Macissa käytetyn macOS:n selvittäminen

Selvitä Maciin asennettu Mac-käyttöjärjestelmä (macOS) Tietoja tästä Macista -ominaisuuden avulla. Selvitä sitten, onko se uusin (viimeisin) versio.

Mikä macOS-versio on asennettuna?

Mitkä macOS-versiot ovat uusimpia?

Miten päivitetään uudempaan macOS-versioon?

Mikä macOS-versio on asennettuna?

Valitse näytön vasemmasta yläkulmasta Omenavalikko  ja sieltä Tietoja tästä Macista. Avautuva ikkuna saattaa näyttää erilaiselta kuin tässä annettu esimerkki, mutta siinä näkyy aina kuitenkin macOS:n nimi ja sen jälkeen version numero. Jos haluat tietää myös koonnosnumeron, saat sen näkyviin klikkaamalla versionumeroa.

Tässä esimerkissä näkyy Tietoja tästä Macista ‑ikkuna Mac minissä, jossa on macOS Sonoma 14.0:

Tietoja tästä Macista -ikkuna

Mitkä macOS-versiot ovat uusimpia?

Kun macOS-versionumeroa muuttavia päivityksiä tulee saataville, tämä taulukko päivitetään kyseisen macOS:n uusimman version mukaisesti. Jos Maciisi on saatavilla uudempi yhteensopiva versio, saat sen käyttöön päivittämällä macOS:n Macissa.

macOS

Uusin versio

macOS Sonoma

14.4.1

macOS Ventura

13.6.6

macOS Monterey

12.7.4

macOS Big Sur

11.7.10

macOS Catalina

10.15.7

macOS Mojave

10.14.6

macOS High Sierra

10.13.6

macOS Sierra

10.12.6

OS X El Capitan

10.11.6

OS X Yosemite

10.10.5

OS X Mavericks

10.9.5

OS X Mountain Lion

10.8.5

OS X Lion

10.7.5

Mac OS X Snow Leopard

10.6.8

Mac OS X Leopard

10.5.8

Mac OS X Tiger

10.4.11

Mac OS X Panther

10.3.9

Mac OS X Jaguar

10.2.8

Mac OS X Puma

10.1.5

Mac OS X Cheetah

10.0.4

Miten päivitetään uudempaan macOS-versioon?

Lue, miten macOS päivitetään Macissa. Jotta Mac voidaan päivittää uuteen macOS-pääversioon, Macin on oltava yhteensopiva kyseisen macOS-version kanssa. Lue lisää yhteensopivuudesta uusimpien macOS-versioiden kanssa: