iCloud-kuvakirjasto

iCloud-kuvakirjasto toimii saumattomasti Kuvat-apin kanssa. Sen ansiosta voit tallentaa kuvasi ja videosi turvallisesti iCloudiin ja pitää ne ajan tasalla iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä ja iCloud.comissa.

Näin se toimii

iCloud-kuvakirjasto säilyttää kaikki kuvasi ja videosi automaattisesti iCloudissa, joten voit selata kirjastoasi miltä tahansa laitteelta aina halutessasi. Kaikki tekemäsi muutokset kokoelmaasi yhdellä laitteellasi näkyvät myös muissa laitteissasi. Kuvasi ja videosi on järjestetty hetkiin, kokoelmiin ja vuosiin. Kaikki Muistot ja Henkilöt päivitetään kaikkialla. Tämän ansiosta voit nopeasti löytää etsimäsi hetken, perheenjäsenen tai ystävän.

Kokoelmasi lähetetään iCloudiin joka kerta, kun laitteesi muodostaa Wi-Fi-yhteyden ja akku on ladattu. Kun käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, kirjastosi päivittyy myös mobiiliyhteyden kautta. Internet-yhteytesi nopeudesta riippuen voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin näet kuvasi ja videosi kaikissa laitteissasi ja iCloud.comissa.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin uusin iOS, Maciin uusin macOS ja Apple TV:hen (4. sukupolvi) uusin tvOS.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi, joissa haluat käyttää iCloud-kuvakirjastoa.
  4. Jos sinulla on Windows-tietokone, päivitä Windows 7:ään tai uudempaan ja lataa iCloudin Windows-versio.

iCloud-kuvakirjaston ottaminen käyttöön

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 10.3 tai uudempi, Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat, ja laita sitten iCloud-kuvakirjasto päälle. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Kuvat.
  • Valitse Macissa, jossa on OS X 10.10.3 tai uudempi, Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa Kuvat-kohdan vierestä Valinnat ja valitse sitten iCloud-kuvakirjasto.
  • Jos käytät Apple TV:tä (4. sukupolvi), jossa on tvOS 9.2 tai uudempi, valitse Asetukset > Tilit > iCloud > iCloud-kuvakirjasto.
  • Toimi Windows-tietokoneessa näiden ohjeiden mukaisesti.

Näe muokkaukset kaikissa laitteissa

Kun teet muokkauksia iOS-laitteen Kuvat-apissa tai Mac-tietokoneessa, kuva päivittyy automaattisesti kaikissa laitteissasi. Joten kun rajaat tai parannat kuvaa iPhonessa, näet muutokset, kun selaat kirjastoa Macissa. Jos muutat mielesi ja haluat palata alkuperäiseen versioon, sekin onnistuu. Alkuperäiset kuvat ja videot on tallennettu iCloudiin, ja voit palata niihin milloin tahansa.

Yhdestä laitteesta poistetut kuvat ja videot poistetaan kaikista iCloud-kuvakirjastoa käyttävistä laitteista. Jos haluatkin kuvan takaisin, sinulla on 30 päivää aikaa palauttaa se Äskettäin poistetut -albumista.

Voit tehdä muokkauksia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja nähdä ne Apple TV:ssä automaattisesti. Koko kokoelmasi on käytettävissä Apple TV:ssä, mukaan lukien Muistot ja jaetut albumit.

iCloud-kuvakirjastossa käytettävissä olevat tiedostotyypit

Kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin sellaisina kuin ne kuvasit. Kaikki kuvasi säilyvät alkuperäisessä muodossaan ja tarkkuudessaan – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF HEVC ja MP4. Sama pätee iPhonella kuvattuihin erikoismuotoisiin tallenteisiin, kuten hidastetut ja timelapse-nopeutetut videot, 4K-videot sekä Live Photo -kuvat.

Riittävän tallennustilan varmistaminen

iCloud-kuvakirjastossa säilyttämäsi kuvat ja videot käyttävät iCloud-tallennustilaasi ja laitteesi tallennustilaa. Niin kauan kuin sinulla on riittävästi tilaa iCloudissa sekä laitteessasi, voit tallentaa niin monta kuvaa ja videota kuin haluat. Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Jos tarvitset lisätilaa, voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa. Pienin tilaus on 50 Gt hintaan 0,99 € kuukaudessa. Jos tilaat 200 Gt tai 2 Tt, voit jakaa tallennustilan perheen keskenLue lisää tilauksista ja hinnoittelusta alueellasi.

Tilan säästäminen laitteessa

iCloud-kuvakirjasto säilyttää alkuperäisen korkeatarkkuuksisen version kuvistasi ja videoistasi. Voit säästää tilaa laitteessasi ottamalla käyttöön Optimoi tallennustila -ominaisuuden.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud.
  2. Napauta Kuvat.
  3. Valitse Optimoi [laitteen] tallennustila.

Mac:

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja klikkaa valikkoriviltä Kuvat.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Siirry iCloud-välilehdelle ja valitse tallennustila-asetus.

Jos otat Optimoi tallennustila -asetuksen käyttöön, iCloud-kuvakirjasto hallitsee laitteesi kirjaston kokoa automaattisesti. Alkuperäiset kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin ja laitteessa säilytetään tilaa säästävät versiot. Kirjasto optimoidaan vain silloin, kun tarvitset tilaa. Optimointi aloitetaan kuvista ja videoista, joita käytät vähiten. Voit tarvittaessa ladata alkuperäiset kuvat tai videot Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden kautta. Tallennustilan optimointia voi käyttää iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa.

Jos laitat Lataa alkuperäiset -asetuksen päälle, iCloud-kuvakirjasto säilyttää alkuperäiset täyden tarkkuuden kuvat ja videot iCloudissa ja laitteessasi.

Kirjaston iCloudiin lähettämisen keskeytys

Kun laitat iCloud-kuvakirjaston päälle, kuvien ja videoiden iCloudiin lähettämiseen kuluva aika riippuu kokoelmasi koosta ja internet-yhteytesi nopeudesta. Jos kuva- ja videokokoelma on suuri, lähettämiseen voi kulua tavallista enemmän aikaa. Voit tarkistaa lähettämisen tilan ja halutessasi keskeyttää sen päivän ajaksi.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Kuvat. Voit myös avata Kuvat-apin, valita Hetket-näkymän ja vierittää näytön alalaitaan asti.
  • Jos käytät Macia, avaa Kuvat-ohjelma. Valitse sivupalkista Kuvat ja klikkaa sitten Hetket työkalupalkin välilehtiluettelosta. Vieritä kuvien loppuun ja klikkaa Keskeytä.

Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi

Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kuvasi ja videosi lähetetään automaattisesti iCloudiin. Niitä ei sisällytetä iCloud-varmuuskopioosi. Suosittelemme silti aina, että säilytät varmuuskopioita kirjastostasi. Voit ladata kuvasi ja videosi iCloud.comista tietokoneeseesi ja tallentaa ne erilliseksi kirjastoksi, siirtää ne toiseen tietokoneeseen Kuvansiirtäjän tai Kuvat-ohjelman avulla tai tallentaa ne erilliseen asemaan.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Julkaisupäivämäärä:Tue Mar 27 18:16:59 GMT 2018