iCloud-avainnipun ottaminen käyttöön

iCloud-avainnipun avulla voit pitää salasanat ja muut suojatut tiedot laitteissasi päivitettyinä.

iCloud-avainnippu muistaa asiat, jotta sinun ei tarvitse tehdä niin. Se täyttää tietosi, kuten Safarin käyttäjänimet ja salasanat, luottokortit, Wi-Fi-verkot ja yhteisöpalvelujen kirjautumistiedot, automaattisesti kaikissa hyväksymissäsi laitteissa.

Aloittaminen

iCloud-avainnipun käyttöön tarvitaan iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa iOS 7.0.3 tai uudempi, Macissa taas OS X Mavericks 10.9 tai uudempi. Lue lisää maa- tai aluekohtaisesta saatavuudesta.

Kun olet päivittänyt iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi iOS:n uusimpaan versioon, käyttöönottoapuri pyytää sinua ottamaan iCloud-avainnipun käyttöön. Ohjeet vaihtelevat sen mukaan, käytätkö kaksiosaista todennusta vai jonkin muun tyyppistä suojausta, kuten sähköpostiosoitetta, salasanaa tai suojauskysymyksiä.

Jos käytät kaksiosaista todennusta

Jos käytät kaksiosaista todennusta, laitteeseesi luotetaan, kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi, joten useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse hyväksyä sitä uudelleen.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössä on 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud.
  2. Napauta Avainnippu.
  3. Ota iCloud-avainnippu käyttöön liu’uttamalla.

iPhone, jossa iCloud-avainnippu on laitettu päälle

Mac:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Valitse Avainnippu.

Mac, jossa näkyy iCloud-avainnippu

Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta tai sähköpostiosoitetta, salasanaa tai suojauskysymyksiä

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössä on 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud.
  2. Napauta Avainnippu ja ota se käyttöön liu’uttamalla.
  3. Anna Apple ID:si ja noudata ohjeita.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Anna Apple ID:si ja salasanasi ja noudata ohjeita.

Voit luoda iCloud-suojakoodin (kuusi numeroa, monimutkaisia aakkosnumeerisia merkkejä tai satunnaisesti luotu koodi) uusien laitteiden valtuuttamista ja henkilöllisyytesi vahvistamista varten. Jos käytettävissäsi on tekstiviestejä tukeva laite, jolla otit avainnipun käyttöön, voit käyttää sitä, mutta voit myös pyytää apua, jos olet unohtanut koodin tai et saa tekstiviestiä. Voit myös vaihtaa luotetun puhelinnumerosi Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-kohdassa.

Usein kysytyt kysymykset

Lue vastauksia joihinkin iCloud-avainnippua koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä tietoja iCloud-avainnippuun tallennetaan?

iCloud-avainnippuun tallennetaan muun muassa luottokorttinumerot ja niiden vanhentumispäivämäärät (turvalukua tallentamatta tai automaattisesti täyttämättä), salasanat ja käyttäjänimet, Wi-Fi-verkot ja internet-tilit. Käyttäjät voivat myös päivittää ohjelmansa käyttämään avainnippua, jos se on laitteessa, jossa käytetään iOS 7.0.3:a tai uudempaa tai OS X Mavericks 10.9:ää tai uudempaa.

Voinko tarkastella ja muokata iCloud-avainnippuun tallennettuja salasanojani?

Kyllä. Voit käyttää sivustojen, Wi-Fi-verkkojen ja internet-tilien salasanoja niitä vastaavien ohjelmien kautta. Safarin avulla voit esimerkiksi käyttää ja muokata Safarin salasanoja.

Miten iCloud-avainnippu suojaa tietojani?

iCloud suojaa tietojasi päästä päähän -salauksella, joka tarjoaa korkeimman tason tietoturvan. Tietosi suojataan avaimella, joka on johdettu laitteesi yksilöllisistä tiedoista, sekä vain omassa tiedossasi olevalla laitteen pääsykoodilla. Kukaan muu ei voi käyttää tai lukea näitä tietoja siirron tai säilytyksen aikana. Lisätietoja.

Mitä tapahtuu, kun laitan iCloud-avainnipun pois päältä laitteessa?

Kun laitat iCloud-avainnipun pois päältä laitteessa, sinulta kysytään, säilytetäänkö vai poistetaanko tallennetut salasanat ja luottokorttitiedot. Jos säilytät tiedot, niitä ei poisteta eikä päivitetä, kun teet muutoksia muissa laitteissa.

Voinko varmistaa, että tietojani ei varmuuskopioida iCloudiin?

Kyllä. Kun otat iCloud-avainnipun käyttöön, ohita iCloud-suojakoodin luontivaihe. Avainnipputietosi tallennetaan nyt paikallisesti laitteeseen, ja ne päivittyvät ainoastaan hyväksytyissä laitteissasi. Jos et luo iCloud-suojakoodia, Apple ei voi auttaa iCloud-avainnipun palauttamisessa.

Voiko Apple palauttaa iCloud-suojakoodini?

Ei. Jos annoit iCloud-suojakoodin väärin liian monta kertaa, et pysty käyttämään kyseistä iCloud-avainnippua. Voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen henkilöllisyytesi vahvistamiseksi ja yrittää uudelleen. Muutaman epäonnistuneen yrityskerran jälkeen avainnippu poistetaan Applen palvelimilta ja se pitää ottaa uudelleen käyttöön.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.