Mitä eroa on laitteen tallennustilalla ja iCloud-tallennustilalla?

Laitteen tallennustila tarkoittaa iPhonessa, iPadissa, Macissa tai muussa Apple-laitteessa käytettävissä olevaa tallennustilaa. iCloud-tallennustila pitää kuvat, tiedostot, muistiinpanot ja muun sisällön ajan tasalla ja saatavilla kaikissa laitteissa.

Laitteen tallennustila

Apple-laitteissa, kuten iPhonessa, iPadissa tai Macissa, on tietty määrä tallennustilaa. Mitä enemmän tallennustilaa laitteessa on, sitä enemmän musiikkia, appeja, kuvia ja muuta sisältöä voit tallentaa kyseiseen laitteeseen. Jos laitteen tallennustila on lähes täynnä tai täynnä, saatat saada asiasta ilmoituksen.

Seuraavien ohjeiden avulla voit tarkistaa käyttämäsi laitteen tallennustilan määrän sekä tarvittaessa optimoida ja hallita tallennustilaa.

Laitteen tallennustilan tarkistaminen iPhonessa tai iPadissa

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta Yleiset.

3. Tarkista käyttämäsi laitteen tallennustilan määrä napauttamalla iPhone-tallennustila tai iPad-tallennustila.

ios-16-iphone-13-pro-settings-general-iphone-storage

Jos haluat vapauttaa iPhonen tai iPadin tallennustilaa:

Laitteen tallennustilan tarkistaminen Macissa

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkista Yleiset.

3. Tarkista käyttämäsi laitteen tallennustilan määrä napauttamalla Tallennustila.

macos-ventura-system-settings-general-storage

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  Tietoja tästä Macista.

2. Tarkista käyttämäsi laitteen tallennustilan määrä napauttamalla Tallennustila.

Lue, miten voit vapauttaa Macin tallennustilaa

iCloud-tallennustila

Jos haluat käyttää sisältöä missä tahansa laitteessa ja optimoida tallennustilan, voit myös käyttää iCloud-tallennustilaa. Voit tallentaa iCloud-tallennustilaan esimerkiksi kuvia, videoita ja laitteen varmuuskopioita sekä pitää tämän sisällön ajan tasalla kaikissa laitteissa. Jos iCloud-tallennustila on lähes täynnä tai täynnä, saatat saada asiasta ilmoituksen. Voit myös ostaa lisää tilaa.

Jos haluat vapauttaa iCloud-tallennustilaa:

iCloud-tallennustilan tarkistaminen iPhonessa tai iPadissa

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta nimeäsi.

3. Tarkista käyttämäsi iCloud-tallennustilan määrä napauttamalla iCloud.

ios-16-iphone-13-pro-settings-apple-id-icloud-storage-manage-storage-on-tap
  4. Saat lisätietoja iCloud-tallennustilan käytöstä napauttamalla Hallitse tilin tallennustilaa.

iCloud-tallennustilan tarkistaminen Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Apple ID.

3. Valitse iCloud ja tarkista, miten paljon iCloud-tallennustilaa on jäljellä.

macos-ventura-system-settings-apple-id-icloud-plus-manage
  4. Saat lisätietoja iCloud-tallennustilan käytöstä napauttamalla Hallitse.