Kuvien poistaminen iPhonesta tai iPadista

Voit poistaa yhden kuvan tai videon tai useita kuvia kerralla. Voit myös palauttaa kaiken vahingossa poistamasi.

Ennen poistamista

Varmista, että olet varmuuskopioinut kuvat ja videot, jotka haluat säilyttää. Jos käytät iCloud-kuvia ja poistat kuvan tai videon yhdestä laitteesta, se poistetaan kaikista muista laitteista, joihin olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä. Lue, miten voit poistaa iCloud-kuvissa olevia kuvia ja videoita.

Jos haluat tarkistaa laitteen jäljellä olevan tallennustilan, valitse Asetukset > Yleiset > [Laite]-tallennustila. Lue lisätietoja laitteen kuvien tallennustilan hallinnasta.

Kuvien tai videoiden poistaminen

Jos poistat kuvia ja videoita, ne siirretään 30 päivän ajaksi Äskettäin poistetut -albumiin. 30 päivän kuluttua ne poistetaan pysyvästi.

Jos käytät iCloud-kuvia ja poistat kuvia ja videoita yhdestä laitteesta, kuvat ja videot poistetaan myös muista laitteista.

Jos lisäät kuvia iPhoneen tai iPadiin liittämällä laitteen tietokoneeseen, kuvia ei voi poistaa suoraan laitteessa olevasta Kuvat-apista. Jos Roskakori-painikeNo alt supplied for Image on harmaana, kun yrität poistaa kuvaa iPhonesta tai iPadista, sinun on ehkä pysäytettävä kuvien synkronointi tietokoneesta. Lue, miten voit pysäyttää kuvien synkronoinnin tietokoneesta.

Yhden kuvan poistaminen

iPhone, jossa näkyy Poista kuva -valinta
  1. Avaa Kuvat.

2. Napauta Kirjasto-välilehdessä Kaikki kuvat ja valitse kuva tai video, jonka haluat poistaa.

3. Napauta Roskakori-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Poista kuva.

Useiden kuvien poistaminen

iPhone, jossa näkyy useita kuvia valittuna Kuvat-apissa
  1. Avaa Kuvat.

2. Napauta Kirjasto-välilehdessä Kaikki kuvat ja sitten Valitse.

3. Napauta useita kuvia tai liu’uta sormesi useiden kuvien päältä, jos haluat valita useita kuvia.

4. Napauta Roskakori-painikettaNo alt supplied for Image ja vahvista sitten kohteiden poisto.

iOS 16.1:ssä, iPadOS 16.1:ssä ja uudemmissa voit luoda jaetun iCloud-kuvakirjaston ja kutsua korkeintaan viisi yhteystietoa. Kuka tahansa voi poistaa, lisätä tai muokata jaetun kirjaston kohteita. Jos joku poistaa kuvan tai videon jaetusta kirjastosta, se ei enää näy sinullekaan. Vain henkilö, joka on lisännyt kuvan tai videon jaettuun kirjastoon, voi poistaa tai palauttaa sen pysyvästi Äskettäin poistetut -kansiosta. Sinulla on 30 päivää aikaa palauttaa kuva tai video Äskettäin poistetut -albumista.

Päällekkäisten kuvien ja videoiden poistaminen

1. Napauta Kuvat-apissa Albumit.

2. Napauta Kaksoiskappaleet-albumia kohdasta Apukansiot.

3. Yhdistä kaksoiskappaleet napauttamalla Yhdistä.

4. Vahvista napauttamalla Yhdistä [numero] kohdetta.

Kun yhdistät kuvien kaksoiskappaleet, puhelimesi yhdistää parhaan kuvanlaadun ja asianmukaiset tiedot ja säilyttää yhden kuvan kirjastossasi. Muut kaksoiskappaleet siirretään Äskettäin poistetut -albumiin.

Kaksoiskappaleet-albumi on käytettävissä iOS 16:ssa, iPadOS 16.1:ssä ja uudemmissa. Kaksoiskappaleiden tunnistusprosessi suoritetaan automaattisesti, ja se vie jonkin aikaa.

Poistettujen kuvien tai videoiden palauttaminen

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.

2. Napauta Apukansiot-kohdasta Äskettäin poistetut ‑albumia.

3. Avaa Äskettäin poistetut ‑albumin lukitus Face ID:llä tai Touch ID:llä iOS 16:ssa, iPadOS 16.1:ssä ja niitä uudemmissa.

4. Napauta Valitse.

5. Valitse kuva tai video, jonka haluat säilyttää, ja napauta Palauta. Jos haluat palauttaa kaikki albumissa olevat kuvat ja videot, napauta Palauta kaikki.

6. Vahvista napauttamalla Palauta kuva.

Jos poistat kuvan tai videon vahingossa, sinulla on 30 päivää aikaa palauttaa se Äskettäin poistetut -albumista. Jos palautat kuvia ja videoita, ne siirtyvät takaisin kirjastoosi.

Lue, mitä voit tehdä, jos olet kadottanut kuvan tai videon

Äskettäin poistetut ‑albumin määrittäminen oletusarvoisesti avatuksi

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta Kuvat.

3. Laita Käytä Face ID:tä ‑asetus pois päältä.

Kätketyt- ja Äskettäin poistetut ‑albumien näyttäminen edellyttää oletusarvoisesti Face ID:tä tai Touch ID:tä iOS 16:ssa, iPadOS 16.1:ssä ja sitä uudemmissa. Jos laitat Käytä Face ID:tä ‑asetuksen pois päältä, myös Kätketyt-albumin lukitus avataan oletusarvoisesti. Lue lisätietoja kuvien kätkemisestä.

Kuvien poistaminen pysyvästi

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit-välilehteä.

2. Napauta Äskettäin poistetut ‑albumia.

3. Avaa Äskettäin poistetut ‑albumin lukitus Face ID:llä tai Touch ID:llä iOS 16:ssa, iPadOS 16.1:ssä ja niitä uudemmissa.

4. Napauta Valitse.

5. Valitse haluamasi kuva tai video ja napauta Poista. Jos haluat poistaa kaikki albumissa olevat kuvat ja videot, napauta Poista kaikki.

6. Vahvista napauttamalla Poista kuva.

Kun tästä albumista poistetaan kuva, sitä ei voi enää palauttaa.