iBooks Author -kirjan tuominen Pagesiin Macilla

Avaa, muokkaa ja julkaise kirjasi Pagesissa Macilla.

iBooks Author -tiedoston avaaminen Pagesissa

On useita tapoja avata iBooks Author -tiedosto, jonka tiedostopääte on .iba:

• Valitse Pagesissa Tiedosto > Avaa, valitse iBooks Author -tiedosto ja klikkaa sitten Avaa.
  • Valitse iBooks Author -tiedosto Finderista ja valitse sitten Tiedosto > Avaa apilla > Pages.
  • Vedä iBooks Author -tiedosto Pages-sovelluskuvakkeen päälle.

Kun tuot iBooks Author -tiedostoa, Pages saattaa kehottaa sinua tallentamaan osan sisällöstä erilliseen kansioon:

Jos klikkasit Kumoa, kun sinua pyydettiin tallentamaan kansi ja widget-sisältö tai jos et löydä kansiota, voit aina tuoda iBooks Author -tiedoston uudelleen luodaksesi kansion, jossa on asiaankuuluva sisältö.

Kirjan muokkaaminen Pagesissa

Voit muokata kirjaasi Pagesissa ennen kuin viet sen EPUB-muotoon tai julkaiset sen Apple Booksissa. Kun tarkastelet kirjaasi Pagesissa, saatat huomata joitain eroja. Tässä on joitakin esimerkkejä näistä eroista:

• Sisällysluettelo on tekstipohjainen, ja sitä voidaan tarkastella ja muokata sivupalkissa.
  • Sanastot näkyvät kirjan lopussa, ja sanaston termeistä on linkki sanastoon.
  • Kuvat sekä video- ja äänitiedostot tuodaan, mutta jotkin iBooks Author -asetukset, kuten koko näytöllä toisto tai automaattinen toisto, eivät ole käytettävissä.

Kirjan kannen käyttäminen

Jos kannen suunta on eri kuin muun kirjan, Pages tallentaa kannen erillisenä Pages-tiedostona (.pages), jonka nimeksi tulee Kansi. Jos haluat käyttää kantta, kun viet EPUB-muotoon tai julkaiset kirjaasi, muunna se PDF-tiedostoksi ja lisää se sitten kanneksi valitsemalla Valitse kuva.

Jos Pages lisäsi kannen asiakirjan ensimmäiseksi sivuksi, valitse Käytä ensimmäistä sivua kansikuvana, kun viet kirjan EPUB-muotoon.

Widget-sisällön käyttäminen

Kuvagalleria- ja mediawidgetit näkyvät kirjassasi Pagesissa samalla tavalla kuin ne näkyvät iBooks Authorissa. Muut widgetit eivät näy samalla tavalla, ja niistä kerrotaan tässä osiossa.

Ponnahdusikkuna-, vierityssivupalkki-, interaktiivinen kuva- ja arvosteluwidgetit

Pages tallentaa ponnahdusikkuna-, vierityssivupalkki-, interaktiivinen kuva- ja arvosteluwidget-sisällön erillisinä Pages-tiedostoina. Tiedosto on nimetty, joten se on helppo löytää. Jos kirjassa käytettiin kiinteää asettelua iBooks Authorissa, tiedosto sisältää sen sivun numeron, jossa widget näkyy, kuten Page3_Popover. EPUB-malleihin perustuvien kirjojen tiedostot on numeroitu, esimerkiksi ScrollingSidebar_5.

Jokainen Pages-tiedosto sisältää kaiken widgetin alkuperäisen sisällön. Voit kopioida ja liittää tietyn tyyppisiä sisältöjä viitetiedostoista kirjaan Pagesissa. Voit esimerkiksi kopioida vierityssivupalkkiwidgetin sisällön tekstikenttään ja säätää sitten tekstin tai tekstiruudun kokoa sisällön mukaan.

HTML-widgetit

Pages luo jokaiselle HTML-widgetille kansion, joka sisältää sekoituksen tiedostoja. Näissä tiedostoissa on widgetin sisältö. Voit kopioida mediatiedostot kirjaasi tai avata HTML-tiedoston selaimessa ja ottaa näyttökuvan tai luoda elokuvan QuickTimella.

3D-widgetit

Pages luo kansion, joka sisältää Collada (.dae) -tiedostot kaikista teoksessa käytetyistä 3D-widgeteistä samoin kuin tekstuuritiedostot. Voit avata nämä tiedostot yhteensopivassa 3D-mallinnusapissa. Voit myös avata tiedoston esikatselussa ja ottaa näyttökuvan tai luoda elokuvan QuickTimella.

Keynote-widgetit

Jos haluat lisätä Keynote-esityksen kirjaasi Pagesissa, avaa alkuperäinen esitys Keynotessa, vie se elokuvana ja lisää elokuva kirjaasi.

Keynote-tiedosto löytyy helposti iBooks Authorista alkuperäisen Keynote-tiedoston nimellä. Avaa kirja iBooks Authorissa, valitse kirjasta Keynote-widget ja avaa sitten widgetti-inspektorissa.