Macilla tulostaminen

Lue ohjeet siihen, miten voit tulostaa kuvia ja muita dokumentteja yhdistetyllä tulostimella.

Dokumentin tulostaminen

1. Avaa kohde, jonka haluat tulostaa.
  2. Valitse Tiedosto-valikosta Tulosta tai paina Komento (⌘)- ja P-näppäimiä samanaikaisesti.
    Tulosta-valintaikkuna
  3. Valitse tulostin Tulostin-ponnahdusvalikosta.
    Tulostimen pitäisi näkyä hetken kuluttua. Jos se ei ilmesty näyttöön, hanki ohjeita tulostinongelmien ratkaisemiseen.
  4. Muuta näytössä olevia tulostusasetuksia, jos se on tarpeen. Nämä asetukset riippuvat tulostimesta ja tulostamiseen käytettävästä ohjelmasta. Esimerkiksi mustavalkoisen tulostuksen, kaksipuolisen tulostuksen ja eri paperikoo’ille tai mediatyypeille tulostuksen asetukset vaihtelevat tulostin- ja ohjelmakohtaisesti. Klikkaa Näytä lisätiedot, jos haluat näyttää lisää asetuksia, tai Kätke lisätiedot, jos haluat näyttää vähemmän asetuksia.
  5. Klikkaa Tulosta, kun haluat lähettää tulostustyön tulostusjonoon.

Tulostustöiden hallinta

Kun klikkaat Tulosta, tulostustyö lähetetään tulostusjonoon, josta se lähetetään automaattisesti tulostimeen. Voit avata tulostusjonon seuraavasti:

• Klikkaa tulostimen kuvaketta Dockissa. Tulostimen kuvake tulee näkyviin, kun tulostusjonossa on töitä.
  • Voit myös valita Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikata sitten Tulostimet ja skannerit. Valitse tulostin luettelosta ja klikkaa sitten Avaa tulostusjono.

Tulostusjono

Voit tehdä tulostusjonossa seuraavia toimintoja:

• Voit tarkistaa tulostimen tilailmoituksia (esimerkki: Tulostinta ei ole liitetty).
  • Voit tarkastella töitä, jotka ovat käynnissä, jotka odottavat tulostamista tai joita ei voitu tulostaa tulostimen tai sen yhteyden ongelman vuoksi.
  • Voit pysäyttää, jatkaa ja poistaa töitä.
  • Voit tarkastella tulostimen asetuksia ja muita tietoja, esimerkiksi tulostimen nimeä ja mustemäärää.
  • Voit esikatsella dokumentin kaksoisklikkaamalla sitä tai valitsemalla sen ja painamalla sitten välilyöntinäppäintä.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja, klikkaa kysymysmerkkiä Tulosta-ikkunassa tai tulostimien ja skannereiden asetuksissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.