iCloud-kuvien määrittäminen ja käyttö

iCloud-kuvat toimii yhdessä Kuvat-apin kanssa. Se pitää kuvasi ja videosi turvallisesti tallessa iCloudissa ja ajan tasalla iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä ja iCloud.comissa.

iPad Pro ja iPhone 12 Pro, joissa molemmissa näkyy sama iCloud-kuvamuisto

iCloud-kuvien toimintatapa

iCloud-kuvat säilyttää kaikki ottamasi kuvat ja videot automaattisesti iCloudissa, joten voit käyttää kirjastoasi miltä tahansa laitteelta ja milloin tahansa. Kaikki yhdellä laitteellasi kokoelmaasi tekemäsi muutokset näkyvät myös muissa laitteissasi. Kuvasi ja videosi on järjestetty osioihin Vuodet, Kuukaudet, Päivät ja Kaikki kuvat. Kaikki Muistot ja Henkilöt päivitetään kaikkialla. Tämän ansiosta voit nopeasti löytää etsimäsi hetken, perheenjäsenen tai ystävän.

Internet-yhteytesi nopeudesta riippuen voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin näet kuvasi ja videosi kaikissa laitteissasi ja iCloud.comissa.

iCloud-kuvien ottaminen käyttöön

Varmista, että olet ottanut iCloudin käyttöön ja kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi. Jos sinulla on Windows-tietokone, tarvitset Windows 7:n tai uudemman ja iCloudin Windows-version.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta iCloud.
  3. Napauta Kuvat ja ota sitten iCloud-kuvat käyttöön.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID.
  3. Klikkaa sivupalkissa iCloud ja valitse sitten Kuvat.

Jos käytössäsi on macOS:n aiempi versio, valitse Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa Kuvat-kohdan vierestä Asetukset ja valitse iCloud-kuvat.

Apple TV 4K ja Apple TV HD

1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit.
  2. Valitse iCloud.
  3. Laita iCloud-kuvat päälle.

Mitä tapahtuu, kun muokkaat tai poistat kuvia?

Kuvasi ja videosi tallennetaan iCloudiin niiden alkuperäisissä suuritarkkuuksisissa muodoissa. Niihin kuuluvat muun muassa HEIF-, JPEG-, RAW-, PNG-, GIF-, TIFF-, HEVC- ja MP4-muodot sekä iPhonella tai iPadilla kuvatut erikoismuodot, kuten hidastetut ja nopeutetut videot, 4K-videot ja Live Photo -kuvat. Näillä laitteilla ottamasi kuvat ja kuvaamasi videot ovat HEIF- ja HEVC-muodoissa. Kun muokkaat tai poistat kuvia tai videoita, tämä näkyy kaikissa laitteissasi.

Muokkaukset näkyvät kaikissa laitteissasi

Kun teet muokkauksia iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kuvat-apissa tai Macissa, kuva päivittyy automaattisesti kaikissa laitteissasi, myös Apple TV:ssä. Joten kun rajaat tai parannat kuvaa iPhonessa, näet muutokset, kun selaat kirjastoa Macissa. Alkuperäiset valokuvasi ja videosi tallennetaan iCloudiin. Voit palata niihin milloin tahansa ja kumota tekemäsi muutokset.

Kuvat poistetaan kaikista laitteistasi

Yhdeltä laitteelta poistamasi kuvat ja videot poistetaan kaikilta laitteilta, joilla käytät iCloud-kuvia. Kuvat ja videot pysyvät Äskettäin poistetut -kansiossa 30 päivää, ennen kuin ne poistetaan pysyvästi.

Kopioiden lataaminen kuvista ja videoista

Kun otat iCloud-kuvat käyttöön, kuvasi ja videosi lähetetään automaattisesti iCloudiin. Niistä ei ole kaksoiskappaleita iCloud-varmuuskopiossasi, joten sinun kannattaa pitää varmuuskopiota kirjastostasi. Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit ladata kopioita kuvistasi ja videoistasi Maciin tai Windows-tietokoneeseen. Voit myös tuoda kirjastosi Maciin tai Windows-tietokoneeseen

Kuvien ja videoiden lataaminen iCloud.comista

1. Klikkaa iCloud.comissa Kuvat.
  2. Valitse kuvat ja videot, jotka haluat ladata.
  3. Klikkaa ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa latauspainiketta  ja pidä sitä painettuna. Jos haluat ladata sisällön sen alkuperäisessä tallennus- tai tuontimuodossa, valitse Muokkaamaton alkuperäinen. Valitse JPEG- ja H.264-muotojen tapauksissa Yhteensopivin. Tämä pätee myös kyseisten muotojen muokkauksiin ja tilanteisiin, joissa kuvat olivat alun perin HEIF- tai HEVC-muodoissa.
    Safarin selainikkuna, jossa näkyvät iCloud-kuvien latausvaihtoehdot
  4. Klikkaa Lataa.

Kuvien ja videoiden lataaminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Avaa Kuvat-appi ja valitse ainakin yksi kuva tai video.
  2. Napauta jakopainiketta .
  3. Napauta AirDrop ja valitse sitten laite, johon haluat jakaa sisällön. Lue lisää AirDropin käytöstä.

Kuvien ja videoiden lataaminen Macista

1. Jos käytät Macia, avaa Kuvat-appi.
  2. Valitse ainakin yksi kuva tai video.
  3. Vedä sisältö työpöydälle tai ctrl-klikkaa ja valitse Jaa > AirDrop.

Riittävän tallennustilan varmistaminen

iCloud-kuviin tallentamasi kuvat ja videot lasketaan mukaan käyttämääsi iCloud-tallennustilaan ja laitteesi tallennustilaan. Niin kauan kuin sinulla on riittävästi tilaa iCloudissa sekä laitteessasi, voit tallentaa niin monta kuvaa ja videota kuin haluat. Lue lisää iCloud-tallennustilasta ja laitteen tallennustilasta.

Jos tarvitset lisää iCloud-tallennustilaa

Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Jos tarvitset lisätilaa, voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa. Pienin tilaus on 50 Gt hintaan 0,99 € kuukaudessa. Jos valitset 200 Gt:n tai 2 Tt:n tilauksen, voit jakaa tallennustilan perheen kesken. Lue, miten voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa

Jos tarvitset lisää tallennustilaa laitteeseen

iCloud-kuvat säilyttää kaikki kuvasi ja videosi alkuperäisessä suuritarkkuuksisessa muodossa. Jos haluat säästää laitteen tallennustilaa, voit ottaa Optimoi tallennustila -valinnan käyttöön.

Jos otat Optimoi tallennustila -valinnan käyttöön, iCloud-kuvat hallinnoi automaattisesti laitteesi kirjaston kokoa. Alkuperäiset kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin ja laitteessa säilytetään tilaa säästävät versiot. Kirjasto optimoidaan vain silloin, kun tarvitset tilaa. Optimointi aloitetaan kuvista ja videoista, joita käytät vähiten. Voit tarvittaessa ladata alkuperäiset kuvat tai videot Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden kautta.

Jos otat alkuperäisten kuvien latauksen käyttöön, iCloud-kuvat säilyttää alkuperäiset suuritarkkuuksiset kuvat ja videot iCloudissa ja laitteellasi.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Napauta Kuvat.
  3. Valitse Optimoi [laitteen] tallennustila.

Mac

1. Avaa Kuvat-appi ja klikkaa valikkoriviltä Kuvat.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Siirry iCloud-välilehdelle ja valitse tallennustila-asetus.

Kirjaston iCloudiin lähettämisen keskeytys

Kun otat iCloud-kuvat käyttöön, kuviesi ja videoidesi lähettämisessä iCloudiin voi kestää kauankin riippuen kokoelmasi koosta ja internet-yhteytesi nopeudesta. Jos kuva- ja videokokoelma on suuri, lähettämiseen voi kulua tavallista enemmän aikaa. Voit tarkistaa lähettämisen tilan ja halutessasi keskeyttää sen päivän ajaksi.

• Avaa Kuvat-appi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, siirry Kirjasto-välilehteen ja napauta Kaikki kuvat. Vieritä sitten näytön alalaitaan.
  • Jos käytät Macia, avaa Kuvat-appi. Valitse sivupalkista Kirjasto ja klikkaa sitten työkalupalkin välilehtiluettelosta Kaikki kuvat. Vieritä kuvien loppuun ja klikkaa Keskeytä.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.