iCloud-avainnipun ottaminen käyttöön

iCloud-avainnipun avulla voit pitää salasanat ja muut suojatut tiedot laitteissasi päivitettyinä.

iCloud-avainnippu muistaa asiat, jotta sinun ei tarvitse tehdä niin. Se täyttää automaattisesti tietosi, kuten Safarin ja appien käyttäjätunnukset ja salasanat, pääsyavaimet, luottokorttitiedot ja suojakoodit sekä Wi-Fi-salasanat kaikissa hyväksymissäsi laitteissa.

iCloud-avainnipun käyttöönotto

Ennen kuin otat iCloud-avainnipun käyttöön, päivitä laitteeseesi uusin iOS- tai iPadOS-versio tai uusin macOS-versio ja ota kaksiosainen todennus käyttöön Apple ID:llesi.

Kun päivität laitteesi, käyttöönottoapuri pyytää sinua ottamaan iCloud-avainnipun käyttöön. Jos haluat ottaa iCloud-avainnipun käyttöön myöhemmin, noudata seuraavia ohjeita.

iCloud-avainnipun käyttöönotto iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Napauta Asetukset, napauta [nimeäsi] ja valitse sitten iCloud.
  2. Napauta Salasanat ja avainnippu.*
  3. Laita iCloud-avainnippu päälle. Laite saattaa pyytää antamaan pääsykoodin tai Apple ID:n salasanan.
    Jos käytössä on iPhone, ota iCloud-avainnippu käyttöön Asetuksissa

Etsi tallennetut salasanasi ja pääsyavaimesi iPhonessa tai iPadissa

iCloud-avainnipun käyttöönotto Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa nimeäsi ja sitten iCloud. Klikkaa aiemmissa macOS-versioissa Apple ID:tä ja klikkaa sitten sivupalkista iCloud.
  3. Ota Salasana ja avainnippu käyttöön.*
  4. Jos valitset Hyväksy myöhemmin, kun kirjaudut sisään Apple ID:hesi, sinun on suoritettava hyväksyntä vanhalla pääsykoodilla tai toisesta laitteesta, kun sinua pyydetään tekemään niin. Jos et pysty suorittamaan hyväksyntää, nollaa päästä päähän -salatut tietosi pyydettäessä.

Etsi tallennetut salasanasi ja pääsyavaimesi Macissa

* iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 13 tai sitä uudempi, tai Macissa, jossa on macOS Catalina tai sitä uudempi, iCloud-avainnipun käyttöönottoon tarvitaan kaksiosaista todennusta. Jos et ole vielä ottanut sitä käyttöön, sinua pyydetään päivittämään kaksiosaiseen todennukseen.

Jos poistat iCloud-avainnipun käytöstä

Jos laitat iCloud-avainnipun pois päältä, salasana-, pääsyavain- ja luottokorttitiedot tallennetaan paikallisesti laitteeseen. Jos kirjaudut ulos iCloudista kyseisellä laitteella, kun avainnippu on päällä, sinulta kysytään, haluatko säilyttää vai poistaa kyseiset tiedot.

• Jos säilytät tiedot, niitä ei poisteta eikä päivitetä, kun teet muutoksia muissa laitteissa.
  • Jos et säilytä tietoja vähintään yhdessä laitteessa, avainnipun tiedot poistetaan myös iCloud-palvelimilta.

Miten iCloud-avainnippu suojaa tietojasi?

iCloud suojaa tietojasi päästä päähän -salauksella, joka tarjoaa korkeimman tason tietoturvan. Tietosi suojataan avaimella, joka on johdettu laitteesi yksilöllisistä tiedoista, sekä vain omassa tiedossasi olevalla laitteen pääsykoodilla. Kukaan muu ei voi käyttää tai lukea näitä tietoja siirron tai säilytyksen aikana.

Lue lisätietoja siitä, miten iCloud suojaa tietojasi

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.