iCloud-avainnipun ottaminen käyttöön

iCloud-avainnipun avulla voit pitää salasanat ja muut suojatut tiedot laitteissasi päivitettyinä.

iCloud-avainnippu muistaa asiat, jotta sinun ei tarvitse tehdä niin. Se täyttää tietosi, kuten Safarin käyttäjänimet ja salasanat, luottokortit, Wi-Fi-salasanat ja yhteisöpalvelujen kirjautumistiedot, automaattisesti kaikissa hyväksymissäsi laitteissa. Voit myös tarkastella tallennettuja salasanoja iCloud-avainnipun avulla.

iCloud-avainnipun käyttöönotto

Kun olet päivittänyt laitteesi iOS:n uusimpaan versioon tai iPadOS:ään, käyttöönottoapuri pyytää sinua ottamaan iCloud-avainnipun käyttöön. Lue lisää maa- tai aluekohtaisesta saatavuudesta.

iPhone, jossa iCloud-avainnippu on laitettu päälle

iCloud-avainnipun käyttöönotto iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Napauta Asetukset, napauta [nimeäsi] ja valitse sitten iCloud.
  2. Napauta Avainnippu.
  3. Ota iCloud-avainnippu käyttöön liu’uttamalla.
  4. Jos valitset Hyväksy myöhemmin, kun kirjaudut sisään Apple ID:hesi, sinun on suoritettava hyväksyntä vanhalla pääsykoodilla tai toisesta laitteesta, kun sinua pyydetään tekemään niin. Jos et pysty suorittamaan hyväksyntää, nollaa päästä päähän salatut tietosi, kun sinua pyydetään tekemään niin.

iCloud-avainnipun käyttöönotto Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa macOS Catalinassa Apple ID:tä ja klikkaa sitten sivupalkissa olevaa iCloudia. Klikkaa macOS Mojavessa tai aiemmassa iCloudia.
  3. Valitse Avainnippu.
  4. Jos valitset Hyväksy myöhemmin, kun kirjaudut sisään Apple ID:hesi, sinun on suoritettava hyväksyntä vanhalla pääsykoodilla tai toisesta laitteesta, kun sinua pyydetään tekemään niin. Jos et pysty suorittamaan hyväksyntää, nollaa päästä päähän salatut tietosi, kun sinua pyydetään tekemään niin.

Jos iCloud-avainnipun käyttöönotto ei onnistu

Jos et voi ottaa iCloud-avainnippua käyttöön, kaksiosainen todennus ei ehkä ole käytössä. Varmista, että iCloud-avainnipun järjestelmän vähimmäisvaatimukset täyttyvät, ja toimi sen sijaan seuraavien ohjeiden mukaan:

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset, napauta [nimeäsi] ja napauta sitten iCloud.
  2. Napauta Avainnippu ja ota se käyttöön liu’uttamalla.*
  3. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko  ja sitten Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa macOS Catalinassa Apple ID:tä ja klikkaa sitten sivupalkissa olevaa iCloudia. Klikkaa macOS Mojavessa tai aiemmassa iCloudia.
  3. Valitse Avainnippu.*

Saatat saada kehotteen luoda iCloud-suojakoodi (kuusi numeroa, monimutkaisia aakkosnumeerisia merkkejä tai satunnaisesti luotu koodi) uusien laitteiden valtuuttamista ja henkilöllisyytesi vahvistamista varten. Jos unohdat koodin, voit ehkä nollata sen.

*Jos kaksiosaista todennusta ei ole otettu käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 13, tai Mac-tietokoneessa, jossa on macOS Catalina, saat kehotteen päivittää kaksiosaiseen todennukseen.

iCloud-avainnippuun tallennettujen salasanojen tarkasteleminen

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 11 tai uudempi

1. Napauta Asetukset, valitse Salasanat ja tilit tai Tilit ja salasanat ja napauta sitten Sivustojen ja appien salasanat tai Appien ja sivustojen salasanat.
  2. Käytä FaceID:tä tai Touch ID:tä pyydettäessä.
  3. Voit tarkastella kunkin sivuston salasanaa napauttamalla sivustoa.

Jos haluat poistaa salasanan, napauta Muokkaa. Valitse sitten sivusto ja napauta Poista.

Toimi seuraavasti Macissa, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi

1. Avaa Safari. Valitse Safari-valikosta Asetukset ja sitten Salasanat.
  2. Anna käyttäjätilisi salasana.
  3. Voit tarkastella kunkin sivuston salasanaa valitsemalla sivuston. Voit myös lisätä salasanoja iCloud-avainnippuun tai poistaa niitä. Jos haluat vaihtaa salasanan, valitse sivusto, klikkaa Lisätiedot, vaihda salasana ja klikkaa sitten Valmis.

Usein kysytyt kysymykset

Lue vastauksia joihinkin iCloud-avainnippua koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä tietoja iCloud-avainnippuun tallennetaan?

iCloud-avainnippuun tallennetaan muun muassa luottokorttinumerot ja niiden vanhentumispäivämäärät (turvalukua tallentamatta tai automaattisesti täyttämättä), salasanat ja käyttäjänimet, Wi-Fi-salasanat ja internet-tilit. Käyttäjät voivat myös päivittää ohjelmansa käyttämään avainnippua, jos se on laitteessa, jossa käytetään iOS 7.0.3:a tai uudempaa tai OS X Mavericks 10.9:ää tai uudempaa.

Miten iCloud-avainnippu suojaa tietojani?

iCloud suojaa tietojasi päästä päähän -salauksella, joka tarjoaa korkeimman tason tietoturvan. Tietosi suojataan avaimella, joka on johdettu laitteesi yksilöllisistä tiedoista, sekä vain omassa tiedossasi olevalla laitteen pääsykoodilla. Kukaan muu ei voi käyttää tai lukea näitä tietoja siirron tai säilytyksen aikana. Lisätietoja.

Mitä tapahtuu, kun laitan iCloud-avainnipun pois päältä laitteessa?

Kun laitat iCloud-avainnipun pois päältä laitteessa, sinulta kysytään, säilytetäänkö vai poistetaanko tallennetut salasanat ja luottokorttitiedot. Jos säilytät tiedot, niitä ei poisteta eikä päivitetä, kun teet muutoksia muissa laitteissa. Jos päätät olla säilyttämättä tietoja vähintään yhdessä laitteessa, avainnipun tiedot poistetaan laitteesta ja iCloud-palvelimilta.

Voinko varmistaa, että tietojani ei varmuuskopioida iCloudiin?

Kyllä.* Kun otat iCloud-avainnipun käyttöön, ohita iCloud-suojakoodin luontivaihe. Avainnipputietosi tallennetaan nyt paikallisesti laitteeseen, ja ne päivittyvät ainoastaan hyväksytyissä laitteissasi. Jos et luo iCloud-suojakoodia, Apple ei voi auttaa iCloud-avainnipun palauttamisessa.

*Tämä ei koske tilannetta, jossa tililläsi on käytössä kaksiosainen todennus.

Voiko Apple palauttaa iCloud-suojakoodini?

Ei. Jos annoit iCloud-suojakoodin väärin liian monta kertaa, et pysty käyttämään kyseistä iCloud-avainnippua. Voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen henkilöllisyytesi vahvistamiseksi ja yrittää uudelleen. Muutaman epäonnistuneen yrityskerran jälkeen avainnippu poistetaan Applen palvelimilta ja se pitää ottaa uudelleen käyttöön.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.