EPUB-kirjan luominen Pagesissa

Valitse laajasta valmiiden kirjatyöpohjien valikoimasta ja luo interaktiivinen EPUB-kirja, jota voidaan tarkastella Apple Booksissa.

Työpohjan valitseminen

Pagesissa on kaksi eri kategoriaa työpohjille, ja ne on suunniteltu erityisesti EPUB-kirjojen luomiseen. Valitse kirjan työpohja:

1. Valitse Macin Pagesissa Tiedosto > Uusi.
    Napauta tai klikkaa Pagesin dokumentinhallinnassa Uusi dokumentti -painiketta  iPhonellasi, iPadillasi, iPod touchillasi tai iCloud.comissa.
  2. Vieritä työpohjan valitsijassa alas kirjojen työpohjiin.
  3. Valitse sisällöllesi parhaiten sopiva työpohja:
    • Valitse enimmäkseen tekstiä sisältäville kirjoille pystysuunnassa oleva työpohja. Pystysuuntaisen mallin avulla voit käyttää uudelleen aseteltavaa tekstiä, kun viet sen EPUB-muotoon. Viedyissä EPUB-kirjoissa teksti mukautuu eri laitteiden kokoon ja näytön suuntaan. Tästä syystä kirjasi saattaa näyttää erilaiselta kuin alkuperäinen dokumentti, kun se avataan Apple Booksissa tai muissa lukulaitteissa1.
    • Valitse paljon kuvia sisältäville ja sisältöä sarakkeissa muotoileville kirjoille vaakasuunnassa oleva työpohja. Maisemamallit viedään EPUB:hen kiinteillä asetteluilla. Asettelu säilyy myös viedyssä EPUB-kirjassa. Asettelu ei muutu laitteiden koon tai asennon mukaan.

1 Jos haluat, että pystysuunnassa olevan EPUB-kirjan asettelu vastaa dokumentin asettelua, voit viedä pystysuuntaiseen työpohjaan pohjautuvan dokumentin kiinteän asettelun EPUB-tiedostona.

Kirjan luominen Pagesissa

Kun olet valinnut työpohjan, voit lisätä dokumenttiisi tekstiä, kuvia, kuvagallerioita, videoita, kuvioita, taulukoita, kaavioita ja omia piirroksiasi. Voit tallentaa ääntä suoraan dokumenttisi sivulle ja kuunnella sen EPUB-muodossa. Voit myös animoida piirroksia, jotka toistuvat myös EPUB-muodossa. Voit varmistaa, että kirjassasi on sisällysluettelo, kun käytät Pagesin Sisällysluettelo-näkymää sen lisäämiseen.

Pystysuunnassa olevassa työpohjassa uusia sivuja lisätään automaattisesti sitä mukaa kuin sisältöä lisätään. Teksti liikkuu sivulta toiselle automaattisesti.

Vaakasuorassa mallissa sinun on lisättävä uudet sivut manuaalisesti2.

2 Jos haluat tekstin liikkuvan sivulta toiselle vaakasuuntaisessa työpohjassa, voit käyttää linkitettyjä tekstilaatikoita.

Sivujen lisääminen manuaalisesti

Jos haluat lisätä sivuja vaakasuuntaiseen työpohjaan Macissa, valitse Lisää > Sivu.

Jos haluat lisätä sivuja vaakasuuntaiseen työpohjaan iPadissa, napauta Lisää sivu -painiketta  vasemmanpuoleisessa sarakkeessa ja valitse sivu.

Jos haluat lisätä sivuja vaakasuuntaiseen työpohjaan iPhonessa tai iPod touchissa:

1. Napauta näytön alalaidassa olevia sivunumeroita.
  2. Pidä painettuna sen sivun miniatyyriä, jonka perään haluat lisätä uuden sivun. Napauta sitten Lisää sivu näytön alaosassa. Jos työpohjassa on yhtä useampi kantasivu, valitse haluamasi. Muussa tapauksessa tyhjä sivu lisätään automaattisesti.
  3. Sulje sivun miniatyyrinäkymä napauttamalla miniatyyrien yläpuolella olevaa kahvaa.

Kirjan tarkasteleminen ja jakaminen

Voit tarkastella ja jakaa EPUB-kirjasi Pagesissa iOS-laitteellasi, Macillasi tai verkossa iCloud.comissa.

Pagesin iOS-versio

1. Avaa dokumenttisi Pagesissa.
  2. Napauta Lisää-painiketta .
  3. Napauta Vie.
  4. Napauta EPUB.
  5. Napauta Lähetä.
  6. Valitse Kopioi kirjoihin tarkastellaksesi kirjaasi laitteesi Books-apissa. Jos haluat jakaa kirjan, napauta jotakin appia (esimerkiksi Mailia tai Viestit-appia).

Pagesin Mac-versio

1. Avaa dokumenttisi Pagesissa.
  2. Valitse Tiedosto > Vie kohteeseen > EPUB.
  3. Klikkaa Seuraava.
  4. Valitse kirjalle sijainti ja klikkaa Vie.
  5. Kaksoisklikkaa kirjatiedostoa tarkastellaksesi kirjaasi Macisi Books-apissa. Jaa kirja valitsemalla tiedosto Finderissa ja klikkaamalla Jaa-painiketta . Valitse sitten, miten haluat jakaa kirjan.

Pagesin iCloud-versio

1. Avaa dokumenttisi Pagesissa.
  2. Klikkaa Työkalut-painiketta  ja valitse Lataa kopio.
  3. Klikkaa esiin tulevassa ikkunassa EPUB.
  4. Klikkaa Lataa.
  5. Kaksoisklikkaa kirjatiedostoa tarkastellaksesi kirjaasi Macin Books-apissa. Jos haluat jakaa kirjan Macissa, valitse tiedosto Finderissa, klikkaa jakamiskuvaketta ja valitse, miten haluat jakaa kirjan.

Julkaiseminen Apple Booksissa

Voit julkaista kirjasi suoraan Pagesista Apple Booksin kirjakauppaan iPadillasi, iPhonellasi, Macillasi tai verkossa iCloud.comissa.