Kalenterin pitäminen ajan tasalla iCloudin avulla

iCloudin avulla voit pitää kalenterisi taskussa, ranteessa tai työpöydällä. Kun lisäät tapaamisen, poistat tapahtuman tai päivität kokouksen, iCloud tekee muutokset kaikkialla.

Mac ja iPhone, joissa näkyy iCloud-kalenteri

Kalenteri näyttää automaattisesti kaikki tilit, joihin olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi. Voit myös lisätä kalentereita tai kalenteritilauksia muun muassa sähköpostitililtäsi ja yhteisöpalveluista, ja ne pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissa. iCloud auttaa sinua hallinnoimaan tapahtumia ja tapaamisia, jotta olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

iPhone, jossa näkyy oletuskalenteri, ja valittuna on henkilökohtainen kalenteri

Oletuskalenterin asettaminen

Kun luot uuden tapahtuman, iCloud lisää sen oletuskalenteriisi. Tapaamisten sopimisen helpottamiseksi sinun kannattaa asettaa useimmin käyttämäsi kalenteri (todennäköisesti työ- tai kotikalenteri) oletuskalenteriksi. Voit vaihtaa oletuskalenterin laitteessa tai iCloud.comissa.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > Kalenteri.
  2. Napauta Oletuskalenteri.
  3. Valitse oletusarvoisesti käytettävä kalenteri.

Mac:

1. Avaa Kalenteri (tai iCal).
  2. Klikkaa valikkoriviltä Kalenteri ja sitten Asetukset.
  3. Valitse käytettävä kalenteri Yleiset-välilehden Oletuskalenteri-valikosta.

iCloud.com:

1. Valitse Kalenteri >  > Asetukset.
  2. Valitse käytettävä kalenteri Oletuskalenteri-valikosta.
  3. Klikkaa Tallenna.

Tapahtumien hallinta

Halusitpa hallita aikatauluasi Macissa tai sopia tapaamisesta matkalla, Kalenterin käyttäminen on helppoa. Kaikki tekemäsi muutokset ilmestyvät myös välittömästi kaikkiin Apple-laitteisiin.

Tapahtuman lisääminen

iPhone, jossa näkyy juuri lisätty tapahtuma

1. Avaa Kalenteri.
  2. Valitse tapahtumapäivä.
  3. Napauta  ja anna tapaamisen tiedot.

Tapahtuman muuttaminen

iPhonen Muokkaa-näyttö

1. Avaa Kalenteri.
  2. Valitse muutettava tapahtuma.
  3. Napauta Muokkaa.

Tapahtuman poistaminen

iPhonen Tapahtuma-näyttö, jossa näkyy poistettavissa oleva tapahtuma

1. Avaa Kalenteri.
  2. Valitse poistettava tapahtuma.
  3. Napauta Poista tapahtuma.

Voit poistaa vain luomasi tapahtumat. Jos Kalenterissa on tapahtuma, johon joku muu on kutsunut sinut, voit napauttaa Kieltäydy ja poistaa tapahtuman. Jos haluat poistaa tilatussa kalenterissa olevan tapahtuman, sinun on ehkä siirryttävä tilauspaikkaan (esimerkiksi silloin, kun haluat kieltäytyä tapahtumasta Facebookissa), jotta tapahtuma poistuu iCloud-kalenterista.

Kalentereiden jakaminen perheenjäsenten kanssa

iCloud helpottaa kaikkien käyttäjien aktiivisten aikataulujen hallintaa. Kun otat Perhejaon käyttöön, ohjelma luo perheelle kalenterin, jossa kaikki voivat katsella ja lisätä tapaamisia. He voivat myös saada ilmoituksen, kun jotain muutetaan. Kun perheenjäsenet ovat liittyneet ryhmään, perheen kalenteri näkyy välittömästi kaikkien laitteissa.

iPhone, jossa näkyy muokkausta varten avattu tapahtuma

iPhone, jossa näkyy Perheilta-kalenteri-ilmoitus

Jos et halua jakaa perheen kalenteria, voit poistaa sen käytöstä joko suoraan laitteessasi tai iCloud.comissa ja jäädä Perhejako-ryhmään.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

Laite päivittää Kalenterin ja tapaamiset automaattisesti nykyisen aikavyöhykkeesi mukaan. Jos siis matkustat San Franciscosta New Yorkiin, klo 13.00 annettava hälytys annetaan nyt klo 16.00. Jos et halua päivittää aikavyöhykettä automaattisesti, voit muuttaa Kalenterin asetuksia laitteessa.

iPhone, iPad ja iPod touch:

1. Valitse Asetukset > Kalenteri.
  2. Napauta Kiinteä aikavyöhyke.
  3. Ota Kiinteä aikavyöhyke liukusäätimellä käyttöön.
  4. Napauta Aikavyöhyke ja hae aikavyöhyke, jota haluat käyttää.

Mac:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma.
  2. Klikkaa valikkoriviltä Kalenteri ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  4. Valitse Laita aikavyöhyketuki päälle.