Tietoja iPhonen ja iPadin mobiilidataroamingvaihtoehdoista

Laita dataroaming päälle tai pois päältä, valmistaudu ulkomaanmatkoja varten ja suorita muita toimintoja.

Dataroamingin laittaminen pois päältä tai valmistautuminen matkaa varten

Haluatko välttää roaming-maksut saavuttuasi matkakohteeseen, jos sinulla ei ole kansainvälistä datapalvelutilausta? Tarkista mobiilidata-asetuksesi ja kytke verkkovierailu pois päältä.

1. Napauta Asetukset-apista Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Toimi sitten seuraavasti:

• Jos laitteessa on yksi SIM-kortti tai eSIM, laita päälle Mobiilidata ja napauta sitten Mobiilidatavalinnat.

• Jos laitteessa on kaksi SIMiä tai kaksi eSIMiä, laita päälle Mobiilidata, napauta muokattavaa numeroa ja napauta sitten Mobiilidatavalinnat.

2. Kytke verkkovierailu pois käytöstä.1,2

Suunnitteletko edelleen matkaa? Tässä kolme muuta tapaa valmistautua:

Osta roaming-liittymä operaattoriltasi

Ennen kuin lähdet: Välttääksesi maksut ja korkeammat kulut ota yhteys operaattoriisi puhelimitse tai verkossa ostaaksesi kansainvälisiä verkkovierailutilauksia.

Saapumisen jälkeen: Avaa Asetukset. Napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Toimi sitten seuraavasti:

• Jos laitteessa on yksi SIM-kortti tai eSIM, laita päälle Mobiilidata, napauta Mobiilidatavalinnat ja laita päälle Dataroaming ja muut operaattorin ehdottamat asetukset.

• Jos laitteessa on kaksi SIMiä tai kaksi eSIMiä, laita päälle Mobiilidata, napauta muokattavaa numeroa, napauta Mobiilidatavalinnat ja laita päälle Dataroaming ja muut operaattorin ehdottamat asetukset.

Osta verkkovierailutilauksia eSIMillä

Ennen matkaa: jos sinulla on iPad, jossa on eSIM3, voit selata yli 90 maassa tai alueella toimivien valittujen operaattorien mobiilidataliittymiä.

Saapumisen jälkeen: Valitse Asetukset > Mobiilidata ja osta verkkovierailuliittymä

1.10.2022 alkaen Apple SIM -teknologia ei ole enää käytettävissä uusien mobiilidatapalveluiden aktivoinnissa iPadissa. Jos et ole varma, käytetäänkö iPadissasi Apple SIMiä, tarkista, mikä iPad-malli sinulla on ja klikkaa sen teknisten tietojen linkkiä.

Osta tai vuokraa paikallinen SIM-kortti

Ennen matkaa: Voit yleensä 4 Lisätietoja saat maata tai aluetta koskevista matkaoppaista ja -sivustoilta.

Saapumisen jälkeen: Vaihda nykyinen iPhonen SIM-korttihttps://support.apple.com/ht212767https://support.apple.com/ht212767iPad SIM card

Jos iPhonessa on eSIM, voit ostaa eSIMin matkan aikana. Opi käyttämään eSIMiä matkustaessasi ulkomailla.

1. Kun kytket matkapuhelindatan ja verkkovierailun pois käytöstä, matkapuhelindataikonin ei tulisi ilmaantua tilapalkkiin. Lue lisätietoja mobiilidatan asetuksista ja käytöstä.

2. Apple Watch Series 4 ei tue dataroamingia. Kun käytät dataroamingia iPhonessa, Apple Watch Series 4 pystyy käyttämään vain Wi-Fi-yhteyttä tai iPhonen mobiiliyhteyttä.

3. Jotta voit käyttää eSIMiä iPadissa Manner-Kiinassa, tarvitset iPad (10. sukupolvi) Wi-Fi + Cellular ‑mallin, jonka mallinumero on A3162. Kaikki muut iPad-mallit, myös Manner-Kiinan ulkopuolelta ostetut, eivät pysty asentamaan eSIM-profiilia Manner-Kiinan operaattoreilta. Lue lisätietoja eSIMin käyttämisestä iPadissa Manner-Kiinassa.

4. Tarvitset ostetun tai vuokratun SIM-kortin käyttöä varten iPadin (Wi-Fi + Cellular), lukitsemattoman iPhonen tai SIM-kortittoman iPhonen.

Tarkista datan käyttö

Jos ylität kansainvälisen dataliittymäsi datankäyttörajoituksen, datakiintiösi voi loppua tai verkkosi nopeus saattaa hidastua. Voit tarkistaa datan käytön avaamalla Asetukset ja napauttamalla Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Katso sen jälkeen Mobiilidata-kohtaa.

ios-17-iphone-14-pro-settings-cellular-cellular-data

Lue lisätietoja mobiilidatan käytöstä.

Jos kohtaat verkkovierailuongelmia kansainvälisillä matkoillasi

1. Jos päivämäärä ja aika ovat väärin saapumisesi jälkeen, mene Asetuksiin > Yleiset > Päivämäärä ja aika. Varmista, että "Aseta automaattisesti" on kytketty päälle.

2. Kytke lentotila päälle noin 30 sekunnin ajaksi. Ota se sitten pois päältä ja anna iPhonen valita paras verkko automaattisesti.

3. Jos näet iPhonen tilapalkissa Ei verkkoa- tai Vain SOS ‑ilmoituksen, avaa Asetukset ja napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata.

• Jos laitteessa on yksi SIM-kortti tai eSIM, laita päälle Mobiilidata, napauta Mobiilidatavalinnat ja varmista, että Dataroaming on päällä.

• Jos laitteessa on kaksi SIMiä tai kaksi eSIMiä, laita päälle Mobiilidata, napauta muokattavaa numeroa, napauta Mobiilidatavalinnat ja varmista, että Dataroaming on päällä.

4. Jos tarvitset edelleen apua, kokeile eri SIM-korttia tai ota yhteys operaattoriisi saadaksesi lisätietoa.

5. Jos käytät iPhonea eSIMillä, lue lisää matkustusvaihtoehdoista eSIMin kanssa.