Time Machinen kanssa käytettävissä olevat varmuuskopiolevyt

Jotta voit varmuuskopioida Macisi Time Machinen avulla, tarvitset jonkin seuraavan tyyppisistä tallennuslaitteista.

Maciin liitetty ulkoinen asema

Network-attached storage (NAS) device that supports Time Machine over SMB

Time Machine -varmuuskopioiden kohteena jaettu Mac

AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac) tai AirPort Time Capsuleen liitetty ulkoinen asema

AirPort Time Capsule

Maciin liitetty ulkoinen asema

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan Macin USB-, Thunderbolt- tai FireWire-porttiin liitettyyn ulkoiseen asemaan. Jos levyllä ei käytetä oikeaa muotoa, Time Machine kehottaa sinua tyhjentämään levyn.

Time Machine over SMB:tä tukeva verkkotallennuslaite (NAS)

Monet muiden valmistajien NAS-laitteet tukevat Time Machine over SMB:tä. Tarkempia tietoja on NAS-laitteesi ohjeissa.

Time Machine -varmuuskopioiden kohteena jaettu Mac

Jos haluat käyttää Time Machine -varmuuskopioiden kohteena toista verkossasi olevaa Macia, suorita toisessa Macissa seuraavat toimet.

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse Time Machine ‑varmuuskopioiden kohteena toimivassa Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkista Yleiset ja klikkaa oikealta Jakaminen.

3. Ota Tiedostonjako käyttöön. Sinua saatetaan pyytää antamaan ylläpitäjän salasana.

4. Klikkaa Tiedostonjako-kohdan vierestä tietopainikettaNo alt supplied for Image.

5. Klikkaa lisäyspainiketta (+) Jaetut kansiot -listan alla ja valitse sitten kansio, jota haluat käyttää Time Machine -varmuuskopioille.

6. Ctrl-klikkaa lisäämääsi kansiota ja valitse sitten näyttöön tulevasta oikotievalikosta Lisävalinnat.

Jakoasetukset, Lisävalinnat
  7. Valitse Jaa Time Machine -varmuuskopioiden kohteena ja klikkaa OK.

Kun otat Time Machinen käyttöön muissa Mac-tietokoneissa, sinun pitäisi nyt pystyä valitsemaan jaettu kansio varmuuskopiolevyksi.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Time Machine -varmuuskopioiden kohteena toimivassa Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Jako.

3. Valitse vasemmalla olevasta palveluiden luettelosta Tiedostonjako.

4. Klikkaa lisäyspainiketta (+) oikealla olevan Jaetut kansiot -listan alla ja valitse sitten kansio, jota haluat käyttää Time Machine -varmuuskopioille.

5. Ctrl-klikkaa lisäämääsi kansiota ja valitse sitten näyttöön tulevasta oikotievalikosta Lisävalinnat.

Jakoasetukset, Lisävalinnat
  6. Valitse Jaa Time Machine -varmuuskopioiden kohteena ja klikkaa OK.

Kun otat Time Machinen käyttöön muissa Mac-tietokoneissa, sinun pitäisi nyt pystyä valitsemaan jaettu kansio varmuuskopiolevyksi.

AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac) tai AirPort Time Capsuleen liitetty ulkoinen asema

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan AirPort Extreme -tukiasemaan (802.11ac-malli) tai AirPort Time Capsuleen liitettyyn ulkoiseen USB-asemaan.

1. Liitä asema suoraan Maciin ja tyhjennä asema sitten Levytyökalulla.

2. Liitä asema AirPort-tukiaseman USB-porttiin ja laita se päälle.

3. Avaa AirPort-työkalu, valitse tukiasema ja klikkaa Muokkaa sen asetusten tarkastelua varten.

4. Klikkaa Asetukset-ikkunan Levyt-välilehteä.

5. Valitse varmuuskopiolevy osiolistasta ja valitse sitten Salli tiedostonjako:

AirPort-työkaluikkunan Levyt-välilehdessä on laitettu päälle Salli tiedostonjako
  6. Jos useampi verkkosi käyttäjä varmuuskopioi tälle levylle Time Machinella, voit varmistaa Suojaa jaetut levyt -ponnahdusvalikkoa käyttämällä, että muut käyttäjät voivat tarkastella vain omia varmuuskopioitaan, eivät sinun varmuuskopioitasi. Valitse valikosta Tileillä ja lisää sitten käyttäjät klikkaamalla lisäyspainiketta (+).

7. Käynnistä tukiasema uudelleen ja ota asetukset käyttöön klikkaamalla Päivitä.

AirPort Time Capsule

Time Machine pystyy varmuuskopioimaan verkossasi olevan AirPort Time Capsulen sisäiselle kovalevylle.