5G:n käyttäminen iPhonella

iPhone 12 ‑mallit ja sitä uudemmat toimivat tiettyjen operaattoreiden 5G-mobiiliverkoissa. Lue, miten 5G-palvelua käytetään.

Mitä tarvitset

Jos uuden iPhonen mukana tulee fyysinen SIM-kortti tai eSIM, käytä kyseistä SIM-korttia. Jos ei, käytä aiemman iPhonen SIM-korttia. Joissakin tapauksissa sinun on otettava yhteyttä operaattoriisi ja määritettävä aiemman iPhonen SIM-kortti 5G-verkossa toimivaksi.

Tilarivillä olevien 5G-kuvakkeiden merkitys

Kun olet alueella, jolla operaattorillasi on 5G-verkon kattavuus, ja olet aktivoinut 5G-liittymäsi, iPhonen tilarivillä näkyy 5G-kuvake:

5G: 5G:n tilarivikuvake.

Operaattorisi 5G-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta (ei käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla).2

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä

Operaattorisi 5G+-, 5G UW- tai 5G UC -verkko on käytettävissä, ja se voi sisältää operaattorisi korkeataajuuksisen 5G-verkon version. iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden tämän verkon kautta (ei käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla).2

Lue, miten toimia, jos et näe 5G-kuvaketta tilarivillä.

Lue tietoja 5G-asetuksista

iPhonen 5G-oletusasetukset on optimoitu akun keston ja datapakettiisi perustuvan datakäytön perusteella. Voit mukauttaa näitä asetuksia siten, että määrität, milloin 5G:tä käytetään ja kuinka paljon yksittäiset apit voivat käyttää dataa. Ota yhteyttä operaattoriisi, jos haluat tietää, tukevatko he 5G:tä ja tukeeko sopimuksesi 5G:n käyttöä.

Löydät asetukset valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat tai Asetukset > Mobiilidata > Mobiilidatavalinnat. Jos käytössäsi on kaksi SIMiä, valitse Asetukset > Mobiiliverkko tai Asetukset > Mobiilidata ja valitse numero, jonka valintoja haluat muuttaa.

Näyttökuva, jossa Puhelut ja data -asetukset ovat näkyvissä

Puhe ja data

Valitse, miten iPhone käyttää 5G-verkkoa. Tämä voi vaikuttaa akun kestoon.

• 5G Auto: Ottaa Smart Data -tilan käyttöön. Jos 5G-nopeudet eivät paranna käyttökokemusta selvästi, iPhone vaihtaa automaattisesti LTE:hen, mikä parantaa akun kestoa. 5G-kuvake tulee näkyviin operaattorin verkon määritysten perusteella. Joissakin harvinaisissa tapauksissa kuvake saattaa näkyä myös silloin, kun 5G-verkko ei ole käytettävissä.

• 5G päällä: Käyttää aina 5G-verkkoa, kun sellainen on käytettävissä. Tämä saattaa heikentää akun kestoa.

• LTE: Käyttää vain LTE-verkkoa, vaikka 5G olisi käytettävissä.

Markkina-alueellasi saattaa olla käytettävissä myös muita asetuksia, kuten 5G Standalone tai Voice Over 5G Standalone. Lisätietoja saat matkapuhelinoperaattoriltasi.

Datatila

• Salli enemmän dataa 5G:llä: Ottaa enemmän dataa käyttävät ominaisuudet käyttöön apeissa ja järjestelmän tehtävissä. Tällaisia ovat esimerkiksi tavallista laadukkaampi FaceTime, Apple TV:n teräväpiirtosisältö, Apple Music -kappaleet ja -videot, matkapuhelinverkon kautta tehtävät iOS-päivitykset ja automaattiset iCloud-varmuuskopiot.

• Kun tämä asetus on käytössä, iPhone voi Wi-Fi-verkon sijasta käyttää automaattisesti 5G:tä, kun satunnaisesti käyttämäsi verkon Wi-Fi-yhteys on hidas tai epävakaa. Jos haluat poistaa tämän ominaisuuden käytöstä ja ottaa sen käyttöön tietyssä verkossa, valitse Asetukset > Wi-Fi. Napauta Wi-Fi-verkon vieressä olevaa tietopainiketta ja napauta Käytä Wi-Fiä internetille.

• Tämän asetuksen avulla myös kolmansien osapuolten apit voivat parantaa niiden käyttökokemusta käyttämällä enemmän matkapuhelinverkon dataa.

• Tämä on oletusasetus joissakin rajoittamattomissa datapaketeissa operaattorista riippuen.

• Tämä asetus lisää matkapuhelinverkon datakäyttöä.

Kuva näyttää Datatila-asetukset.
  • Vakio: Sallii automaattiset päivitykset ja taustatehtävät matkapuhelinverkossa ja käyttää vakiolaatuasetuksia videolle ja FaceTimelle. Tämä on yleensä oletustila.

• Datansäästö: Auttaa vähentämään Wi-Fi- ja matkapuhelinverkon datakäyttöä keskeyttämällä automaattiset päivitykset ja taustatehtävät.

Dataroaming

Monet operaattorit eri puolilla maailmaa tukevat 5G-roamingia. Jos operaattorisi ei tue 5G-roamingia, voit käyttää mobiilidataa 4G- tai LTE-verkon kautta tai hankkia joissain tapauksissa paikallisen SIM- tai eSIM-kortin, joka mahdollistaa 5G:n käytön.

Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Jos 5G ei näy tilarivillä

1. Ota yhteyttä operaattoriisi ja vahvista, että he tukevat 5G:tä ja että sopimuksesi tukee 5G:n käyttöä.

2. Varmista, että olet alueella, jolla on 5G-kattavuus. Ota yhteyttä operaattoriisi, jos et ole varma asiasta.

3. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat tai Asetukset > Mobiilidata > Mobiilidatavalinnat. Jos tämä näyttö tulee näkyviin, laitteesi voi käyttää 5G:tä.

Näyttökuva, jossa näkyvät Mobiilidatavalinnat
  4. Ota Lentotila käyttöön ja poista se sitten käytöstä.

Jos 5G ei edelleenkään ole käytettävissä, ota yhteyttä operaattoriisi.

Lisätietoja

• Jos haluat käyttää 5G:tä kahden SIMin kanssa iPhone 12 ‑malleissa, varmista, että käytössäsi on iOS 14.5 tai sitä uudempi.

• Voit valita sisällön striimaamisen aina parhaalla mahdollisella laadulla valitsemalla Asetukset > Music Audio Quality (Musiikin äänenlaatu) > Mobiilitoisto ja napauttamalla Korkea laatu. Valitse TV:ssä Asetukset > TV > Mobiili tai Asetukset > TV > Mobiilidata ja laita tarvittaessa päälle Käytä mobiilidataa. Napauta sitten Korkea laatu. Nämä asetukset käyttävät tavanomaista enemmän matkapuhelinverkon dataa, ja sisällön toiston aloitus saattaa kestää hieman pidempään.

• Jos laitat alhaisen virran tilan päälle, 5G poistetaan käytöstä joitakin tilanteita lukuun ottamatta (kuten videon striimaus ja suuret lataukset iPhone 12- ja iPhone 13 ‑malleissa). iPhone 12 -malleissa alhaisen virran tila poistaa käytöstä 5G Standalonen (jos käytettävissä).

1. Tarkista operaattoriltasi, onko sinulla 5G-liittymä. Jotkin operaattorit saattavat veloittaa aktivointimaksun.

2. Korkeataajuuksisia 5G-verkkoja voi käyttää vain Yhdysvalloissa sieltä ostetussa iPhonessa.