Jos Mac käynnistyy siten, että siihen avautuu hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat-näyttö

Käynnistysvalintojen ikkunassa näkyvät kunkin käytettävissä olevan käynnistyslevyn kuvakkeet, hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat sekä sammutuksen ja uudelleenkäynnistyksen painikkeet.

Käynnistysvalinnat-ikkuna

Jos käytät Macia, jossa on Applen siru

Voit toimia käynnistysvalintojen ikkunassa seuraavasti:

• Valitse käynnistyslevy, esimerkiksi Macintosh HD, jota Mac käyttää käynnistyksessä oletuksena. Suorita sitten käynnistys kyseiseltä levyltä klikkaamalla Jatka.

• Valitse Valinnat ja avaa sitten macOS:n palautustoiminto klikkaamalla Jatka. Siinä voit esimerkiksi asentaa macOS:n uudelleen tai käyttää Levytyökalua levyn korjaamiseen tai levyn tyhjentämiseen.

• Klikkaa Sammuta tai Käynnistä uudelleen.

Nämä kätketyt toiminnot ovat käytettävissä myös käynnistysvalinnoissa:

• Valitse käynnistyslevy, kuten Macintosh HD, ja pidä sitten vaihtonäppäintä painettuna, kun klikkaat Jatka suojatussa tilassa. Lue lisää vikasietotilasta.

• Avaa Apple-diagnostiikka painamalla näppäimistöllä pitkään komento (⌘) ‑D.