iCloud-kuvakirjaston määrittäminen ja käyttö

iCloud-kuvakirjasto toimii saumattomasti yhdessä Kuvat-appin kanssa ja pitää kuvasi ja videosi turvallisesti tallessa iCloudissa ja ajan tasalla iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä ja iCloud.comissa.

iCloud-kuvakirjasto Macilla, iPhonella ja iPadilla

Näin se toimii

iCloud-kuvakirjasto pitää kaikki ottamasi kuvat ja videot automaattisesti iCloudissa, joten voit käyttää kirjastoasi miltä tahansa laitteelta ja milloin tahansa. Kaikki tekemäsi muutokset kokoelmaasi yhdellä laitteellasi näkyvät myös muissa laitteissasi. Kuvasi ja videosi on järjestetty hetkiin, kokoelmiin ja vuosiin. Kaikki Muistot ja Henkilöt päivitetään kaikkialla. Tämän ansiosta voit nopeasti löytää etsimäsi hetken, perheenjäsenen tai ystävän.

Kokoelmasi lähetetään iCloudiin joka kerta, kun laitteesi muodostaa Wi-Fi-yhteyden ja akku on ladattu. Kun käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, kirjastosi päivittyy myös mobiiliyhteyden kautta. Internet-yhteytesi nopeudesta riippuen voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin näet kuvasi ja videosi kaikissa laitteissasi ja iCloud.comissa.

Ennen kuin aloitat

1. Päivitä iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin uusin iOS, Maciin uusin macOS ja Apple TV 4K:hon ja Apple TV:hen (4. sukupolvi) uusin tvOS.
  2. Ota iCloud käyttöön kaikissa laitteissasi.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi, joita haluat käyttää iCloud-kuvakirjaston kanssa.
  4. Jos sinulla on Windows-tietokone, päivitä Windows 7:ään tai uudempaan ja lataa iCloudin Windows-versio.

iCloud-kuvakirjaston ottaminen käyttöön

• Avaa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, joissa on iOS 10.3 tai uudempi, Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja ota iCloud-kuvakirjasto käyttöön.
  • Valitse Macissa, jossa on OS X 10.10.3 tai uudempi, Järjestelmäasetukset > iCloud. Klikkaa Kuvat-kohdan vierestä Asetukset ja valitse iCloud-kuvakirjasto.
  • Valitse Apple TV 4K:ssa ja Apple TV:ssa (4. sukupolvi), joissa on tvOS 9.2 tai uudempi, Asetukset > Tilit > iCloud > iCloud-kuvakirjasto.
  • Toimi Windows-tietokoneessa näiden ohjeiden mukaisesti.

Aiemmissa iOS-, macOS-, tvOS- ja iCloud for Windows -versioissa iCloud-kuvakirjastoa kutsuttiin nimellä iCloud Photo Library.

Näe muokkaukset kaikissa laitteissa

Kun teet muokkauksia iOS-laitteen Kuvat-apissa tai Mac-tietokoneessa, kuva päivittyy automaattisesti kaikissa laitteissasi. Joten kun rajaat tai parannat kuvaa iPhonessa, näet muutokset, kun selaat kirjastoa Macissa. Jos muutat mielesi ja haluat palata alkuperäiseen versioon, sekin onnistuu. Alkuperäiset kuvat ja videot on tallennettu iCloudiin, ja voit palata niihin milloin tahansa.

Jopa yhdeltä laitteelta poistamasi kuvat ja videot poistuvat kaikilta laitteilta, joilla käytät iCloud-kuvakirjastoa. Jos haluatkin kuvan takaisin, sinulla on 30 päivää aikaa palauttaa se Äskettäin poistetut -albumista.

Voit tehdä muokkauksia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja nähdä ne Apple TV:ssä automaattisesti. Koko kokoelmasi on käytettävissä Apple TV:ssä, mukaan lukien Muistot ja jaetut albumit.

iCloud-kuvakirjaston kanssa yhteensopivat tiedostotyypit

Kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin sellaisina kuin ne kuvasit. Kaikki kuvasi säilyvät alkuperäisessä muodossaan ja tarkkuudessaan – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF HEVC ja MP4. Sama pätee iPhonella kuvattuihin erikoismuotoisiin tallenteisiin, kuten hidastetut ja timelapse-nopeutetut videot, 4K-videot sekä Live Photo -kuvat.

Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi

Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kuvasi ja videosi lähetetään automaattisesti iCloudiin. Niillä ei ole kaksoiskappaleita iCloud-varmuuskopiossasi, joten sinun kannattaa pitää varmuuskopioita kirjastossasi. Voit ladata kuvasi ja videosi iCloud.comista tietokoneeseesi ja tallentaa ne erilliseksi kirjastoksi, siirtää ne toiseen tietokoneeseen Kuvansiirtäjän tai Kuvat-ohjelman avulla tai tallentaa ne erilliseen asemaan.

Jos käytät laitetta, jossa on iOS 11 tai uudempi tai macOS High Sierra tai uudempi, ottamasi kuvat ja videot ovat HEIF- ja HEVC- muodoissa. Nämä muodot vievät vähemmän tallennustilaa laadun siitä kuitenkaan kärsimättä.

Alkuperäisten kuvien ja videoiden lataaminen

Voit ladata iCloud.comissa, iOS:ssä tai Macissa olevista kuvistasi tai videoistasi kopion.

• Klikkaa iCloud.comissa Kuvat ja valitse yksi tai useampi kuva ja video, jotka haluat ladata. Pidä pohjassa pilvikuvaketta ikkunan oikeassa yläkulmassa. Jos haluat ladata sisällön sen alun perin tallennetussa tai tuodussa muodossa, valitse Muokkaamaton alkuperäinen. JPEG- ja H.264-muotojen tapauksessa – mukaan lukien muokkaukset ja vaikka ne olisivat alun perin olleet HEIF- tai HEVC-muodoissa – valitse Yhteensopivin. Klikkaa Lataa.

kuvaa ladataan iCloud.comissa

• Klikkaa Macissa Kuvat. Valitse ainakin yksi kuva. Vedä sisältö työpöydälle tai klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Jaa > AirDrop.

Riittävän tallennustilan varmistaminen

Kuvat ja videot, joita säilytät iCloud-kuvakirjastossa, käyttävät iCloud- ja laitteesi tallennustilaa. Niin kauan kuin sinulla on riittävästi tilaa iCloudissa sekä laitteessasi, voit tallentaa niin monta kuvaa ja videota kuin haluat.

Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat automaattisesti 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Jos tarvitset lisätilaa, voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa. Pienin tilaus on 50 Gt hintaan 0,99 € kuukaudessa. Jos tilaat 200 Gt tai 2 Tt, voit jakaa tallennustilan perheen keskenLue lisää tilauksista ja hinnoittelusta alueellasi.

iCloud-kuvakirjaston asetukset iPhonessa

Tilan säästäminen laitteessa

iCloud-kuvakirjasto säilyttää kaikki kuvasi ja videosi alkuperäisessä, korkean resoluution muodossa. Voit säästää tilaa laitteessasi ottamalla käyttöön Optimoi tallennustila -ominaisuuden.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Napauta Kuvat.
  3. Valitse Optimoi [laitteen] tallennustila.

Mac:

1. Avaa Kuvat-ohjelma ja klikkaa valikkoriviltä Kuvat.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Siirry iCloud-välilehdelle ja valitse tallennustila-asetus.

Jos otat Optimoi tallennustila -valinnan käyttöön, iCloud-kuvakirjasto hallinnoi automaattisesti laitteesi kirjaston kokoa. Alkuperäiset kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin ja laitteessa säilytetään tilaa säästävät versiot. Kirjasto optimoidaan vain silloin, kun tarvitset tilaa. Optimointi aloitetaan kuvista ja videoista, joita käytät vähiten. Voit tarvittaessa ladata alkuperäiset kuvat tai videot Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyden kautta. Tallennustilan optimointia voi käyttää iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa.

Jos otat Lataa alkuperäiset -valinnan käyttöön, iCloud-kuvakirjasto säilyttää alkuperäiset, täyden resoluution kuvasi ja videosi iCloudissa ja laitteellasi.

Kirjaston iCloudiin lähettämisen keskeytys

Kun otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kuviesi ja videoidesi lähettämisessä iCloudiin voi kestää kauankin riippuen kokoelmasi koosta ja Internet-yhteytesi nopeudesta. Jos kuva- ja videokokoelma on suuri, lähettämiseen voi kulua tavallista enemmän aikaa. Voit tarkistaa lähettämisen tilan ja halutessasi keskeyttää sen päivän ajaksi.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Voit myös avata Kuvat-appin, siirtyä Kuvat-välilehteen ja selata näytön alareunaan.
  • Jos käytät Macia, avaa Kuvat-ohjelma. Valitse sivupalkista Kuvat ja klikkaa Kuvat tai Hetket työkalupalkin välilehtiluettelosta. Vieritä kuvien loppuun ja klikkaa Keskeytä.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.