Ostosten jakaminen perheen kanssa

Perheenjäsenenä voit käyttää heti muiden perheenjäsenten toistensa kanssa jakamia ostoja. Voit ladata heidän ostoksiaan laitteisiin koska tahansa. Voit antaa muiden perheenjäsenten käyttää ostojasi samalla tavoin. Voit kätkeä yksittäiset ostot, joita et halua muiden perheenjäsenten jakavan.

Ennen kuin voit jakaa perheen ostot, sinun on liityttävä perheeseen.

Katsele ja lataa toisten perheenjäsenten tekemiä ostoksia.

1. Siirry iTunes Storen, App Storen tai iBooks Storen Ostot-osioon.

• iTunesissa: Valitse Tili > Perheen ostokset (tai Tili > Kirjaudu sisään).

Avaa iTunes

• App Storessa: Klikkaa työkalupalkissa Ostot.

Avaa App Store

• iBooksissa: Valitse Store > Store‑etusivu ja klikkaa oikealla Pikalinkkien alla Ostot.

Avaa iBooks

2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa Ostetut-kohdan vieressä nimeäsi (iTunes Store tai iBooks Store) tai Omat ostokset (App Store) ja katso perheenjäsenen ostokset valitsemalla hänet.

3. Lataa haluamasi kohteet.

Kun perheenjäsen tekee oston, se laskutetaan suoraan perheen järjestäjän tililtä. Kun kohde on ostettu, se lisätään oston tehneen perheenjäsenen tilille ja jaetaan muun perheen kanssa. Jos järjestäjä lopettaa jossakin vaiheessa Perhejaon käytön, kukin henkilö pitää itse tekemänsä ostot, vaikka perheen järjestäjä olisi maksanut ne. Jos haluat tietoja iCloud-tallennustilan päivityksistä, katso iCloud-tallennustilan hallitseminen.

Oston kätkeminen muilta perheenjäseniltä

Voit kätkeä yksittäiset iTunes Storen, App Storen ja iBooks Storen ostot, jotta ne eivät ole muiden perheenjäsenten käytettävissä.

1. Siirry iTunes Storen, App Storen tai iBooks Storen Ostot-osioon.

• iTunesissa: Valitse Tili > Perheen ostokset (tai Tili > Kirjaudu sisään).

Avaa iTunes

• App Storessa: Klikkaa työkalupalkissa Ostot.

Avaa App Store

• iBooksissa: Valitse Store > Store‑etusivu ja klikkaa oikealla Pikalinkkien alla Ostot.

Avaa iBooks

2. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• iTunesissa: Valitse kätkettävän sisällön tyyppi, vie osoitin kätkettävän kohteen päälle ja klikkaa sitten sen poistopainiketta .

• App Storessa: Ctrl-klikkaa kohdetta, jonka haluat kätkeä, ja valitse oikotievalikosta Kätke osto.

• iBooksissa: Siirrä osoitin sen kohteen päälle, jonka haluat kätkeä, ja klikkaa sen Poista-painiketta .

Oston kätkemisen lopettaminen

Voit näyttää kätkemäsi yksittäiset iTunes Storen, App Storen ja iBooks Storen ostot, jotta ne ovat muiden perheenjäsenten käytettävissä.

1. Siirry iTunes Storen, App Store ja iBooks Storen Tilitiedot-osioon.

• iTunesissa: Valitse Tili > Näytä oma tili (tai Tili > Kirjaudu sisään).

Avaa iTunes

• App Storessa: Valitse Store > Näytä oma tili. Jos et näe kyseistä valikkokomentoa, valitse Store > Kirjaudu.

Avaa App Store

• iBooksissa: Valitse Store > Näytä Apple ID:ni. Jos et näe kyseistä valikkokomentoa, valitse Store > Kirjaudu.

Avaa iBooks

2. Vieritä iTunesiin pilviosiossa (iTunes Store tai iBooks Store) tai Kätketyt kohteet -osiossa (App Store) ja klikkaa sitten Kätketyt ostot -kohdan oikealla puolella Hallitse.

3. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• iTunesissa: Valitse näytettävän sisällön tyyppi, etsi näytettävä kohde ja klikkaa sitten sen vieressä Peruuta kätkeminen.

• App Storessa: Etsi kohde, jonka haluat näyttää, ja klikkaa sen vieressä Peruuta kätkeminen.

• iBooksissa: Etsi kohde, jonka haluat näyttää, ja klikkaa sen vieressä Peruuta kätkeminen.

Ostosten jakamisen lopettaminen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

2. Klikkaa Hallitse perhettä, klikkaa vasemmalla nimeäsi ja poista oikealla Jaa omat ostot -kohdan valinta.

Ostosten jakaminen toisella Apple ID:llä

Voit vaihtaa perheen kanssa jaettuihin iTunes Store-, App Store- ja iBooks Store -ostoksiin käytetyn Apple ID:n. Voit vaihtaa tämän Apple ID:n kerran 90 päivän aikana. Perheesi voi ladata vain musiikkikappaleita, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja ja ohjelmia, jotka on ostettu uudella Apple ID:lläsi. Kohteet, jotka he latasivat aiemmin, saattavat lakata toimimasta, kunnes ne ostetaan uudelleen.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

2. Klikkaa Hallitse perhettä, klikkaa nimeäsi vasemmalla, klikkaa ”Vaihda” oikealla ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Kun olet vaihtanut Apple ID:n, perheesi saa sähköpostiviestin, jossa heille kerrotaan vaihdosta.

Huomaa: Jotta voit jakaa ostoksia, perheenjäsenten on oltava samassa iTunes Store -maassa. Jos perheenjäsen vaihtaa iTunes Store -maataan tai -aluettaan, hän saattaa menettää pääsyn perheenjäsenten ostoksiin ja muiden perheenjäsenten jakamat ohjelmat eivät välttämättä enää toimi. Jos haluat lisätietoja, katso Applen tukiartikkeli iTunes Storen maan tai alueen vaihtaminen.