Tietoja ePub-tiedostoista ja iBooksista

Tässä artikkelissa kerrotaan iBooksin tukemista ePub-tiedostotyypeistä.

ePub on IDPF:n (International Digital Publishing Forum) ylläpitämä avointen sähköisten kirjojen vakiomuoto. ePub koostuu tiedostoista, jotka on pakattu yhdeksi .epub-päätteellä varustetuksi paketiksi.

iBooks tukee ePub 3- ja ePub 2 -muotoja.

Tietoja ePub 3:sta

Purettu ePub 3 koostuu yhdestä tiedostosta ja kahdesta kansiosta:

• Tiedosto: mimetype.
  • Kansiot: META-INF ja OEBPS.

META-INF-kansiossa on kirjan metadatatiedot. Siinä voi olla yksi tai useampi tiedosto, joista yhden pitää olla container.xml-tiedosto. Tiedosto kertoo iBooksille, miten muut ePub-paketin osat pitää käsitellä.

OEBPS-kansio* sisältää kirjan sisällön, metadatatiedot, tyylin ja sisällysluettelon.

OEBPS-kansiossa tulee olla seuraavat tiedostot:

• XHTML-sisältötiedostot, joissa voi olla tekstiä, kuvia ja mediasisältöä. Sisällysluettelon (navigointitiedosto) nimi on usein toc.xhtml.
  • Metadatatiedot, manifest-elementin (eli mitä tiedostoja OEBPS-kansio sisältää) sekä tiedostojen näyttämisjärjestyksen kuvaava content.opf-tiedosto.

Voit myös lisätä OEBPS-kansioon CSS-tiedoston, joka määrittää kirjan tyylin ja asettelun.

*Kansion nimi saattaa vaihdella.

Tietoja ePub 2:sta

ePub 3:n tavoin myös ePub 2:ssa on mimetype-tiedosto sekä META-INF- ja OEBPS-kansiot. Rakenteellisesti muodot ovat samankaltaisia, mutta ePub 2:ssa on .ncx-tiedosto navigointitiedoston sijaan.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.