iCloud-avainnipun ottaminen käyttöön

iCloud-avainnipun avulla voit pitää salasanat ja muut suojatut tiedot laitteissasi päivitettyinä.

iCloud-avainnippu muistaa asiat, jotta sinun ei tarvitse tehdä niin. Se täyttää tietosi, kuten Safarin käyttäjänimet ja salasanat, luottokortit ja Wi-Fi-salasanat, automaattisesti kaikissa hyväksymissäsi laitteissa. Onko sinulla muuta kysyttävää iCloud-avainnipusta?

iCloud-avainnipun käyttöönotto

Kun olet päivittänyt laitteesi iOS:n tai iPadOS:n uusimpaan versioon, käyttöönottoapuri pyytää sinua ottamaan iCloud-avainnipun käyttöön. Lue lisää maa- tai aluekohtaisesta saatavuudesta.

iCloud-avainnipun käyttöönotto iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Napauta Asetukset, napauta [nimeäsi] ja valitse sitten iCloud.
  2. Napauta Avainnippu.*
  3. Ota iCloud-avainnippu käyttöön liu’uttamalla. Laite saattaa pyytää antamaan pääsykoodin tai Apple ID:n salasanan.

iCloud-avainnipun käyttöönotto Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID:tä ja klikkaa sitten sivupalkissa iCloud. Klikkaa macOS Mojavessa tai aiemmassa iCloudia.
  3. Valitse Avainnippu.*
  4. Jos valitset Hyväksy myöhemmin, kun kirjaudut sisään Apple ID:hesi, sinun on suoritettava hyväksyntä vanhalla pääsykoodilla tai toisesta laitteesta, kun sinua pyydetään tekemään niin. Jos et pysty suorittamaan hyväksyntää, nollaa päästä päähän salatut tietosi, kun sinua pyydetään tekemään niin.

*iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 13 tai uudempi, tai Macissa, jossa on macOS Catalina tai uudempi, iCloud-avainnipun käyttöönottoon tarvitaan kaksiosaista todennusta. Jos et ole vielä ottanut sitä käyttöön, sinua pyydetään päivittämään kaksiosaiseen todennukseen.

Jos iCloud-avainnipun käyttöönotto ei onnistu

Jos et pysty ottamaan iCloud-avainnippua käyttöön näiden toimien suorittamisen jälkeen, varmista, että iCloud-avainnipun vähimmäisvaatimukset täyttyvät ja että kaksiosainen todennus on käytössä.

Jos kaksiosainen todennus ei ole käytössä, saatat saada kehotteen luoda iCloud-suojakoodi (kuusi numeroa, monimutkaisia aakkosnumeerisia merkkejä tai satunnaisesti luotu koodi) uusien laitteiden valtuuttamista ja henkilöllisyytesi vahvistamista varten. Jos unohdat koodin, voit ehkä nollata sen.

Usein kysytyt kysymykset

Lue vastauksia joihinkin iCloud-avainnippua koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä tietoja iCloud-avainnippuun tallennetaan?

iCloud-avainnippuun tallennetaan muun muassa luottokorttinumerot ja niiden vanhentumispäivämäärät (turvalukua tallentamatta tai automaattisesti täyttämättä), salasanat ja käyttäjänimet, Wi-Fi-salasanat ja internet-tilit. Käyttäjät voivat myös päivittää ohjelmansa käyttämään avainnippua, jos se on laitteessa, jossa käytetään iOS 7.0.3:a tai uudempaa tai OS X Mavericks 10.9:ää tai uudempaa. Jos et näe iCloud-avainnippuun tallennettuja kohteita, lue, mitä tehdä

Miten iCloud-avainnippu suojaa tietojani?

iCloud suojaa tietojasi päästä päähän -salauksella, joka tarjoaa korkeimman tason tietoturvan. Tietosi suojataan avaimella, joka on johdettu laitteesi yksilöllisistä tiedoista, sekä vain omassa tiedossasi olevalla laitteen pääsykoodilla. Kukaan muu ei voi käyttää tai lukea näitä tietoja siirron tai säilytyksen aikana. Lisätietoja.

Mitä tapahtuu, kun laitan iCloud-avainnipun pois päältä laitteessa?

Kun laitat iCloud-avainnipun pois päältä laitteessa, sinulta kysytään, säilytetäänkö vai poistetaanko tallennetut salasanat ja luottokorttitiedot. Jos säilytät tiedot, niitä ei poisteta eikä päivitetä, kun teet muutoksia muissa laitteissa. Jos päätät olla säilyttämättä tietoja vähintään yhdessä laitteessa, avainnipun tiedot poistetaan laitteesta ja iCloud-palvelimilta.

Voiko Apple palauttaa iCloud-suojakoodini?

Ei. Jos annoit iCloud-suojakoodin väärin liian monta kertaa, et pysty käyttämään kyseistä iCloud-avainnippua. Voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen henkilöllisyytesi vahvistamiseksi ja yrittää uudelleen. Muutaman epäonnistuneen yrityskerran jälkeen avainnippu poistetaan Applen palvelimilta ja se pitää ottaa uudelleen käyttöön.

Miten löydän tallennetut salasanani?

Tallennetut salasanasi tallennetaan iCloud-avainnippuun, jotta voit tarkastella tai muuttaa niitä milloin tahansa. Lue, miten voit etsiä tallennetut salasanasi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Voit myös etsiä tallennetut salasanasi Macissa

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.