Lisää matemaattiset kaavat asiakirjoihisi Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa

Voit sisällyttää matemaattiset lausekkeet ja kaavat Pages-, Numbers- tai Keynote-asiakirjaan, kun käytät LaTeX-komentoja tai MathML-elementtejä.

Kaavan lisääminen Pages-, Numbers- tai Keynote-asiakirjaan

1. Napsauta tai napauta kohtaa, johon haluat lisätä kaavan, noudata sitten laitteellasi seuraavia vaiheita:
    • Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Lisää , napauta Media  ja sitten Yhtälö
    • Valitse Macilla valikkopalkista Lisää > Yhtälö.
  2. Anna kaava käyttämällä LaTeX-komentoja tai MathML-elementtejä.1 iPadissa ja iPhonessa voit myös käyttää näppäimistön yläpuolella olevia oikotiesymboleja. Kun olet lopettanut kirjoittamisen, näyttöön ilmestyy yhtälön esikatselu.2
  3. Klikkaa tai napauta Lisää.3

MathTypen käyttäminen

Voit myös käyttää MathTypeä Pagesin, Numbersin ja Keynoten Mac-version kanssa, jos MathType 6.7d (tai uudempi) on asennettuna. Kun lisäät kaavan ensimmäistä kertaa, valitse Käytä MathTypeä tai ota MathType käyttöön Asetuksissa:

1. Avaa Pages, Numbers tai Keynote.
  2. Valitse [Ohjelma] > Asetukset.
  3. Merkitse Lisää ja muokkaa yhtälöitä MathTypellä -valintaneliö.

Lisätietoja

Lue, mitä LaTeX-komentoja ja MathML-elementtejä voit käyttää Pagesin, Numbersin ja Keynoten kanssa.

1. Jotta yhtälöiden tekeminen olisi helpompaa, yhtälöeditori on oletusarvoisesti matematiikkatilassa, joten matematiikkatilakomentoja ei tarvitse lisätä yhtälöihin.

2. Jos esikatselu on tyhjä tai näyttää virheen, tarkista, että yhtälö on oikein.

3. Jos yhtälö on tekstirivillä yksinään, yhtälö keskitetään yhtäsuuruusmerkin mukaan. Jos haluat keskittää yhtälön sen keskikohdan mukaan, lisää välilyönti yhtälön eteen tai sen perään.