Kirjojen julkaiseminen Pagesin avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit julkaista kirjoja suoraan Apple Booksiin iPadin, iPhonen tai Macin Pagesista tai verkossa osoitteesta iCloud.com.

Voit Pagesin avulla luoda kirjan ja sitten julkaista sen suoraan Apple Booksin Storeen. Voit muokata kirjaasi julkaisuprosessin aikana: lisää kansi, aseta hinta tai tarjoa ilmaiseksi, lisää kohdeikäryhmien tai aihealueiden tunnisteita, ota ennakkotilaus käyttöön, mukauta saatavuus päivämäärän ja maan tai alueen perusteella sekä paljon muuta. Voit myös päivittää jo lähetettyä kirjaa.

Jotta voit varmasti julkaista kirjasi, tarkasta Pagesin vähimmäisjärjestelmävaatimukset. Tarvitset myös iTunes Connect -tilin Apple Booksille.

Valmistautuminen kirjan julkaisemiseen

Tee seuraavat asiat ennen kirjan julkaisemisen aloittamista:

* Voit käyttää kansikuvina PDF-, EPS-, JPG-, PSD-, PNG-, TIFF- tai GIF-tiedostoja, ja niiden lyhyen sivun on oltava vähintään 1400 pikseliä.

Kirjan julkaiseminen

Kun haluat julkaista kirjasi, avaa dokumentti Pagesissa, anna myyjä- ja versiotiedot, syötä kirjan tiedot, esikatsele ja lähetä kirjasi sekä viimeistele sitten lähetys.

Dokumentin avaaminen Pagesissa

1. Avaa Pages-dokumentti, jonka haluat julkaista kirjana.
  2. Toimi jollain seuraavista tavoista käyttämästäsi laitteesta riippuen:
    • Valitse Macissa Arkisto > Julkaise Apple Booksissa.
    • Napauta iPhonessa Lisää-painiketta  ja valitse Vie ja sitten Julkaise Apple Booksissa.
    • Napauta iPadissa näkemästäsi työkalupalkista riippuen joko dokumentin nimeä tai Lisää-painiketta ja valitse Vie ja sitten Julkaise Apple Booksissa.
    • Klikkaa verkossa osoitteessa iCloud.com Lisää-painiketta ja valitse sitten Julkaise Apple Booksissa.
  3. Napauta tai klikkaa Jatka ja kirjaudu sisään iTunes Connectiin. Jos et ole koskaan kirjautunut sisään, luo tili:
    • Klikkaa Macissa Luo iTunes Connect ‑tili.
    • Jos käytössäsi on iPad, iPhone tai iCloud.com-verkkopalvelu, rekisteröidy tiliä varten.
  4. Napauta tai klikkaa Jatka. Tämän vaiheen jälkeen Pages-dokumenttiin tekemäsi muutokset eivät näy julkaistussa kirjassa. Jos haluat pysäyttää julkaisutoiminnon ja tehdä muutoksia Pages-dokumenttiin, sulje julkaisuikkuna.

Myyjä- ja versiotietojen antaminen

Valitse seuraavaksi kirjan myyjä ja versio:

1. Jos iTunes Connect -tililläsi on useampi myyjä, napauta tai klikkaa Myyjä-ponnahdusvalikkoa ja valitse myyjä. Kaikki iTunes Connect -tililläsi luetteloidut näkyvät valikossa. Valitse jokin niistä myyjäksi.
  2. Jos julkaiset tätä kirjaa ensimmäistä kertaa, valitse Tämä on uusi kirja. Voit myös päivittää aiemmin lähetettyä kirjaa.
  3. Klikkaa Jatka.

Kirjan tietojen antaminen

Kun olet antanut myyjä- ja versiotiedot, voit valita kirjalle asettelutyypin ja syöttää muita tietoja kirjasta. Jokaista kenttää ei tarvitse täyttää, mutta useiden kenttien tiedot auttavat lukijoita löytämään kirjasi Book Storesta. Tässä on joitakin vinkkejä sivun valintoihin liittyen:

