iBooks: Virheelliseen URI-tunnukseen liittyvät virheet

URI-tunnus kertoo tiedoston nimen ja sijainnin samaan tapaan kuin URL-osoitteessa on vastaavat verkkosivuston tiedot. Jos EPUB-dokumentissa on virheellisestä URI-tunnuksesta ilmoittava virhe, vähintään yksi tunnisteen merkeistä ei ole kelvollinen. URI-tunnuksessa voi olla vain aakkosnumeerisia merkkejä.

Esimerkiksi jos kirjan URI-tunnuksessa on välilyöntejä, kuten "luettelon uusi tiedosto.xhtml", näkyviin tulisi seuraava virhe: VIRHE ITMS-9000: "Virheellinen URI-tunnus tiedostossa luettelon uusi tiedosto.xhtml: Virheellinen merkki polussa hakemistossa 3: uusi tiedosto.xhtml.

Virhe ilmaisee, että tunnuksessa on virheellisiä merkkejä (tässä esimerkissä välilyöntejä).

1. Ratkaise ongelma purkamalla EPUB-dokumentti ja etsimällä virheviestissä mainittu URI-tunnus. Se voi olla OPF-tiedostossa tai muussa sisältökansiossa.
  2. Kun olet löytänyt virheellisen URI-tunnuksen, poista tiedostonimistä välilyönnit ja ei-aakkosnumeeriset merkit. Yllä olevan esimerkin virhe korjattaisiin koodaamalla välilyöntimerkki: luettelon%20uusi%20tiedosto.xhtml.