Ohjauslevyn ja hiiren eleiden käyttö

Kun käytät Applen ohjauslevyä tai Magic Mousea, voit käyttää eleitä, kuten napautusta, nipistystä ja pyyhkäisyä, ja mm. lähentää dokumentteja, selata musiikkia tai verkkosivuja, pyörittää kuvia ja avata Ilmoituskeskuksen.

Ohjauslevyeleet

Voit napauttaa, liu'uttaa tai pyyhkäistä ohjauslevyllä yhdellä tai useammalla sormella. Jos esim. haluat siirtyä dokumentin sivujen välillä, pyyhkäise vasemmalle tai oikealle kahdella sormella. Näet kaikki ohjauslevyeleet ja voit muokata ja laittaa pois päältä eleitä valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Ohjauslevy.

Avaa Ohjauslevy-asetukset

Esimerkkejä ohjauslevyeleistä verkkosivun lähentämiseen ja loitontamiseen ja koko näytön ohjelmien välillä siirtymiseen.

Hiirieleet

Voit napauttaa, liu'uttaa tai pyyhkäistä hiirellä yhdellä tai useammalla sormella. Jos esim. haluat siirtyä dokumentin sivujen välillä, pyyhkäise vasemmalle tai oikealle yhdellä sormella. Näet kaikki hiirieleet ja voit muokata ja laittaa pois päältä eleitä valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Hiiri.

Avaa Hiiri-asetukset

Esimerkkejä hiirieleistä verkkosivun lähentämiseen ja loitontamiseen ja koko näytön ohjelmien välillä siirtymiseen.