Muita tapoja varmuuskopioida ja palauttaa tiedostoja

Time Machine on Macin oma varmuuskopiotoiminto, mutta voit varmuuskopioida ja palauttaa tiedostoja myös muilla menetelmillä.

Riippumatta siitä, käytätkö Time Machinea Macin varmuuskopiointiin, voit käyttää muiden valmistajien varmuuskopiointiohjelmia ja -palveluita, jotka ovat saatavilla App Storessa tai muualla.

Muiden valmistajien ohjelmien käyttäminen

Jotkin varmuuskopioinnin lisäohjelmat on kehitetty varmuuskopioimaan vain tiettyjä tiedostotyyppejä, kuten kuvat tai sähköpostit. Toiset on tarkoitettu kaikkien tietojen varmuuskopiointiin. Kun luot varmuuskopion, se on parasta tallentaa toiselle levylle, kuten ulkoiseen USB-, Thunderbolt- tai FireWire-asemaan. Lisätietoja tiedostojen varmuuskopioinnista tai varmuuskopiosta palauttamisesta on ohjelman mukana toimitetuissa ohjeissa.

Pilvipohjaisten palveluiden käyttäminen

Pilvipohjaiset palvelut eivät edellytä ulkoisen kovalevyn liittämistä Maciisi. Esimerkiksi iCloud voi tallentaa automaattisesti kuvat, kalenterit, yhteystiedot, muistiinpanot, salasanat ja muita tiedostotyyppejä. Lisäksi se sisältää iCloud Driven, johon voit tallentaa dokumentteja, työpöydällä olevia tiedostoja ja muita haluamiasi tiedostoja. Voit käyttää näitä tiedostoja, kun olet kirjautuneena iCloudiin. Muilta valmistajilta on saatavilla muita pilvipohjaisia palveluita.

Tiedostojen vetäminen Finderin avulla

Voit varmuuskopioida dokumenttien, kuvien ja elokuvien tapaisia tiedostoja myös yksinkertaisesti vetämällä ne toiselle levylle, kuten ulkoiseen USB-, Thunderbolt- tai FireWire-asemaan. Tiedostot voi palauttaa vetämällä ne takaisin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.