Applen sirulla varustettujen Mac Modular -pöytäkoneiden virta- ja käynnistysongelmat

Ajoittaisen sammumisen tai järjestelmän epävakauden vianmääritys

Käynnistysongelmien vianmääritys

Virran puuttumisen vianmääritys

Ajoittaisen sammumisen tai järjestelmän epävakauden vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Odottamaton sammuminen käynnistyksen aikana

• Odottamaton sammuminen käytön aikana

• Odottamaton uudelleenkäynnistys ja varoitusviesti

• Reagoimattomuus käynnistyksen jälkeen

• Reagoimattomuus unitilasta heräämisen jälkeen

• Hidas suorituskyky

Jos Mac ei käynnisty

Jos Mac ei käynnisty kokonaan

Jos Mac on käynnistynyt uudelleen ongelman vuoksi

Käytä Macissa vikasietotilaa

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita, ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Kerää seuraavat tiedot ja yhdistä oireet mahdollisiin syihin:

1. Milloin laite sammuu (esimerkiksi silloin, kun se on ollut käynnissä jonkin aikaa)

2. Sammumisten esiintymistiheys

3. Mitkä apit ovat käynnissä, kun tietokone sammuu

4. Sammumisen toistettavuus

2. Tarkista, onko tietokoneessa merkkejä nestevaurioista. Tietokoneeseen vuotanut neste voi aiheuttaa sisäisten virtapiirien oikosulkuja ja estää tuuletinten toiminnan.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos et saanut ratkaistua ongelmaa noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai tarkistamalla mahdolliset syyt, suorita seuraavat manuaaliset ja diagnostiikkatestit ongelman syyn eristämiseksi:

1. Yritä käynnistää tietokone vikasietotilassa ja varmista, että se voidaan käynnistää kokonaan ilman ongelmia.

2. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) ‑diagnostiikkapaketti.

• Huomautus: tämä testi kerää diagnostiikkatietoja ja varmistaa, että lämpötunnistimen lukemat ovat sallittujen rajojen sisällä. Tarkista MRI-tulokset virran, tuuletinten tai lämpötilan varoitusten tai vikojen varalta.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta tietokone noudattamalla tietokoneen korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden avulla.

2. Tarkista laitteen sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten tai nestevaurioiden, kontaminaation tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin tai tuuletinten ympärille kerääntynyt pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat varovasti jäähdytyselementistä ja tuulettimista käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineilmaa. Varmista, että tuulettimet pyörivät vapaasti ja että ne eivät ole tukossa.

4. Jos tietokoneessa on sisäinen laajennus, kuten Mac Pro, yksinkertaista vianmääritysprosessia poistamalla testattavasta tietokoneesta tarpeettomat oheislaitteet, sisäiset laajennuskortit ja muut valinnaiset kohteet. Tietokoneen kokoonpanon palauttaminen vain pakollisiin osiin voi auttaa erittelemään ja ratkaisemaan ongelmia, jotka liittyy jokin seuraavista: ei virtaa, virta ilman kuvaa tai muut käynnistykseen liittyvät ongelmat. Tämän menetelmän avulla järjestelmä rakennetaan vähitellen suuremmaksi vähimmäiskokoonpanosta, jolloin voidaan varmistaa, että kaikki vaiheet toimivat odotetusti.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Toinen huoltovaihtoehto on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt noudattamalla edellä olevia vianmääritysohjeita, vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Toinen huoltovaihtoehto on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Käynnistysongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Tietokone ei käynnisty kokonaan, kun se on päällä

• Tietokone näyttää huutomerkkikuvakkeen (!) ympyrän sisällä

• Tietokone vaikuttaa sammutetulta, mutta siinä näkyy merkkejä virrankulutuksesta, kuten pyörivä tuuletin tai tilan merkkivalo

Jos Mac ei käynnisty

Jos Mac ei käynnisty kokonaan

Jos Mac on käynnistynyt uudelleen ongelman vuoksi

Käytä Macissa vikasietotilaa

Jos Mac käynnistyy niin, että näkyviin tulee ympyrässä oleva huutomerkki

Jos Mac käynnistyy niin, että siihen avautuu hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat-näyttö

Jos käynnistäminen macOS-palautuksella ei onnistu

Käytä macOS-palautusta Macissa, jossa on Applen siru

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita, ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Tarkista, onko tietokoneessa merkkejä nestevaurioista. Tietokoneeseen vuotanut neste voi aiheuttaa sisäisten virtapiirien oikosulkuja ja estää tuuletinten toiminnan.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos et saanut ratkaistua ongelmaa noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai tarkistamalla mahdolliset syyt, suorita seuraavat manuaaliset ja diagnostiikkatestit ongelman syyn eristämiseksi:

1. Tarkista, onko tietokoneessa virtaa, vahvistamalla jokin seuraavista:

1. Tilan merkkivalo syttyy

2. Tuuletin pyörii

3. Liitetty ulkoinen näyttö toimii

If the computer shows no indications of power, refer to troubleshooting no power.

2. Yritä käynnistää tietokone vikasietotilassa ja varmista, että se voidaan käynnistää kokonaan ilman ongelmia.

3. Liitä tietokoneeseen yhteensopiva ulkoinen näyttö. Tarkista liitetyn ulkoisen näytön kuva.

4. Yritä käynnistää tietokone macOS-palautuksella.

5. Tarkista tietokoneen sisäinen käynnistyslevy macOS-palautuksessa Levytyökalun avulla. Jos huomaat virheitä, korjaa tietokoneen sisäinen käynnistyslevy Levytyökalun avulla.

