdasta Macin puhumien dokumenttien kuuleminen.

Kohdan merkitseminen kirjanmerkeillä

• Sivun merkitseminen kirjanmerkiksi: Siirrä osoitin kirjan yläreunaan ja klikkaa Kirjanmerkki-painiketta (tai käytä Touch Baria).

Jos nykyinen sivu on jo merkitty kirjanmerkiksi, painike on punainen.

• Kirjanmerkkien katsominen: Klikkaa Kirjanmerkki-painikkeen vieressä olevaa nuolta.

• Kirjanmerkin poistaminen: Klikkaa Kirjanmerkki-painikkeen vieressä olevaa nuolta, siirrä osoitin kirjanmerkin päälle ja klikkaa poistopainiketta .

Katsele toisten perheenjäsenten ostamia kirjoja

Jos olet ottanut Perhejaon käyttöön, voit ladata muiden perheenjäsenten ostamia kirjoja.

1. Klikkaa iBooks Store (tai valitse Store > Store‑etusivu) ja klikkaa oikealla Pikalinkkien alla Ostetut.

2. Klikkaa nimeäsi Ostetut-kohdan vieressä ja valitse joku muu perheenjäsen.

3. Klikkaa iCloud-tilakuvaketta sen kirjan kohdalla, jonka haluat lisätä kirjastoosi, ja anna sitten Apple ID ja salasana.

Kätketyt kirjat eivät näy eikä niitä voi ladata. Jos haluat lisätietoja, katso Ostojen jakaminen perheen kanssa.