Macin varmuuskopioiminen Time Machinella

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda varmuuskopion Macin tiedostoista.

Time Machine on Macin oma varmuuskopiotoiminto, jonka avulla voit automaattisesti varmuuskopioida kaikki tiedostosi, mukaan lukien ohjelmat, musiikin, kuvat, sähköpostit, dokumentit ja järjestelmätiedostot. Kun sinulla on varmuuskopio, voit palauttaa tiedostoja varmuuskopiosta, jos alkuperäiset tiedostot poistetaan Macista tai sen kovalevy (tai SSD) tyhjennetään tai vaihdetaan.

Time Machine -varmuuskopion luominen

Jos haluat luoda varmuuskopioita Time Machinen avulla, tarvitset siihen vain ulkoisen tallennuslaitteen. Kun olet liittänyt laitteen ja valinnut sen varmuuskopiolevyksi, Time Machine luo automaattisesti tuntikohtaiset varmuuskopiot edellisen 24 tunnin ajalta, päivittäiset varmuuskopiot viimeisen kuukauden ajalta ja viikoittaiset varmuuskopiot kaikkien menneiden kuukausien ajalta. Vanhimmat varmuuskopiot poistetaan, kun varmuuskopiolevy täyttyy.

Ulkoisen tallennuslaitteen liittäminen

Liitä jokin seuraavista erikseen myytävistä ulkoisista tallennuslaitteista. Lue lisätietoja Time Machinen kanssa käytettävissä olevista varmuuskopiolevyistä.

• Maciin liitetty ulkoinen asema, kuten USB-, Thunderbolt- tai FireWire-asema
  • AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac-malli) tai AirPort Time Capsuleen liitetty ulkoinen asema
  • AirPort Time Capsule
  • Time Machine -varmuuskopioiden kohteena jaettu Mac
  • Time Machine over SMB:tä tukeva verkkotallennuslaite (NAS)

Tallennuslaitteen valitseminen varmuuskopiolevyksi

Kun liität ulkoisen aseman suoraan Maciisi, järjestelmä saattaa kysyä, haluatko käyttää liittämääsi asemaa Time Machine -varmuuskopiointiin. Valitse Salaa varmuuskopiolevy (suositus) ja klikkaa sitten Käytä varmuuskopiolevynä.

Salattua varmuuskopiota voi käyttää vain salasanalla. Lue lisää varmuuskopiolevyn suojaamisesta.

Ilmoitus: Haluatko käyttää tätä levyä Time Machine -varmuuskopiointiin?

Jos Time Machine ei kysy levyn käyttämisestä, lisää se manuaalisesti seuraavasti:

1. Avaa Time Machine -asetukset valikkorivin Time Machine Time Machine -kuvake -valikosta. Tai valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Time Machine.
  2. Klikkaa Valitse varmuuskopiolevy (tai Valitse levy tai Lisää tai poista varmuuskopiolevy):
    Time Machine -asetusikkuna
  3. Valitse ulkoinen asemasi käytettävissä olevien levyjen luettelosta. Valitse sitten Salaa varmuuskopiot (suositus) ja klikkaa Käytä levyä:

Jos valitsemaasi levyä ei ole alustettu Time Machinen edellyttämässä muodossa, sinua pyydetään ensin tyhjentämään levy. Jatka klikkaamalla Tyhjennä. Toiminto poistaa kaikki varmuuskopiolevyn tiedot.

Kätevät automaattiset varmuuskopiot

Kun olet valinnut varmuuskopiolevyn, Time Machine aloittaa säännölliset varmuuskopioinnit, jotka tapahtuvat automaattisesti ja ilman sinulta vaadittavia lisätoimia. Ensimmäiseen varmuuskopioon saattaa kulua kauan aikaa riippuen tiedostojesi määrästä, mutta voit jatkaa Macisi käyttöä varmuuskopioinnin aikana. Time Machine varmuuskopioi vain edellisen varmuuskopiointikerran jälkeen muuttuneet tiedostot, joten jatkossa varmuuskopiointi sujuu nopeammin.

Ilmoitus: Varmuuskopio on valmis. Ensimmäinen Time Machinen varmuuskopio on kohteessa Macintosh HD.

Voit aloittaa varmuuskopioinnin käsin valitsemalla valikkorivin Time Machine Time Machine -kuvake -valikosta Varmuuskopioi nyt. Saman valikon avulla voi tarkistaa varmuuskopioinnin tilan tai ohittaa käynnissä olevan varmuuskopioinnin.

Lisätietoja

• Macin palauttaminen varmuuskopiosta
  • Muita tapoja varmuuskopioida ja palauttaa tiedostoja
  • Jos varmuuskopioit monelle levylle, voit vaihtaa levyn ennen siirtymistä Time Machineen. Paina optionäppäintä ja pidä sitä painettuna. Valitse sitten Time Machine -valikosta Selaa muita varmuuskopiolevyjä.
  • Voit jättää kohteita pois varmuuskopiosta valitsemalla Time Machine -asetukset ja klikkaamalla Valinnat. Klikkaa sitten Lisää (+) -painiketta ja valitse kohde, jonka haluat jättää pois. Voit lopettaa kohteen, kuten ulkoisen kovalevyn, pois jättämisen valitsemalla kohteen ja klikkaamalla Poista (–) -painiketta.
  • Jos varmuuskopioit Time Machinella verkkolevylle, voit tarkistaa varmuuskopiot ja varmistaa, että ne ovat kunnossa. Pidä optionäppäintä painettuna. Valitse sitten Time Machine -valikosta Tarkista varmuuskopiot.
  • OS X Lion 10.7.3:ssa tai uudemmissa voit käynnistää Macin tarvittaessa Time Machine -levyltä. Pidä optionäppäintä painettuna, kun Mac käynnistyy. Kun näet Startup Manager -näytön, valitse käynnistyslevyksi EFI Boot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.