6. Käynnistä tietokone uudelleen ja varmista, että käynnistysprosessi suoritetaan loppuun. Jos tietokone ei vieläkään käynnisty kokonaan, päivitä macOS tai asenna se uudelleen valitsemalla macOS-palautuksessa Asenna macOS -vaihtoehto.

7. Jos tietokone ei käynnisty macOS:ään eikä macOS-palautukseen, näkyviin tulee ympyrässä näkyvän huutomerkin kuvake. Jos näet tämän kuvakkeen, kun yrität käynnistää tietokoneen, noudata ohjeita artikkelista Jos Mac käynnistyy siten, että näkyviin tulee ympyrässä oleva huutomerkki.

8. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) ‑diagnostiikkapaketti.

• Huomautus: tämä testi kerää diagnostiikkatietoja ja varmistaa, että lämpötunnistimen lukemat ovat sallittujen rajojen sisällä. Tarkista MRI-tulokset virran, tuuletinten tai lämpötilan varoitusten tai vikojen varalta.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta tietokone noudattamalla tietokoneen korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden avulla.

2. Tarkista laitteen sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten tai nestevaurioiden, kontaminaation tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin tai tuuletinten ympärille kerääntynyt pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat varovasti jäähdytyselementistä ja tuulettimista käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineilmaa. Varmista, että tuulettimet pyörivät vapaasti ja että ne eivät ole tukossa.

4. Jos tietokoneessa on sisäinen laajennus, kuten Mac Pro, yksinkertaista vianmääritysprosessia poistamalla testattavasta tietokoneesta tarpeettomat oheislaitteet, sisäiset laajennuskortit ja muut valinnaiset kohteet. Tietokoneen kokoonpanon palauttaminen vain pakollisiin osiin voi auttaa erittelemään ja ratkaisemaan ongelmia, jotka liittyy jokin seuraavista: ei virtaa, virta ilman kuvaa tai muut käynnistykseen liittyvät ongelmat. Tämän menetelmän avulla järjestelmä rakennetaan vähitellen suuremmaksi vähimmäiskokoonpanosta, jolloin voidaan varmistaa, että kaikki vaiheet toimivat odotetusti.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Toinen huoltovaihtoehto on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt noudattamalla edellä olevia vaiheita, vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Toinen huoltovaihtoehto on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Virran puuttumisen vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Tietokone ei käynnisty, kun virtapainiketta painetaan

• Liitetyssä ulkoisessa näytössä ei näy kuvaa

• Tilan merkkivalo ei syty

Mac mini ‑mallin tunnistaminen

Mac Studio ‑mallin tunnistaminen

Mac Pro -mallin tunnistaminen

Mac-tietokoneen tilan merkkivalon toiminta

Mac Pron (2023) tilaa ilmaisevien merkkivalojen toiminta

Jos Mac ei käynnisty

Jos Mac ei käynnisty kokonaan

Käytä Macissa vikasietotilaa

Jos Mac käynnistyy niin, että näkyviin tulee ympyrässä oleva huutomerkki

Jos Mac käynnistyy niin, että siihen avautuu hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat-näyttö

Jos käynnistäminen macOS-palautuksella ei onnistu

Käytä macOS-palautusta Macissa, jossa on Applen siru

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita, ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Tarkista, onko tietokoneessa merkkejä nestevaurioista. Tietokoneeseen vuotanut neste voi aiheuttaa sisäisten virtapiirien oikosulkuja ja estää tuuletinten toiminnan.

2. Varmista, että tietokone on sammutettu. Jos et ole varma, onko tietokone päällä vai pois päältä, sammuta tietokone pitämällä virtapainiketta painettuna. Odota muutama sekunti ja kytke tietokone päälle painamalla virtapainiketta uudelleen.

3. Varmista, että virtajohto toimii ja että se on hyvin kiinni tietokoneessa.

Suorita manuaaliset testit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkastamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä manuaaliset testit:

1. Tarkista, onko tietokoneessa virtaa, vahvistamalla jokin seuraavista:

1. Tilan merkkivalo syttyy

2. Tuuletin pyörii

3. Liitetty ulkoinen näyttö toimii

If the computer shows any indications of power, refer to troubleshooting startup issues.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta tietokone noudattamalla tietokoneen korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden avulla.

2. Tarkista laitteen sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten tai nestevaurioiden, kontaminaation tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin tai tuuletinten ympärille kerääntynyt pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat varovasti jäähdytyselementistä ja tuulettimista käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineilmaa. Varmista, että tuulettimet pyörivät vapaasti ja että ne eivät ole tukossa.

4. Jos tietokoneessa on sisäinen laajennus, kuten Mac Pro, yksinkertaista vianmääritysprosessia poistamalla testattavasta tietokoneesta tarpeettomat oheislaitteet, sisäiset laajennuskortit ja muut valinnaiset kohteet. Tietokoneen kokoonpanon palauttaminen vain pakollisiin osiin voi auttaa erittelemään ja ratkaisemaan ongelmia, jotka liittyy jokin seuraavista: ei virtaa, virta ilman kuvaa tai muut käynnistykseen liittyvät ongelmat. Tämän menetelmän avulla järjestelmä rakennetaan vähitellen suuremmaksi vähimmäiskokoonpanosta, jolloin voidaan varmistaa, että kaikki vaiheet toimivat odotetusti.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Toinen huoltovaihtoehto on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan esitetyssä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Vaihda virtalähde.

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Toinen huoltovaihtoehto on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.