iPhonen ja Apple Watchin turvaominaisuudet

Lue, miten voit hankkia apua hätätilanteessa iPhonen ja Apple Watchin avulla.

Äänipuhelun soittaminen hätätilanteessa

Kolarintunnistuksen käyttäminen iPhonella ja Apple Watchilla

Kolarintunnistus iPhonessa ja Apple Watchissa on suunniteltu havaitsemaan, jos olet joutunut vakavaan kolariin henkilöautossa. Se voi soittaa hätänumeroon puolestasi.

Pidä kahta painiketta painettuna iPhonessa

1. Pidä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuna samanaikaisesti, kunnes Hätäpuhelu‑liukusäädin tulee näkyviin.
  2. Soita hätäpuhelu vetämällä Hätäpuhelu-liukusäädintä.

Lue lisätietoja iPhonen Hätäpuhelu-toiminnosta

Pidä sivupainiketta painettuna Apple Watchissa

1. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes Hätäpuhelu-liukusäädin tulee näkyviin.
  2. Soita hätäpuhelu vetämällä Hätäpuhelu-liukusäädintä.

Lue lisätietoja Apple Watchin Hätäpuhelu-toiminnosta

Lukitun iPhonen käyttäminen hätätilanteessa

Jos käytössäsi on jonkun toisen henkilön iPhone, voit soittaa hätäpuhelun tai tarkastella puhelimen omistajan SOS-tietoja avaamatta puhelimen lukitusta. Kun lukittu näyttö on näkyvissä, pyyhkäise iPhonen alareunasta ylöspäin tai paina Koti-painiketta. Napauta Hätätilanne, ja soita sitten hätäpuhelu tai napauta SOS-tiedot.

Lisää turvallisuusominaisuuksia

Avun hankkiminen automaattisesti kaatumisentunnistuksen avulla

Jos olet kaatunut vakavasti, voit soittaa hätäpuhelun Apple Watch Series 4:n ja uudempien avulla. Jos et pysty liikkumaan, Apple Watchisi soittaa hätäpuhelun automaattisesti ja lähettää sitten ICE-yhteyshenkilöillesi viestin, joka sisältää sijaintisi.

Lue lisätietoja Apple Watchin kaatumisentunnistuksesta

SOS-tietojen ottaminen käyttöön ensiapuhenkilöstöä varten

Pelastustyöntekijät voivat tarkastella kriittisiä terveystietojasi, kuten allergioita, sairauksia ja ICE-yhteyshenkilöitä, avaamatta iPhonesi tai Apple Watchisi lukitusta. Varmista, että tietosi ovat oikein ja ajan tasalla.

Lue lisätietoja SOS-tietojen käyttöönotosta

iPadilla tai Macilla soittaminen

Wi-Fi-puheluiden avulla voit soittaa hätäpuhelun muilla laitteilla. Lue, miten voit ottaa Wi-Fi-puhelut käyttöön iPadissa tai Macissa.

Turvahälytysten vastaanottaminen

iPhone ja Apple Watch ilmoittavat sinulle, kun hätätiedote, viranomaistiedote tai julkinen turvahälytys on annettu.