EPUB-kirjan luominen Pagesissa

Valitse laajasta valmiiden kirjatyöpohjien valikoimasta ja luo interaktiivinen EPUB-kirja, jota voidaan tarkastella Apple Booksissa.

Työpohjan valitseminen

Pagesissa on kaksi eri kategoriaa työpohjille, jotka on suunniteltu erityisesti EPUB-kirjojen luomiseen. Valitse kirjan työpohja:

1. Valitse Macin Pagesissa Tiedosto > Uusi.
    Napauta tai klikkaa Pagesin dokumentinhallinnassa Uusi dokumentti -painiketta  iPhonellasi, iPadillasi, iPod touchillasi tai iCloud.comissa.
  2. Vieritä työpohjan valitsimessa alas kirjojen työpohjiin.
  3. Valitse sisällöllesi parhaiten sopiva työpohja:
    • Valitse enimmäkseen tekstiä sisältäville kirjoille pystysuunnassa oleva työpohja. Pystysuunnassa olevan työpohjan avulla voit käyttää uudelleen aseteltavaa tekstiä, kun viet sen EPUB-muotoon. Viedyissä EPUB-kirjoissa teksti mukautuu eri laitteiden kokoon ja näytön suuntaan. Tästä syystä kirjasi saattaa näyttää erilaiselta kuin alkuperäinen dokumentti, kun se avataan Apple Booksissa tai muissa lukusovelluksissa.1
    • Valitse paljon kuvia sisältäville ja sisältöä sarakkeissa muotoileville kirjoille vaakasuunnassa oleva työpohja. Vaakasuunnassa olevat työpohjat viedään EPUB-tiedostoon kiinteillä asetteluilla. Asettelu säilyy myös viedyssä EPUB-kirjassa. Asettelu ei muutu laitteiden koon tai asennon mukaan.

1 Jos haluat, että pystysuunnassa olevan EPUB-kirjan asettelu vastaa dokumentin asettelua, voit viedä pystysuuntaiseen työpohjaan pohjautuvan dokumentin kiinteän asettelun EPUB-tiedostona.

Kirjan luominen Pagesissa

Kun olet valinnut työpohjan, voit lisätä dokumenttiisi tekstiä, kuvia, kuvagallerioita, videoita, kuvioita, taulukoita, kaavioita ja omia piirroksiasi. Voit tallentaa ääntä suoraan dokumenttisi sivulle ja kuunnella sen EPUB-muodossa. Voit myös animoida piirroksia, jotka toistuvat myös EPUB-muodossa. Voit varmistaa, että kirjassasi on sisällysluettelo, kun käytät Pagesin Sisällysluettelo-näkymää sen lisäämiseen.

Pystysuunnassa olevassa työpohjassa uusia sivuja lisätään automaattisesti sitä mukaa kuin sisältöä lisätään. Teksti liikkuu sivulta toiselle automaattisesti.  Vaakasuunnassa olevassa työpohjassa uusi sivu on lisättävä manuaalisesti.

Voit myös kopioida osia tekstinkäsittelydokumenttien välillä ja sivuja sivuasetteludokumenttien välillä. Lue sivujen ja osien kopiointi- ja liittämisohjeet artikkeleista iPadiPhone ja Mac.

Jos haluat tekstin liikkuvan sivulta toiselle vaakasuuntaisessa työpohjassa, voit käyttää linkitettyjä tekstilaatikoita.

Sivujen lisääminen manuaalisesti

Jos haluat lisätä sivuja vaakasuuntaiseen työpohjaan Macissa, valitse Lisää > Sivu.

Jos haluat lisätä sivuja vaakasuuntaiseen työpohjaan iPadissa, napauta Lisää sivu -painiketta  vasemmanpuoleisessa sarakkeessa ja valitse sivu.

Jos haluat lisätä sivuja vaakasuuntaiseen työpohjaan iPhonessa tai iPod touchissa:

1. Napauta näytön alalaidassa olevia sivunumeroita.
  2. Pidä painettuna sen sivun miniatyyriä, jonka perään haluat lisätä uuden sivun. Napauta sitten Lisää sivu näytön alaosassa. Jos työpohjassa on yhtä useampi kantasivu, valitse haluamasi. Muussa tapauksessa tyhjä sivu lisätään automaattisesti.
  3. Sulje sivun miniatyyrinäkymä napauttamalla miniatyyrien yläpuolella olevaa kahvaa.

Kirjan tarkasteleminen ja jakaminen

Voit tarkastella ja jakaa EPUB-kirjasi Pagesissa iOS-laitteellasi, Macillasi tai verkossa iCloud.comissa.

Pagesin iOS-versio

1. Dokumentin avaaminen Pagesissa.
  2. Napauta Lisää-painiketta .
  3. Napauta Vie.
  4. Napauta EPUB.
  5. Napauta Lähetä.
  6. Valitse Kopioi Kirjoihin tarkastellaksesi kirjaasi laitteesi Kirjat-apissa. Jos haluat jakaa kirjan, napauta jotakin appia (esimerkiksi Mailia tai Viestit-appia).

Pagesin Mac-versio

1. Dokumentin avaaminen Pagesissa.
  2. Valitse Tiedosto > Vie kohteeseen > EPUB.
  3. Klikkaa Seuraava.
  4. Valitse kirjalle sijainti ja klikkaa Vie.
  5. Kaksoisklikkaa kirjatiedostoa tarkastellaksesi kirjaasi Macisi Kirjat-apissa. Jaa kirja valitsemalla tiedosto Finderissa ja klikkaamalla Jaa-painiketta . Valitse sitten, miten haluat jakaa kirjan.

Pagesin iCloud-versio

1. Dokumentin avaaminen Pagesissa.
  2. Klikkaa Työkalut-painiketta  ja valitse Lataa kopio.
  3. Klikkaa esiin tulevassa ikkunassa EPUB.
  4. Klikkaa Lataa.
  5. Kaksoisklikkaa kirjatiedostoa tarkastellaksesi kirjaasi Macin Kirjat-apissa. Jos haluat jakaa kirjan Macissa, valitse tiedosto Finderissa, klikkaa jakamiskuvaketta ja valitse, miten haluat jakaa kirjan.

Julkaiseminen Apple Booksissa

Voit julkaista kirjasi suoraan Pagesista Apple Booksin Book Storeen iPadillasi, iPhonellasi, Macillasi tai verkossa iCloud.comissa.