Jos iCloud-kuvat eivät synkronoidu laitteeseen

Jos kuvat tai videot eivät synkronoidu laitteen iCloud-kuviin, lue, miten voit tarkistaa kuvakirjaston tilan ja mitä voit tehdä nähdessäsi tilaviestin.

Kirjaston tilan tarkistaminen Kuvat-apista

Jos kuvat eivät synkronoidu, tarkista Kuvat-apin tilapalkista tilaviesti ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita tai lue, mitä tilaviestisi tarkoittaa.

iPhone tai iPad

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Napauta Kirjasto-välilehdestä Kaikki kuvat.

3. Vieritä alas, jotta näet tilarivin.

The status bar at the bottom of the Photos app shows that 3 items are syncing to iCloud.

Mac

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Valitse Kuvat-apin sivupalkista Kirjasto.

3. Klikkaa ikkunan ylälaidassa olevasta työkalupalkista Kaikki kuvat ja vieritä sitten alalaitaan.

Tilaviestin merkitys

Jos iCloud-kuvat eivät synkronoidu, älä laita iCloud-kuvia pois päältä. Synkronointi iCloudin kanssa voi keskeytyä useista eri syistä. Se voi keskeytyä esimerkiksi silloin, jos laitat päälle tiettyjä laiteasetuksia tai tarvitset lisää iCloud-tallennustilaa.

Jos näkyvissä on Säästetään mobiilidataa tai Mobiilidatansäästö

iCloud-kuvat keskeyttää synkronoinnin automaattisesti siihen asti kun Wi-Fi-yhteys on muodostettu. Tähän on useita eri syitä. Jos näin käy, saatat nähdä tilaviestin ja Synkronoi nyt ‑valinnan. Voit synkronoida kuvat iCloudiin napauttamalla Synkronoi nyt. Voit myös laittaa Datansäästön pois päältä.

Jos näkyvissä on Säästetään virtaa tai Alhaisen virran tila

iCloud-kuvat keskeyttää synkronoinnin tilapäisesti, jos laite on alhaisen virran tilassa Jos haluat synkronoida kuvat iCloudiin, voit ladata laitteen akun, laittaa alhaisen virran tilan pois päältä tai napauttaa tilaviestin vierestä Synkronoi nyt.

Jos näkyvissä on Odotetaan synkronointia

Jos näet Odotetaan synkronointia ‑tilaviestin, varmista, että laite on yhteydessä internetiin, ja odota muutama minuutti, kunnes synkronointi on valmis.

Jos iCloud-tallennustila on täynnä tai melkein täynnä

Jos iCloud-tallennustilaraja ylittyy, kuvat ja videot eivät synkronoidu iCloudiin eikä kirjastoa pidetä ajan tasalla kaikissa laitteissa. Jotta voit jatkossakin käyttää iCloud-kuvia, voit päivittää tallennustilatilauksesi tai vähentää käyttämäsi tallennustilan määrää.

Jos näkyvissä on Jatka synkronointia siirtämällä kuvat omaan kirjastoon

Jos käytät jaettua iCloud-kuvakirjastoa ja omistajan tallennustila on täynnä, et voi synkronoida omaa kirjastoasi, ennen kuin jaetun kirjaston omistaja on päivittänyt tallennustilatilauksensa tai vähentänyt käyttämänsä tallennustilan määrää.

Jos kuvat eivät edelleenkään synkronoidu iCloudiin

Lue, mitä voit tehdä, jos Kuvat-apin alalaidassa ei näy tilaviestiä, jossa kerrotaan, miksi kuvia ei synkronoida tai miksi synkronointi kestää kauan. Jos näet Couldn’t Sync [number of items] to iCloud (Ei voitu synkronoida [kohteiden määrä] iCloudiin) ‑tilaviestin, lue, miten voit siirtää kyseiset kuvat kirjastoon.

Kytke laite virtalähteeseen

Jos laite on jumittunut Syncing [number of items] to iCloud (Synkronoidaan [kohteiden määrä] iCloudiin)- tai Synkronoidaan iCloudiin… ‑tilaviestiin, kytke iPhone tai iPad virtalähteeseen ja Wi-Fi-verkkoon.

Tarkista Apple ID:si

Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin laitteessa oikealla Apple ID:llä.

Lue, miten voit kirjautua iCloudiin

Tarkista, missä kirjastonäkymässä olet

Jos olet ottanut jaetun iCloud-kuvakirjaston käyttöön iOS 16.1:ssä tai sitä uudemmassa, iPadOS 16.1:ssä tai sitä uudemmassa tai macOS Venturassa tai sitä uudemmassa, tarkista, missä kirjastonäkymässä olet. Kun siirrät kuvat jaettuun kirjastoon, ne eivät enää näy omassa kirjastossasi. Et voi myöskään nähdä jaettuun kirjastoon siirrettyjä kuvia, jos käytät laitetta, jossa on iOS:n, iPadOS:n tai macOS:n aiempi versio, tai jos jaetun iCloud-kuvakirjaston omistajalta on loppunut iCloud-tallennustila.

Lue, miten voit vaihtaa oman kirjaston ja jaetun kirjaston välillä

Molemmat kirjastot -näkymä valittuna iPhonessa

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.