• Jos Pages-dokumenttisi on tekstinkäsittelydokumentti, valitse kirjallesi muoto. Valitse Uudelleenaseteltava-asettelu enimmäkseen tekstiä sisältävälle kirjalle, esimerkiksi romaanille. Uudelleenaseteltava-asettelua käytettäessä sisältö mukautuu eri laitteisiin ja suuntiin, ja käyttäjät voivat säätää fonttikokoa. Valitse Kiinteä asettelu paljon kuvia tai useita palstoja sisältäville dokumenteille.
  • Jos haluat käyttää kaksisivuisia aukeamia kiinteää asettelua käyttävässä kirjassa, valitse Aukeama > Kaksi sivua.
  • Voit lisätä alaotsikon tai sarjan nimen klikkaamalla Nimi-osiossa Lisää-painiketta . Jos et käytä alaotsikkoa tai sarjan nimeä, poista kenttä klikkaamalla Poista-painiketta .
  • Jos haluat lisätä muita rooleja, kuten toimittaja, kuvittaja ja kertoja, napauta tai klikkaa Tekijä-osiossa Lisää-painiketta , klikkaa Tekijä-ponnahdusvalikkoa, valitse rooli ja syötä sitten nimi.
  • Voit auttaa lukijoita löytämään kirjan valitsemalla kirjan sisältöä parhaiten kuvaavan aihekategorian. Voit lisätä muitakin kategorioita, mutta Apple Books käyttää vain kolmea ensiksi valitsemaasi kategoriaa.
  • Jos kirjasi on alaikäisille, aseta kohderyhmän ikä. Voit myös napauttaa tai klikata Ikäarvio-ponnahdusvalikkoa ja valita jonkin koululuokista:
    • Määritä vähimmäisluokka asettamalla vain ensimmäinen vaihtoehto.
    • Määritä enimmäisluokka asettamalla vain toinen vaihtoehto.
    • Määritä luokkien välinen alue asettamalla molemmat vaihtoehdot.
    • Määritä tietty luokka asettamalla molemmat vaihtoehdot samaksi.
  • Jos kirjasi soveltuu vain aikuisille tai jos se on erittäin väkivaltainen, klikkaa Lapsille sopimatonta sisältöä -ponnahdusvalikkoa ja valitse Kyllä.
  • Määritä ennakkotilaus napauttamalla tai klikkaamalla Ennakkotilaa-ponnahdusvalikkoa ja valitsemalla Kyllä. Jos haluat lähettää kirjasi nyt, klikkaa Lähetä kirja -ponnahdusvalikkoa ja valitse Kyllä. Kun olet lähettänyt kirjasi, lisää hinta, aluetiedot ja ennakkotilauksen tiedot iTunes Connectissa.*

Kun olet valmis, klikkaa Jatka. Jos saat virheilmoituksia, anna vaaditut tiedot ja klikkaa uudelleen Jatka.

* Kirjasi ei ole saatavilla Book Storessa, ennen kuin lisäät nämä tiedot iTunes Connectissa kirjasi lähettämisen jälkeen.

Kirjan esikatselu ja lähettäminen

Kun olet antanut kirjan tiedot ja klikannut Jatka, voit esikatsella kirjaa ja tarkastella EPUB-tiedostoja. EPUB-esikatselutiedostot avataan Kirjat-apissa.

Jos julkaiset verkossa iCloud.comin Pagesin kautta, tiedostot ladataan tietokoneesi oletuslataussijaintiin.

Kun olet tyytyväinen näytteeseen, klikkaa Lähetä.

Lähetyksen viimeisteleminen

Kun kirjasi on lähetetty Apple Booksiin onnistuneesti, klikkaa Siirry iTunes Connectiin. Lisää iTunes Connectissa hinta- ja aluetiedot. Jos käytät ennakkotilausta, lisää sen tiedot.

Saat päivityksiä sähköpostin välityksellä, kun Apple Books tarkastaa lähetystäsi. Voit tarkistaa kirjasi tarkastuksen tilan milloin tahansa myös iTunes Connect -tilisi Omat kirjat -osiossa.

Aiemmin lähetetyn kirjan päivittäminen

Avaa dokumentti ja valitse Julkaise Apple Booksissa. Valitse Myyjä-näytössä päivitysvaihtoehto. Jos aiemmin julkaistussa kirjassa oli versionumero, luo kirjalle uusi versionumero. Lisää päivitysteksti, jossa kuvaillaan uuteen versioon tehdyt muutokset. Tämä näkyy kirjasi kohdalla Book Storessa.

Muiden julkaisuikkunoiden tiedot on enimmäkseen esitäytetty, mutta voit muuttaa suurinta osaa metadatasta tai muista valinnoista. Voit esimerkiksi määrittää uuden sivualueen näytteelle tai lisätä uuden kategorian kirjalle.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.