Ohjeet Macin varmuuskopiointiin

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda varmuuskopion Macin tiedostoista.

Automaattinen varmuuskopiointi Time Machinella

Time Machine on Macin oma varmuuskopiointitoiminto. Jos sinulla on USB-asema tai muu tallennuslaite, voit Time Machinen avulla varmuuskopioida kaikki tiedostot (kuten apit, musiikin, kuvat, sähköpostiviestit ja dokumentit) automaattisesti. Voit tämän jälkeen palauttaa varmuuskopiosta tiedostot, mukaan lukien vanhemmat tiedostot, poistetut tiedostot tai tiedostot, jotka eivät ole enää käytettävissä.

Tietojen synkronointi ja tallentaminen iCloudilla

Voit myös iCloudin avulla synkronoida ja käyttää tietoja kaikissa laitteissa, joilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä. iCloud pitää muun muassa kuvasi, videosi, yhteystietosi, kalenterisi, muistiinpanosi ja salasanasi turvassa, automaattisesti varmuuskopioituina ja käytettävissä kaikkialla, minne menetkin.

1. Kirjaudu iCloudiin.

2. iCloudin asetusten avulla voit määrittää, mitkä apit synkronoivat ja tallentavat tietoja iCloudiin.

3. Voit iCloud Driven avulla tallentaa iCloudiin muita tiedostoja esimerkiksi Työpöytä- ja Dokumentit-kansioista.

Tiedostojen tallentaminen iCloudiin vie iCloud-tallennustilaasi. Jos saavutat iCloud-tallennustilarajan, voit ostaa lisää iCloud-tallennustilaa suoraan Apple-laitteellasi tai vapauttaa lisää iCloud-tallennustilaa. Voit myös arkistoida ja kopioida iCloudiin tallennetut tiedot, jotta sinulla on ylimääräinen kopio tiedoistasi.

Tiedostojen kopioiminen muulle tallennuslaitteelle käsin

Varmuuskopioi tiedostot, kuten kuvat, videot ja dokumentit, käsin vetämällä ne Macista USB-asemaan tai muuhun ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Voit palauttaa ne vetämällä ne takaisin Maciin.

Muun valmistajan varmuuskopiointiratkaisun käyttäminen

Muita varmuuskopiointiohjelmia ovat saatavilla runsaasti App Storesta ja muualta. Jotkin niistä on suunniteltu varmuuskopioimaan kaikki tiedot, toiset taas varmuuskopioivat tietyntyyppisiä tiedostoja, kuten kuvia tai sähköpostia. Jotkin on suunniteltu varmuuskopioimaan USB-asemaan tai muuhun ulkoiseen tallennuslaitteeseen, toiset voivat puolestaan varmuuskopioida pilvipohjaiseen palveluun. Noudata ohjelman ohjeita.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.