Lue, miten macOS ladataan ja asennetaan

Lataa ja asenna Mac-käyttöjärjestelmän nykyisiä tai aiempia versioita yhteensopiviin Mac-tietokoneisiin.

Apple suosittelee käyttämään uusinta Macisi kanssa yhteensopivaa macOS-versiota, jotta tietokoneesi suojaus, vakaus ja yhteensopivuus pysyisivät hyvällä tasolla. macOS:n päivitykset sisältävät myös uusimmat ominaisuudet ja sisäiset ohjelmat, kuten Safarin.

Ohjelmiston päivityksen käyttäminen

Ohjelmiston päivitys on nopein ja helpoin tapa hankkia macOS-päivityksiä, ja se voi käyttää vähemmän tallennustilaa niiden lataamiseen ja asentamiseen.

Ohjelmiston päivityksessä näkyvät vain Macin kanssa yhteensopivat ohjelmistot. Jos Ohjelmiston päivitys ilmoittaa, että Mac on ajan tasalla, Mac-mallille ei ole saatavilla uutta ohjelmistoa.

macOS:n päivittäminen Ohjelmiston päivityksen avulla

macOS:n palautustoiminnon käyttäminen

Jos haluat asentaa macOS:n uudelleen tai Mac ei käynnisty kokonaan, koska siinä ei ole toimivaa käyttöjärjestelmää, voit asentaa macOS:n uudelleen sisäisellä palautustoiminnolla.

Lue lisätietoja macOS:n asentamisesta uudelleen macOS:n palautustoiminnolla

App Storen käyttäminen

Jos haluat ladata macOS:n App Storesta, käytä lataamiseen kyseisen macOS:n kanssa yhteensopivaa Macia. Jos Macisi ei ole yhteensopiva, App Store himmentää Hae-painikkeen, ilmoittaa, että macOS ei ole yhteensopiva tämän laitteen kanssa, tai kertoo, että pyydetty macOS-versio ei ole käytettävissä.

1. Näiden linkkien avulla löydät macOS:n App Storesta. Jos nämä linkit eivät toimi odotetulla tavalla, yritä uudelleen Safarilla, joka on Ohjelmat-kansiossa.

2. Aloita lataaminen klikkaamalla Hae-painiketta App Storessa. Ohjelmistopäivitys saattaa avautua ja pyytää sinua lataamaan sieltä.

3. Kun asentaja on ladattu Apit-kansioon, asentaja käynnistyy automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia asennusohjeita. Voit myös sulkea asennuksen asentamatta, jolloin asentaja jää Ohjelmat-kansioon myöhempää käyttöä varten.

Lataa vanhemmat versiot verkkoselaimella

Nämä vanhemmat macOS-versiot ovat saatavilla levytiedostoina, jotka voit ladata verkkoselaimella. Jos haluat hankkia asentajan levytiedostosta, käytä Macia, joka on yhteensopiva kyseisen macOS:n kanssa.

1. Lataa macOS-levytiedosto (.dmg) näiden linkkien kautta. Jos nämä linkit eivät toimi odotetulla tavalla, yritä uudelleen Safarilla, joka on Ohjelmat-kansiossa.

2. Avaa .dmg-tiedosto kaksoisklikkaamalla tiedostoa, niin näet sen sisältämän .pkg-tiedoston.

3. Kaksoisklikkaa .pkg-tiedostoa ja asenna sitten macOS-asentaja Ohjelmat-kansioon toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

4. Avaa Apit-kansio ja kaksoisklikkaa macOS-asentajaa, jonka nimi on Install [version nimi]. Noudata näyttöön tulevia asennusohjeita.

Käynnistettävän asentajan käyttäminen

Käynnistettävästä asentajasta voi olla hyötyä, jos haluat asentaa macOS:n useaan tietokoneeseen lataamatta asentajaa erikseen joka kerta tai kun asennus ei onnistu macOS:n palautustoiminnolla tai muilla tavoilla.

Jos haluat ladata käynnistettävän asentajan luomiseen sopivan asentajan, käytä App Storea tai verkkoselainta ja lataa se yhteensopivalla Macilla. Macissa on myös oltava macOS High Sierra tai uudempi, macOS Sierran uusin versio tai OS X El Capitanin uusin versio.

Käynnistettävän macOS-asentajan luominen

Jos tarvitset apua

Jos macOS:ää päivitettäessä tai asennettaessa tapahtui virhe

Jos tarvitset lisää tallennustilaa lataamista tai asentamista varten

Jos Mac ei käynnisty kokonaan