Ulkoisen tallennuslaitteen käyttäminen Macin käynnistyslevynä

Jos sinulla on ulkoinen tallennuslaite, kuten USB- tai Thunderbolt-asema, voit asentaa macOS:n kyseiseen laitteeseen ja käyttää sitä sitten Macin käynnistyslevynä.

Tallennuslaitteen liittäminen Maciin

Tallennuslaitteen muodon tarkistaminen

macOS:n asentaminen tallennuslaitteeseen

Käynnistyksen salliminen ulkoiselta tallennusvälineeltä

Tallennuslaitteen valitseminen käynnistyslevyksi

macOS:n pitäminen ajan tasalla tallennuslaitteessa

Tallennuslaitteen liittäminen Maciin

Varmista, että tallennuslaite on liitetty Macin oikeaan porttiin.

Liittäminen Maciin, jossa on Applen siru

Jos käyttämässäsi Macissa on Applen siru, Macissa on vähintään yksi USB- tai Thunderbolt-portti, jossa on USB-C-tyypin liitäntä. Käytettävällä portilla on merkitystä, kun asennat macOS:ää tallennuslaitteeseen. Asennuksen jälkeen voit liittää tallennuslaitteen mihin tahansa porttiin.

• Mac-kannettava: käytä mitä tahansa muuta USB-C-porttia paitsi vasemmanpuoleisinta (katsottaessa Macia vasemmasta sivusta).

• iMac: käytä mitä tahansa muuta USB-C-porttia paitsi oikeanpuoleisinta (katsottaessa Macia taustapuolelta).

• Mac mini: käytä mitä tahansa muuta USB-C-porttia paitsi vasemmanpuoleisinta (katsottaessa Macia taustapuolelta).

• Mac Studio: käytä mitä tahansa muuta USB-C-porttia paitsi oikeanpuoleisinta (katsottaessa Macia taustapuolelta).

• Mac Pro ja tietokoneen kotelo: käytä mitä tahansa muuta USB-C-porttia paitsi kauimpana virtapainikkeesta olevaa Macin päällä.

• Mac Pro ja räkkikotelo: käytä mitä tahansa muuta USB-C-porttia paitsi lähimpänä virtapainiketta olevaa Macin edessä.

Liittäminen mihin tahansa muuhun Maciin

Liitä tallennuslaite mihin tahansa yhteensopivaan porttiin.

Tallennuslaitteen muodon tarkistaminen

Mac-käynnistyslevyllä on oltava jokin näistä tiedostojärjestelmämuodoista. Voit valita tallennuslaitteen Levytyökalussa ja tarkistaa sen muodon. Voit myös tyhjentää sen Levytyökalun avulla käyttäen kumpaa tahansa muotoa.

• APFS-muotoa suositellaan macOS High Sierrassa ja uudemmissa, erityisesti, jos tallennuslaite on SSD-asema (solid-state drive).

• Myös Mac OS Extended (Journaled) -muoto eli HFS+ on hyväksyttävä perinteisillä kovalevyillä, ja se on pakollinen macOS Sierrassa ja aiemmissa.

macOS:n asentaminen tallennuslaitteeseen

Tämä macOS:n asennus on tarkoitettu erityisesti Mac-mallillesi. Älä odota sen käynnistävän muita Mac-malleja.

1. Varmista, että tallennuslaite on liitetty Macin oikeaan porttiin.

2. Lataa macOS App Storesta tai selaimella. Jos se ei onnistu, koska Mac ei käynnisty sisäiseltä käynnistyslevyltään, voit asentaa macOS:n macOS-palautustoiminnolla.

3. Kun asennusohjelma kysyy asennuspaikkaa, valitse ulkoinen tallennuslaite, ennen kuin jatkat. Sinun tarvitsee ehkä klikata ensin Näytä kaikki levyt.

Käynnistyksen salliminen ulkoiselta tallennusvälineeltä

Jos käyttämässäsi Macissa on Apple T2 Security -siru, salli käynnistyksen suojaustyökalussa Macin käynnistyminen ulkoiselta tai siirrettävältä tallennusvälineeltä. Lue, miten käynnistyksen suojaustyökalua käytetään.

Tallennuslaitteen valitseminen käynnistyslevyksi

Kun olet asentanut macOS:n tallennuslaitteeseen, voit valita kyseisen tallennuslaitteen käynnistyslevyksi. Sen jälkeen Mac pystyy käynnistymään siltä sisäisen käynnistyslevynsä sijasta.

macOS:n pitäminen ajan tasalla tallennuslaitteessa

Kun saataville tulee macOS-ohjelmistopäivityksiä:

1. Varmista, että tallennuslaite on liitetty Macin oikeaan porttiin.

2. Käynnistä ulkoiselta tallennuslaitteelta sisäisen käynnistyslevyn sijasta.

3. Käytä Ohjelmistopäivitystä macOS:n päivittämiseen ulkoiselta tallennuslaitteelta.