iCloud-kuvien määrittäminen ja käyttö

iCloud-kuvat toimii yhdessä Kuvat-apin kanssa. Se pitää kuvasi ja videosi turvallisesti tallessa iCloudissa ja ajan tasalla iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä ja iCloud.comissa.

Ominaisuuden toiminta

iCloud-kuvat säilyttää kaikki ottamasi kuvat ja videot automaattisesti iCloudissa, joten voit käyttää kirjastoasi miltä tahansa laitteelta ja milloin tahansa. Kaikki tekemäsi muutokset kokoelmaasi yhdellä laitteellasi näkyvät myös muissa laitteissasi. Kuvasi ja videosi on järjestetty osioihin Vuodet, Kuukaudet, Päivät ja Kaikki kuvat. Kaikki Muistot ja Henkilöt päivitetään kaikkialla. Tämän ansiosta voit nopeasti löytää etsimäsi hetken, perheenjäsenen tai ystävän.

Kokoelmasi lähetetään iCloudiin joka kerta, kun laitteesi muodostaa Wi-Fi-yhteyden ja akku on ladattu. Kun käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, kirjastosi voidaan päivittää myös mobiiliyhteyden kautta. Internet-yhteytesi nopeudesta riippuen voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin näet kuvasi ja videosi kaikissa laitteissasi ja iCloud.comissa.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin uusin iOS tai iPadOS, Maciin uusin macOS ja Apple TV:hen uusin tvOS.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi, joita haluat käyttää iCloud-kuvien kanssa.
  4. Jos sinulla on Windows-tietokone, päivitä Windows 7:ään tai uudempaan ja lataa iCloudin Windows-versio.

iCloud-kuvien ottaminen käyttöön

• Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja ota iCloud-kuvat käyttöön.
  • Jos käytät Macia, valitse Järjestelmäasetukset > Apple ID. Klikkaa sivupalkissa iCloud ja valitse sitten Kuvat. Jos käytössäsi on macOS:n aiempi versio, valitse Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa Kuvat-kohdan vierestä Asetukset ja valitse iCloud-kuvat.
  • Siirry Apple TV 4K:ssa ja Apple TV HD:ssä kohtaan Asetukset > Käyttäjät ja tilit > iCloud. Laita sitten iCloud-kuvat päälle.
  • Toimi Windows-tietokoneessa näiden ohjeiden mukaisesti.

Aiemmissa iOS-, macOS-, tvOS- ja iCloudin Windows-versioissa iCloud-kuvia kutsuttiin nimellä iCloud-kuvakirjasto.

Näe muokkaukset kaikissa laitteissa

Kun teet muokkauksia iOS- tai iPadOS-laitteen Kuvat-apissa tai Mac-tietokoneessa, kuva päivittyy automaattisesti kaikissa laitteissasi. Joten kun rajaat tai parannat kuvaa iPhonessa, näet muutokset, kun selaat kirjastoa Macissa. Alkuperäiset valokuvasi ja videosi tallennetaan iCloudiin. Voit palata niihin milloin tahansa ja kumota tekemäsi muutokset.

Yhdeltä laitteelta poistamasi kuvat ja videot poistetaan kaikilta laitteilta, joilla käytät iCloud-kuvia. Kuvat ja videot pysyvät Äskettäin poistetut -kansiossa 30 päivää, ennen kuin ne poistetaan pysyvästi.

Voit tehdä muokkauksia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja nähdä ne Apple TV:ssä automaattisesti. Koko kokoelmasi on käytettävissä Apple TV:ssä, mukaan lukien Muistot ja jaetut albumit.

iCloud-kuvien kanssa yhteensopivat tiedostotyypit

Kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin sellaisina kuin ne kuvasit. Kaikki kuvasi säilyvät alkuperäisessä muodossaan ja tarkkuudessaan – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF HEVC ja MP4. Sama pätee iPhonella kuvattuihin erikoismuotoisiin tallenteisiin, kuten hidastetut ja timelapse-nopeutetut videot, 4K-videot sekä Live Photo -kuvat.

Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi

Kun otat iCloud-kuvat käyttöön, kuvasi ja videosi lähetetään automaattisesti iCloudiin. Niillä ei ole kaksoiskappaleita iCloud-varmuuskopiossasi, joten sinun kannattaa pitää varmuuskopioita kirjastossasi. Voit ladata kuvasi ja videosi iCloud.comista tietokoneeseesi ja tallentaa ne erilliseksi kirjastoksi, siirtää ne toiseen tietokoneeseen Kuvansiirtäjän tai Kuvat-ohjelman avulla tai tallentaa ne erilliseen asemaan.

