Mobiilidatan käyttäminen iPhonella tai iPadilla

Lue, miten voit tarkistaa, kuinka paljon käytät mobiilidataa, ja miten voit ottaa mobiilidatan käyttöön ja poistaa sen käytöstä kaikissa apeissa tai yksittäisissä apeissa.

Mobiilidatan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit ottaa mobiilidatan käyttöön tai poistaa sen käytöstä kohdasta Asetukset ja napauttamalla Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.

iPhonen näytössä näkyvät mobiilidata-asetukset

Operaattoristasi ja laitteestasi riippuen Mobiilidatavalinnat-luettelossa voi olla muitakin vaihtoehtoja:

• Ota käyttöön LTE, 4G tai 3G: Voit valita, minkä tyyppistä verkkoyhteyttä käytät puheluihin ja dataan. Lue lisätietoja about these options. Lue lisätietoja 5G-data-asetuksista iPhone tai iPad.

• Ota puheroaming käyttöön tai poista se käytöstä: CDMA-verkoissa voit poistaa puheroamingin käytöstä, jos haluat välttää muiden operaattoreiden verkkojen käytöstä aiheutuvat maksut.

• Ota dataroaming käyttöön tai poista se käytöstä: Voit poistaa dataroamingin käytöstä välttääksesi roamingmaksut, kun olet matkalla ulkomailla. Jos sinulla on kansainvälinen dataliittymä, dataroaming on ehkä pidettävä käytössä. Lue lisätietoja matkustamisesta ulkomailla iPhonen tai iPadin kanssa.

Dataroamingia saatetaan käyttää myös kotimaan matkoilla, mutta tämä riippuu operaattoristasi. Saat lisätietoja dataroamingin käytännöistä tai muista mobiilidata-asetuksista omalta operaattoriltasi. Voit ottaa mobiilidatan käyttöön tai poistaa sen käytöstä, jos haluat rajoittaa appien ja palveluiden mobiiliverkon käyttöä, kun ne muodostavat yhteyttä internetiin. Kun mobiilidata on käytössä, apit ja palvelut käyttävät mobiiliyhteyttä, kun Wi-Fi ei ole käytettävissä. Tämän seurauksena sinua saatetaan veloittaa tiettyjen ominaisuuksien ja palveluiden mobiilidatakäytöstä. Kysy lisätietoja mahdollisista maksuista operaattoriltasi.

Käyttämäsi datamäärän tarkastaminen

Jos haluat tarkistaa, miten paljon olet käyttänyt mobiilidataa, valitse Asetukset > Mobiiliverkko tai Asetukset > Mobiilidata. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.

iPhonen näytössä näkyy mobiilidatan käyttö
  • Vieritä alas ja etsi mobiilidataa käyttävät apit. Jos et halua tietyn apin käyttävän mobiilidataa, voit poistaa mobiilidatan käytöstä kyseiseltä apilta. Jos mobiilidata ei ole käytössä, apit käyttävät dataan vain Wi-Fi-yhteyttä.

• Näet yksittäisten järjestelmäpalveluiden mobiilidatan käytön valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko tai Asetukset > Mobiilidata. Napauta sitten Mobiilidata-kohdasta Järjestelmäpalvelut. Mobiilidataa ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä yksittäisten järjestelmäpalveluiden kohdalla.

• Voit tarkastella tietyn apin datankäyttötilastoja kuluvalta jaksolta tai dataa käyttävien appien datankäyttötilastoja roamingin aikana. Voit nollata nämä tilastot valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko tai Asetukset > Mobiilidata ja napauttamalla Nollaa tilastot.

• Jos käytät iPhonea kahdella SIMillä, voit nähdä, kuinka paljon mobiilidataa olet käyttänyt valitulla mobiilidatanumerolla.

Jos haluat saada mahdollisimman tarkkoja tietoja mobiilidatan käytöstä kuluvalta kaudelta, ota yhteyttä operaattoriisi.

Näin saat apua

• Lue, mitä voit tehdä, jos et edelleenkään voi muodostaa yhteyttä mobiiliverkkoon.

• Jos käytät Exchange ActiveSync -tiliä, se saattaa jatkaa mobiilidatan käyttöä, vaikka poistaisit sen käytöstä Mailissa ja Kalenterissa. Näet Exchange ActiveSync -tilisi mobiilidatan käytön siirtymällä kohtaan Asetukset > Mobiiliverkko > Järjestelmäpalvelut.

• Jos Wi-Fi-apuri on käytössä, se siirtyy automaattisesti mobiilidataan, kun Wi-Fi-yhteys on heikko. Wi-Fi-apuri on oletusarvoisesti käytössä. Tämä saattaa lisätä mobiilidatan käyttöä, josta voi aiheutua lisäkuluja (liittymästäsi riippuen). Voit poistaa Wi-Fi-apurin käytöstä asetuksissa. Saat lisätietoja ohjeartikkelista Tietoja Wi-Fi-apurista.