Macin varmuuskopioiminen Time Machinella

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda varmuuskopion Macin tiedostoista.

Macin sisäänrakennetun Time Machine -varmuuskopiointiominaisuuden avulla voit varmuuskopioida automaattisesti henkilökohtaiset tietosi, kuten apit, musiikin, valokuvat, sähköpostin ja asiakirjat. Varmuuskopion avulla voit palauttaa tiedostot, jotka poistettiin tai jotka katosivat Macin kovalevyn (tai SSD:n) tyhjentämisen tai vaihtamisen yhteydessä. Lue, miten voit palauttaa Mac varmuuskopiosta.

Time Machine -varmuuskopion luominen

Jos haluat luoda varmuuskopioita Time Machinen avulla, tarvitset siihen vain ulkoisen tallennuslaitteen. Kun olet liittänyt laitteen ja valinnut sen varmuuskopiolevyksi, Time Machine luo automaattisesti tuntikohtaiset varmuuskopiot edellisen 24 tunnin ajalta, päivittäiset varmuuskopiot viimeisen kuukauden ajalta ja viikoittaiset varmuuskopiot kaikkien menneiden kuukausien ajalta. Vanhimmat varmuuskopiot poistetaan, kun varmuuskopiolevy täyttyy.

Ulkoisen tallennuslaitteen liittäminen

Liitä jokin seuraavista erikseen myytävistä ulkoisista tallennuslaitteista. Lue lisätietoja Time Machinen kanssa käytettävissä olevista varmuuskopiolevyistä.

• Maciin liitetty ulkoinen asema, kuten USB- tai Thunderbolt-asema
  • Time Machine over SMB:tä tukeva verkkotallennuslaite (NAS)
  • Time Machine -varmuuskopioiden kohteena jaettu Mac
  • AirPort Time Capsule tai AirPort Time Capsuleen tai AirPort Extreme -tukiasemaan liitetty ulkoinen asema (802.11ac)

Tallennuslaitteen valitseminen varmuuskopiolevyksi

1. Avaa Time Machine -asetukset valikkorivin Time Machine -valikosta . Voit myös valita Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikata Time Machine.
  2. Klikkaa Valitse varmuuskopiolevy.
    macOS-järjestelmäasetusten Time Machine -ikkuna
  3. Valitse käynnistyslevy käytettävissä olevien levyjen luettelosta. Jos haluat, että varmuuskopio on käytettävissä vain käyttäjille, joilla on varmuuskopion salasana, voit valita Salaa varmuuskopiot. Valitse sitten Käytä levyä:
    macOS-järjestelmäasetusten Time Machine -ikkuna, Valitse Varmuuskopiolevy -valitsin

Jos valitsemaasi levyä ei ole alustettu Time Machinen edellyttämässä muodossa, sinua pyydetään ensin tyhjentämään levy. Jatka klikkaamalla Tyhjennä. Toiminto poistaa kaikki varmuuskopiolevyn tiedot.

Kätevät automaattiset varmuuskopiot

Kun olet valinnut varmuuskopiolevyn, Time Machine aloittaa säännölliset varmuuskopioinnit, jotka tapahtuvat automaattisesti ja ilman sinulta vaadittavia lisätoimia. Ensimmäiseen varmuuskopiointiin saattaa kulua kauan aikaa, mutta voit jatkaa Macisi käyttöä varmuuskopioinnin aikana. Time Machine varmuuskopioi vain edellisen varmuuskopiointikerran jälkeen muuttuneet tiedostot, joten jatkossa varmuuskopiointi sujuu nopeammin.

Voit aloittaa varmuuskopioinnin käsin valitsemalla valikkorivin Time Machine -valikosta Varmuuskopioi nyt. Saman valikon avulla voi tarkistaa varmuuskopioinnin tilan tai ohittaa käynnissä olevan varmuuskopioinnin.

Lisätietoja

• Tietoja muista tavoista varmuuskopioida ja palauttaa tiedostoja
  • Jos varmuuskopioit useille levyille, voit pitää optionäppäintä painettuna ja valita Time Machine -valikosta Selaa muita varmuuskopiolevyjä.
  • Voit jättää kohteita pois varmuuskopiosta valitsemalla Time Machine -asetukset ja klikkaamalla Valinnat. Klikkaa sitten Lisää (+) -painiketta ja valitse kohde, jonka haluat jättää pois. Voit lopettaa kohteen, kuten ulkoisen kovalevyn, pois jättämisen valitsemalla kohteen ja klikkaamalla Poista (–)-painiketta.
  • Jos varmuuskopioit Time Machinella verkkolevylle, voit tarkistaa varmuuskopiot ja varmistaa, että ne ovat kunnossa. Pidä optionäppäintä painettuna. Valitse sitten Time Machine -valikosta Tarkista varmuuskopiot.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.