Tiedostojen ja kansioiden poistaminen

Voit milloin tahansa poistaa tiedostoja, kansioita ja muita kohteita, joita et enää tarvitse. Voit aloittaa poistamisen vetämällä kohteet roskakoriin, mutta kohteita ei poisteta lopullisesti ennen kuin tyhjennät roskakorin.

Sininen nuoli osoittaa Dockissa olevaan roskakorikuvakkeeseen.

Huomaa: Jos olet laittanut Time Machinen pois päältä etkä ole varmuuskopioinut tiedostojasi vähään aikaan, sinun kannattaa ennen kohteen poistamista tallentaa siitä varmuuskopio tallennuslaitteelle siltä varalta, että muutat myöhemmin mielesi ja haluat palauttaa kohteen.

Kohteen poistaminen Macilta tai iCloud Drivestä

• Vedä kohde roskakoriin tai valitse kohde ja paina komento-poistonäppäin. Jos kohde on lukittu, vahvista lukitun kohteen siirtäminen roskakoriin klikkaamalla Jatka.

Jos kohde on lukittu, sinun on vahvistettava, että haluat siirtää sen roskakoriin, tai avattava se ennen roskakoriin laittamista. Jos haluat avata kohteen ensin, valitse se, valitse Arkisto > Näytä tietoja (tai paina komento-I) ja poista Lukittu-valintaneliön valinta. Jos et ole kirjautunut sisään ylläpitäjänä, sinun on ehkä klikattava lukkokuvaketta ja annettava ylläpitäjän nimi ja salasana.

Kohteen tyhjentäminen roskakorista

• Ctrl-klikkaa poistettavaa kohdetta ja valitse Poista välittömästi.

Klikkaa näkyviin tulevassa varoitusviestissä Poista.

Koko roskakorin tyhjentäminen

• Klikkaa roskakoria ja klikkaa Finder-ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Tyhjennä-painiketta. Voit myös valita Finder > Tyhjennä roskakori.

Klikkaa näkyviin tulevassa varoitusviestissä Tyhjennä roskakori.

Roskakorin varoitusviestin näkymisen estäminen

• Kerran: Paina optionäppäintä samalla, kun klikkaat Tyhjennä tai valitset Tyhjennä roskakori.

• Aina: Laita varoitus pois päältä Finderin asetusten Lisävalinnat-osiossa. Valitse Finder > Asetukset, klikkaa Lisävalinnat ja poista valinta kohdasta ”Varoita ennen roskakorin tyhjennystä”.

Jos muutat mieltäsi ennen roskakorin tyhjentämistä

• Avaa roskakori klikkaamalla sitä ja vedä kohde pois roskakorista tai valitse kohde ja valitse Arkisto > Laita takaisin.

Kohteiden poistaminen roskakorista automaattisesti 30 päivän jälkeen

• Valitse Finder > Asetukset, klikkaa Lisävalinnat ja valitse ”Poista roskakorin kohteet 30 päivän kuluttua”.

Huomaa: Macilta poistetut kohteet poistetaan pysyvästi. iCloudista poistettuja kohteita voidaan ehkä palauttaa iCloud.comissa.