Tallennettujen salasanojen ja pääsyavainten löytäminen Macista

Etsi, muuta tai poista tallennettuja salasanoja Macissa ja pidä salasanat päivitettyinä kaikissa laitteissa.

Tallennettujen salasanojen ja pääsyavainten tarkasteleminen Järjestelmäasetuksissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa salasanat.

3. Kirjaudu sisään Touch ID:llä tai anna käyttäjätilisi salasana.

4. Valitse verkkosivusto ja klikkaa sitten Näytä lisätiedot-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Löydät tallennetut salasanat ja pääsyavaimet Macin asetuksista.
    • Poista salasana klikkaamalla Poista salasana

• Jos haluat päivittää salasanan, klikkaa Muokkaa, vaihda salasana ja klikkaa sitten Tallenna.

Tallennettujen salasanojen ja pääsyavainten tarkasteleminen Safarissa

1. Avaa Safari.

2. Valitse Safari-valikosta Asetukset ja sitten Salasanat.

3. Kirjaudu sisään Touch ID:llä tai anna käyttäjätilisi salasana.

4. Valitse verkkosivusto ja klikkaa sitten Näytä lisätiedot -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Macissa voit katsoa tallennettuja salasanoja ja pääsyavaimia Safarin asetuksista.
    • Poista salasana klikkaamalla Poista salasana.

• Jos haluat päivittää salasanan, klikkaa Muokkaa, vaihda salasana ja klikkaa sitten Tallenna.

Tallennettujen salasanojen löytäminen Sirin avulla

Aktivoi Siri ja sano esimerkiksi ”Näytä salasanani”.

Jos et löydä tallennettua salasanaa tai pääsyavainta

• Varmista, että katselet kaikkia salasanoja ja pääsyavaimia. Järjestelmäasetukset-näytön yläreunassa tulee näkyä jaetun salasanaryhmän nimen tai Omien salasanojen sijasta Salasanat.

• Tarkista Äskettäin poistetut: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Salasanat ja klikkaa sitten Äskettäin poistetut.

• Jos sinulla on useita Apple-laitteita, varmista, että iCloud-avainnippu on päällä.

• Jos siirrät salasanan tai pääsyavaimen jaettuun salasanaryhmään, kyseinen salasana tai pääsyavain näkyy vain yhteensopivan ohjelmiston sisältävissä laitteissa. Jos et löydä tallennettua salasanaa tai pääsyavainta, jonka olet siirtänyt jaettuun ryhmään toisessa laitteessa, varmista, että Macissa on macOS Sonoma tai sitä uudempi.

Avainsanojen ja pääsyavainten tallentaminen laitteiden välillä iCloud-avainnipun avulla

iCloud-avainnippu pitää salasanasi ja muut suojatut tietosi päivitettyinä iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneella.

Automaattisen täytön käyttäminen luottokorttitietojen tallennukseen

Automaattinen täyttö lisää automaattisesti esimerkiksi aikaisemmin tallentamasi luottokortin tiedot ja Yhteystiedot-apissa olevat yhteystiedot.

Lue, miten voit ottaa automaattisen täytön käyttöön Macin Safarissa ja käyttää sitä