Jos käytät laitetta, jossa on iOS 11 tai uudempi tai macOS High Sierra tai uudempi, ottamasi kuvat ja videot ovat HEIF- ja HEVC- muodoissa. Nämä muodot vievät vähemmän tallennustilaa laadun siitä kuitenkaan kärsimättä.

Kuvien ja videoiden lataaminen

Voit ladata iCloud.comissa, iOS:ssä, iPadOS:ssä tai Macissa olevista kuvistasi tai videoistasi kopion.

• Klikkaa iCloud.comissa Kuvat ja valitse sitten kuvat ja videot, jotka haluat ladata. Klikkaa ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa latauspainiketta  ja pidä sitä painettuna. Jos haluat ladata sisällön sen alun perin tallennetussa tai tuodussa muodossa, valitse Muokkaamaton alkuperäinen. Valitse JPEG- ja H.264-muotojen tapauksessa Yhteensopivin, mukaan lukien muokkaukset, ja vaikka ne olisivat alun perin olleet HEIF- tai HEVC-muodoissa. Klikkaa Lataa.
  • iOS:ssä ja iPadOS:ssä voit käyttää AirDropia: valitse Kuvat-apista joitakin kuvia tai videoita. Napauta jakopainiketta  ja valitse sitten laite, jonka kanssa haluat jakaa kuvat tai videot. Lue lisää AirDropin käytöstä.
  • Valitse Macissa ainakin yksi kuva. Vedä sisältö työpöydälle tai klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Jaa > AirDrop.

Riittävän tallennustilan varmistaminen

Kuvat ja videot, joita säilytät iCloud-kuvissa, käyttävät iCloud-tallennustilaa ja laitteesi tallennustilaa. Niin kauan kuin sinulla on riittävästi tilaa iCloudissa sekä laitteessasi, voit tallentaa niin monta kuvaa ja videota kuin haluat.

Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Jos tarvitset lisätilaa, voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa. Pienin tilaus on 50 Gt hintaan 0,99 € kuukaudessa. Jos tilaat 200 Gt tai 2 Tt, voit jakaa tallennustilan perheen kesken

Lue lisää tilauksista ja hinnoittelusta alueellasi.

Tilan säästäminen laitteessa

iCloud-kuvat säilyttää kaikki kuvasi ja videosi alkuperäisessä suuritarkkuuksisessa muodossa. Voit säästää tilaa laitteessasi ottamalla käyttöön Optimoi tallennustila -ominaisuuden.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Napauta Kuvat.
  3. Valitse Optimoi [laitteen] tallennustila.

Mac:

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja klikkaa valikkoriviltä Kuvat.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Siirry iCloud-välilehdelle ja valitse tallennustila-asetus.

Jos otat Optimoi tallennustila -valinnan käyttöön, iCloud-kuvat hallinnoi automaattisesti laitteesi kirjaston kokoa. Alkuperäiset kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin ja laitteessa säilytetään tilaa säästävät versiot. Kirjasto optimoidaan vain silloin, kun tarvitset tilaa. Optimointi aloitetaan kuvista ja videoista, joita käytät vähiten. Voit tarvittaessa ladata alkuperäiset kuvat tai videot Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden kautta. Tallennustilan optimointia voi käyttää iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa.

Jos otat alkuperäisten kuvien latausvaihtoehdon käyttöön, iCloud-kuvat säilyttää alkuperäiset suuritarkkuuksiset kuvasi ja videosi iCloudissa ja laitteellasi.

Kirjaston iCloudiin lähettämisen keskeytys

Kun otat iCloud-kuvat käyttöön, kuviesi ja videoidesi lähettämisessä iCloudiin voi kestää kauankin riippuen kokoelmasi koosta ja internet-yhteytesi nopeudesta. Jos kuva- ja videokokoelma on suuri, lähettämiseen voi kulua tavallista enemmän aikaa. Voit tarkistaa lähettämisen tilan ja halutessasi keskeyttää sen päivän ajaksi.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Voit myös avata Kuvat-apin, siirtyä Kuvat-välilehteen ja selata näytön alareunaan.
  • Jos käytät Macia, avaa Kuvat-ohjelma. Valitse sivupalkista Kuvat ja klikkaa sitten Kaikki kuvat työkalupalkin välilehtiluettelosta. Vieritä kuvien loppuun ja klikkaa Keskeytä.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.