Kuvien ja videoiden tallennustilan hallinta

Lue, miten kuvat ja videot käyttävät iPhonen ja iPadin tallennustilaa ja miten voit optimoida tallennustilan ja säästää laitteiden tilaa iCloud-kuvien avulla.

Kuvat, musiikki, apit ja muu sisältö, jota käytät iPhonella tai iPadilla, vievät laitteen tallennustilaa. Laite voi täyttyä nopeasti riippuen sen tallennustilan koosta ja sisällön määrästä. Jos näet viestin, jonka mukaan laitteen tallennustila on täynnä, voit vapauttaa tilaa käyttämällä iCloud-kuvia tai poistamalla laitteen sisältöä.

Tallennustilan koon tarkistaminen

Tarkista, paljonko laitteessa ja iCloudissa on vapaata tallennustilaa, ja mitkä apit vievät eniten tilaa.

Laitteen tallennustila

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Yleiset.

3. Napauta Tallennustila ([laite]).

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Voit nähdä suosituksia tallennustilan optimointiin, appiluettelon ja tiedon siitä, miten paljon kukin appi käyttää tilaa.

iCloud-tallennustila

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta nimeäsi.

3. Napauta iCloud.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Näet, miten paljon iCloudissa on tilaa jäljellä ja onko sinun päivitettävä tallennustilatilauksesi. Napauta Hallitse tilin tallennustilaa, jotta näet, miten apit käyttävät tallennustilaa.

Kuvien ja videoiden tallentaminen iCloudiin

Valokuvat ja videot tallennetaan laitteeseen oletuksena alkuperäisinä korkeatarkkuuksisina versioina. Tämän vuoksi ne vievät paljon tilaa iPhonesta tai iPadista. iCloud-kuvien avulla voit vapauttaa laitteen tilaa ja käyttää edelleen koko täystarkkuuksisten kuvien ja videoiden kokoelmaasi, minne tahansa menet.

iCloud-kuvien käytön aloittaminen:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat.

2. Napauta Synkronoi tämä iPhone. Jos käytössäsi on iOS 15 tai sitä vanhempi, laita iCloud-kuvat päälle napauttamalla.

3. Säästä laitteellasi tilaa valitsemalla Optimoi iPhonen tallennustila.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos Optimoi tallennustila on päällä, täystarkkuuksiset kuvat ja videot tallennetaan iCloudiin ja tilaa säästävät kopiot tallennetaan laitteeseen tarvittaessa. Voit tallentaa niin monta valokuvaa ja videota kuin haluat niin kauan kuin sinulla on riittävästi tilaa iCloudissa.

Jos tarvitset lisää tallennustilaa